ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

«Συνηθίζεις να ζεις με αυτό». Η Τζούντι Ντενς μιλάει για το γεγονός ότι χάνει την όραση της

«Ήξερα πως αν δεν σταματήσω να οδηγώ θα σκοτώσω κάποιον με το αυτοκίνητο».

«Συνηθίζεις να ζεις με αυτό». Η Τζούντι Ντενς μιλάει για το γεγονός ότι χάνει την όραση της

«Πριν από περίπου δύο χρόνια σταμάτησα να οδηγώ. Εκείνη η μέρα ήταν μία από τις πιο άσχημες στιγμές της ζωής μου. Ήταν σοκαριστικό για μένα, όμως, ήξερα ότι αν συνέχιζα να οδηγώ αργά ή γρήγορα θα σκότωνα κάποιον με το αυτοκίνητο,» αποκάλυψε σε πρόσφατη συνέντευξη της η Τζούντι Ντενς, η οποία παραδέχθηκε πως σταδιακά χάνει την όραση της.

Η διάσημη ηθοποιός που έχει τιμηθεί από την βασίλισσα Ελισάβετ για τις υπηρεσίες της στην βρετανική έβδομη τέχνη με τον τίτλο της Dame (αντίστοιχο με αυτόν του Sir, για τις γυναίκες) πάσχει από μία σοβαρή πάθηση του ματιού, η οποία ονομάζεται εκφυλισμό της ωχράς κηλίδας. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα οφθαλμολογικά προβλήματα στον κόσμο, αποτελώντας την νούμερο ένα αιτία που οι Βρετανοί χάνουν την όραση τους από μία ηλικία και μετά.

Η Ντενς αποκάλυψε πως αναγκάστηκε πρώτα να εγκαταλείψει την αγαπημένη της οδήγηση, αντιλαμβανόμενη πως αποτελεί πλέον κίνδυνο για την οδική ασφάλεια, ενώ δήλωσε πως πια δεν είναι σε θέση να διαβάσει εφημερίδα, κάποιο βιβλίο ή να λύσει σταυρόλεξο. «Παρόλα αυτά το συνηθίζεις και ζεις με αυτό».

Η ηθοποιός συμπλήρωσε πως δεν έχει μπει καν στην διαδικασία να ρωτήσει τους γιατρούς της αν θα χάσει τελείως την όραση της ή όχι. «Δεν θέλω να ξέρω,» είπε. «Θα το αντιμετωπίσω αν και όταν μου συμβεί».

Πάντως μπορεί η 84χρονη πρωταγωνίστρια να μην βλέπει πια καλά ωστόσο το συγκεκριμένο γεγονός αποδείχθηκε σωτήριο για την ίδια όταν πριν από λίγο καιρό, στα γυρίσματα του ντοκιμαντέρ "Judi Dench's Wild Borneo Adventure", το οποίο θα κάνει πρεμιέρα στο ITV την Τρίτη 2 Ιουλίου, βρέθηκε αντιμέτωπη με ένα μικρό κροκοδειλάκι.

Η Ντενς μαζί με το συνεργείο που γύριζε το ντοκιμαντέρ ήταν σε μία βάρκα που διάσχιζε βράδυ τον παταμό Kinabatangan στη Μαλαισία όταν ο ξεναγός τους εντόπισε τον μικρό κροκόδειλο σε κοντινή απόσταση από τη βάρκα τους. Τότε τους φώναξε να στρέψουν αλλού το βλέμμα τους προκειμένου να μην πανικοβληθούν, η Τζούντι ωστόσο δεν μπορούσε να δει απολύτως τίποτα.

Με τον υπέροχο αυτοσαρκασμό της δήλωσε αργότερα:«Δεν μπορώ να δω οπότε δεν είδα απολύτως τίποτα και γλίτωση την τρομάρα».

Ακολουθήστε το WomanTOC στο Instagram

Read Next

25 Απρ 2024

Κατερίνα Βρανά: "Κλείνω 7 χρόνια φέτος από την ημέρα που δεν πέθανα"

Αυτή είναι η "εορταστκή εβδομάδα επιβίωσης" όπως λέει χαρακτηριστικά η ίδια που 7 χρόνια πριν έδωσε μάχη για τη ζωή της.

Περισσότερα από

News

24 Απρ 2024

"Προσκυνητής" στο Πανεπιστήμιο Columbia o Αλκίνοος Ιωαννίδης- η ομιλία του και η ακύρωση της συναυλίας

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης βρίσκεται στο πλευρό των φοιτητών αμερικανικών πανεπιστημίων που μάχονται για την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και την απελευθέρωση των παλαιστινιακών εδαφών. Τοὺς τραγούδησε τον "Προσκυνητή".

24 Απρ 2024

Κάρις Ζέτα Ντάγκλας: Έκλεισε τα 21 με ένα iconic φόρεμα της μαμάς της - Το είχε φορέσει πριν από 25 χρόνια

Το μεταξωτό ροζ φόρεμα Ungaro με τη δαντέλα που είχε φορέσει η Κάθριν Ζέτα Τζόουνς το 1999, όταν βραβεύτηκε για τον ρόλο της στην ταινία "Η μάσκα του Ζορρό".

24 Απρ 2024

Βίκυ Καγιά: "Καλό ταξίδι μπαμπά μου. Σ’αγαπώ"

Πέθανε ο πατέρας της Βίκυς Καγιά: Το συγκινητικό αντίο.

24 Απρ 2024

Αθηναΐς Νέγκα: "Μεγάλωσα σε ένα σπίτι που ήταν μέσα στο πένθος λόγω της απώλειας του πατέρα μου"

Η Αθηναΐς Νέγκα μίλησε στο Mega και εξήγησε πως είναι να βιώνεις την απώλεια του ενός γονιού σου σε μικρή ηλικία.

24 Απρ 2024

Ο πρίγκιπας Λούις έγινε 6 ετών -η τρυφερή φωτογραφία

Το τρομερό παιδί της βασιλικής οικογένειας που κάνει όλους να χαμογελούν είχε μόλις τα γενέθλια του και η Κέιτ ανάρτησε τη φωτογραφία που όλοι περίμεναν.

24 Απρ 2024

Χρήστος Χωμενίδης: "Αντί να αποκτήσουμε ανοσία στο κιτς, το συνηθίσαμε"

"Θα ήλπιζε απλώς κανείς, αφελώς αισιόδοξος, ότι η εμπειρία της Χούντας θα είχε λειτουργήσει για τους Έλληνες ως εμβόλιο. Αλίμονο. Αντί να αποκτήσουμε ανοσία στο κιτς, το συνηθίσαμε."

24 Απρ 2024

Θεοφανία Παπαθωμά: "Δεν είναι αφρικανική σκόνη! Μας σκοτώνουν! "

Kάποιοι αμφισβητούν το φαινόμενο αφρικανικής σκόνης, ανάμεσά τους και η Θεοφανία Παπαθωμά.

24 Απρ 2024

Ρουάντα: Το βρετανικό κοινοβούλιο ενέκρινε την απέλαση μεταναστών στη Ρουάντα

Ο Ρίσι Σούνακ ήταν ξεκάθαρος:"Τα αεροπλάνα θα απογειωθούν ότι και να γίνει"