«Θυμάμαι την πρώτη φορά που άκουσα τη μουσική του για την ταινία "Σέρπικο". Ήταν στο γραφείο του παραγωγού στο Μανχάταν, στον δέκατο έκτο όροφο, με θέα το νυχτερικό ουρανό φωτισμένο και εκείνος έπαιζε το μουσικό θέμα της ταινίας», περιγράφει ο Αλ Πατσίνο στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega για τη γνωριμία του με τον μεγάλο Έλληνα μουσικοσυνθέτη που «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 96 ετών. 

Η μουσική από το εμβληματικό τραγούδι του Μίκη Θεοδωράκη «Δρόμοι Νυχτερινοί» συνδέθηκε για πάντα με τον κεντρικό χαρακτήρα της ταινίας, τον Φρανκ Σέρπικο, και φυσικά με τον Αλ Πατσίνο ο οποίος υποδύθηκε υποδειγματικά τον συγκεκριμένο ρόλο.

Όσο για τα συναισθήματα του όταν πληροφορήθηκε τον θάνατο του σπουδαίου μουσικού ο διάσημος ηθοποιός είπε: «Φυσικά κατευθείαν όταν έμαθα για τον θάνατό του, αυτή η σκηνή ήρθε στο μυαλό μου. Ήξερα από την πρώτη στιγμή ότι ακούγοντας τη μουσική εκείνο το βράδυ, “αυτό ήταν, το έχει, έχει την ταινία, έχει συλλάβει το νόημά της”. Αυτή είναι η ανάμνησή μου».

Ο Αλ Πατσίνο πρόσθεσε επίσης ότι «φυσικά θυμάμαι τον Ζορμπά και τα υπόλοιπα έργα της καριέρας του. Τι τεράστιο δώρο! Θα μας λείψει και θα τον θυμόμαστε».

Η ταινία «Σέρπικο» του Σίντνεϊ Λιούμετ προβλήθηκε στους κινηματογράφους το 1973 και αφορούσε στην πραγματική ιστορία του αξιωματικού της αστυνομίας, Φρανκ Σέρπικο, ο οποίος κατήγγειλε την εκτεταμένη διαφθορά στο αστυνομικό σώμα της Νέας Υόρκης.

Δείτε στο βίντεο όσα δήλωσε ο Αλ Πατσίνο για τον Μίκη Θεοδωράκη:

Κεντρική φωτογραφία: Splash News/ideal Image 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS