«Πριν από περίπου δύο χρόνια σταμάτησα να οδηγώ. Εκείνη η μέρα ήταν μία από τις πιο άσχημες στιγμές της ζωής μου. Ήταν σοκαριστικό για μένα, όμως, ήξερα ότι αν συνέχιζα να οδηγώ αργά ή γρήγορα θα σκότωνα κάποιον με το αυτοκίνητο,» αποκάλυψε σε πρόσφατη συνέντευξη της η Τζούντι Ντενς, η οποία παραδέχθηκε πως σταδιακά χάνει την όραση της.

Η διάσημη ηθοποιός που έχει τιμηθεί από την βασίλισσα Ελισάβετ για τις υπηρεσίες της στην βρετανική έβδομη τέχνη με τον τίτλο της Dame (αντίστοιχο με αυτόν του Sir, για τις γυναίκες) πάσχει από μία σοβαρή πάθηση του ματιού, η οποία ονομάζεται εκφυλισμό της ωχράς κηλίδας. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα οφθαλμολογικά προβλήματα στον κόσμο, αποτελώντας την νούμερο ένα αιτία που οι Βρετανοί χάνουν την όραση τους από μία ηλικία και μετά.

Η Ντενς αποκάλυψε πως αναγκάστηκε πρώτα να εγκαταλείψει την αγαπημένη της οδήγηση, αντιλαμβανόμενη πως αποτελεί πλέον κίνδυνο για την οδική ασφάλεια, ενώ δήλωσε πως πια δεν είναι σε θέση να διαβάσει εφημερίδα, κάποιο βιβλίο ή να λύσει σταυρόλεξο. «Παρόλα αυτά το συνηθίζεις και ζεις με αυτό».

Η ηθοποιός συμπλήρωσε πως δεν έχει μπει καν στην διαδικασία να ρωτήσει τους γιατρούς της αν θα χάσει τελείως την όραση της ή όχι. «Δεν θέλω να ξέρω,» είπε. «Θα το αντιμετωπίσω αν και όταν μου συμβεί».

Πάντως μπορεί η 84χρονη πρωταγωνίστρια να μην βλέπει πια καλά ωστόσο το συγκεκριμένο γεγονός αποδείχθηκε σωτήριο για την ίδια όταν πριν από λίγο καιρό, στα γυρίσματα του ντοκιμαντέρ "Judi Dench's Wild Borneo Adventure", το οποίο θα κάνει πρεμιέρα στο ITV την Τρίτη 2 Ιουλίου, βρέθηκε αντιμέτωπη με ένα μικρό κροκοδειλάκι.

Η Ντενς μαζί με το συνεργείο που γύριζε το ντοκιμαντέρ ήταν σε μία βάρκα που διάσχιζε βράδυ τον παταμό Kinabatangan στη Μαλαισία όταν ο ξεναγός τους εντόπισε τον μικρό κροκόδειλο σε κοντινή απόσταση από τη βάρκα τους. Τότε τους φώναξε να στρέψουν αλλού το βλέμμα τους προκειμένου να μην πανικοβληθούν, η Τζούντι ωστόσο δεν μπορούσε να δει απολύτως τίποτα.

Με τον υπέροχο αυτοσαρκασμό της δήλωσε αργότερα:«Δεν μπορώ να δω οπότε δεν είδα απολύτως τίποτα και γλίτωση την τρομάρα». 

Ακολουθήστε το WomanTOC στο Instagram 

TAGS