Το 1961 βγήκε στις κινηματογραφικές αίθουσες μία από τις κλασικότερες, δραματικές ταινίες του ελληνικού σινεμά. Ο «Κατήφορος» του Γιάννη Δαλιανίδη καθήλωσε τους θεατές στην οθόνη και σημείωσε, τεράστια εμπορική επιτυχία, κάνοντας τη Ζωή Λάσκαρη μία από τις μεγαλύτερες σταρ της εγχώριας σόουμπιζ. 

Αρχικά ο Φίνος προόριζε τον ρόλο για την Αλίκη Βουγιουκλάκη, η οποία εκείνη την εποχή ήθελε να παίξει κάτι διαφορετικό ώστε να βγάλει από πάνω της τον χαρακτήρα της μαθήτριας με τη «μπλε ποδιά», αλλά τελικά αρνήθηκε καθώς ο ρόλος της φάνηκε υπερβολικά προκλητικός. 

Το δίδυμο Ζωή Λάσκαρη και Νίκος Κούρκουλος αποδείχθηκε ότι είχε τρομερή χημεία και ο κόσμος τους λάτρεψε, ενώ η ηθοποιός είχε πει σε παλαιότερη συνέντυξη τους ότι εκείνη η πρώτη τους συνεργασία υπήρξε εξαιρετική.

Μία ασπρόμαυρη, ρετρό φωτογραφία φέρνει ξανά στην επιφάνεια κάτι από τη μαγεία εκείνης της εποχής με τους δύο σταρ να ποζάρουν χαρούμενοι ο ένας δίπλα στον άλλον σε κοινή, βραδινή τους έξοδο.

Η δημοσιογράφος Έλενα Μακρή Λυμπέρη γράφει στη λεζάντα που συνοδεύει τη φωτογραφία:  «Star Quality: Ζωή Λάσκαρη & Νίκος Κούρκουλος μαζί με τον Γιάννη Δαλιανίδη σε νυχτερινή έξοδο τη δεκαετία του 60, με τα φλας να αστράφτουν: οι δυο ηθοποιοί είχαν συναντηθεί για πρώτη φορά στην μεγάλη οθόνη στον περίφημο «Κατήφορο». Μέχρι να παίξουν ξανά μαζί στο «Γυμνοί στο Δρόμο» η μεταξύ τους σχέση είχε αλλάξει όπως θα έλεγε αινιγματικά σε συνέντευξη η Ζωή Λάσκαρη μια δεκαετία αργότερα: «Πρέπει να πω ότι θα ήθελα πολύ ο Κούρκουλος να μπορούσε να είχε μείνει το παιδί που γνώρισα στον “Κατήφορο”. Δυστυχώς από την πρώτη αυτή ταινία μέχρι τη δέκατη έβδομη, το “Γυμνοί στο Δρόμο” το 1968 που ξανάκανα με τον Κούρκουλο ήταν ένας άλλος άνθρωπος. Επαγγελματίας, αυτά… αλλά δεν με αφορά εμένα αυτού του είδους συνεργάτης. Κατάλαβες; Δεν με αφορά».

Δείτε τη ρετρό φωτογραφία:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Κεντρική φωτογραφία: ΥouTube

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS