Η Ελένη Ψυχούλη αποχαιρέτησε πρόωρα έναν φίλο της τόσο καλό, που αποκαλεί «αδερφό», τον Εμμανουήλ Κουτσουρέλη, που έφυγε σε ηλικία μόλις 62 ετών. Μαζί είχαν ιδρύσει το θρυλικό μπαρ Bee στου Ψυρρή, για το οποίο η Ψυχούλη είχε πει σε παλαιότερη συνέντευξή της στη Lifo: «Ήταν το πρώτο μαγαζί που έβγαλε την γκέι κοινότητα από τα κλειστά, πριβέ μαγαζιά. Κι ένα από τα πρώτα μαγαζιά στου Ψυρρή, όπου, ευτυχώς, όλοι τότε εναποθέσαμε τις ελπίδες μας για ένα καλύτερο μέλλον της αθηναϊκής νύχτας. Η ζωή μου δεν θα ήταν αυτή που είναι σήμερα εάν ένα βράδυ, εκεί, o Στάθης Τσαγκαρουσιάνος δεν μου είχε ζητήσει ν’ αναλάβω τη στήλη φαγητού “Πείνα” στο “Symbol”, μια στήλη που μου αποκάλυψε ότι μπορώ να γράψω - κάτι που αγνοούσα παντελώς ως τότε».

«Το αλφάβητο της Φιλίας που συλλαβήσαμε μαζί, λαμπερή γραμματοσειρά να μας φωτίζει εκεί που δεν θα κάνει ποτέ σκοτάδι»

Αποχαιρετώντας λοιπόν τον αγαπημένο της φίλο, η Ψυχούλη αποχαιρετά και μια ολόκληρη εποχή, μέσα από έναν συγκινητικό και γεμάτο εικόνες διαδικτυακό επικήδειο, που ανέβασε στη σελίδα της στο Facebook:

«Αντίο αδελφέ μου Emmanouil Koutsourelis

»Σ’ αυτό το ταξίδι θα ταξιδέψεις ανάλαφρος. Χνάρια από 34 χρόνια που μοιραστήκαμε, θα μείνουν όλα εδώ. Τα γράμματά σου στα καπάκια των cd, οι μουσικές από τα πάρτι μας, η θέα από τα σπίτια των διακοπών μας, τα μονοπάτια που περπατήσαμε, ο ουρανός πάνω από τη γέφυρα του Καΐρου όταν πρωτοσυναντηθήκαμε, χιλιάδες αναμνηστικά ταξιδιών στα συρτάρια, ο κήπος της Πλατανιάς, οι καυγάδες μας που πάντα αργούσες στα ραντεβού, 

»τα κορίτσια που αγάπησες και σε ερωτεύτηκαν, σημάδια σου στην ψυχή του βαφτισιμιού σου, γέλια και διαφωνίες, συνωμοσίες και πείσματα, το bee, η συνταγή της βασιλόπιτας, η γεύση από τα μακαρόνια με κιμά που μας μαγείρευες, ένα κερί σ’ ένα ξωκκλήσι και μια ευχή να τα καταφέρεις 14 χρόνια πριν που μας απείλησες ότι θα φύγεις, το θαύμα, το θαύμα που δεν αξιώθηκες μια δεύτερη φορά. Το αλφάβητο της Φιλίας που συλλαβήσαμε μαζί, λαμπερή γραμματοσειρά να μας φωτίζει εκεί που δεν θα κάνει ποτέ σκοτάδι».

Δείτε τη συγκινητική ανάρτηση της Ελένης Ψυχούλη:

Αντίο αδελφέ μου Emmanouil Koutsourelis Σ αυτό το ταξίδι θα ταξιδέψεις ανάλαφρος. Χνάρια από 34 χρόνια που...

Posted by Eleni Psyhouli on Wednesday, December 16, 2020

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram
 

TAGS