ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Στο Χόλιγουντ οι άντρες εξακολουθούν να πληρώνονται 1 εκατομμύριο δολάρια παραπάνω από τις γυναίκες

Νέο ρεπορτάζ του βρετανικού Guardian αποκαλύπτει πως στον σκληρό κόσμο της σοουμπίζ οι μισθολογικές διακρίσεις είναι σοβερές και υπάρχουν ακόμα.

Στο Χόλιγουντ οι άντρες εξακολουθούν να πληρώνονται 1 εκατομμύριο δολάρια παραπάνω από τις γυναίκες

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερες γυναίκες που είναι πετυχημένες στον κόσμο της σόουμπιζ έχουν δηλώσει δημόσια πως παρά το γεγονός ότι έχουν καταφέρει να χτίσουν μία σημαντική καριέρα στο Χόλιγουντ οι μισθοί τους εξακολουθούν να είναι πολύ πιο χαμηλοί από αυτούς των αντρών συναδελφών τους.

Πρόσφατο ρεπορτάζ του βρετανικού Guardian παραθέτει στοιχεία σύμφωνα με τα οποία το χάσμα ανάμεσα στα κασέ των αντρών και των γυναικών παραμένει σημαντικό και αγεφύρωτο,παρά τις μεγάλες προσπάθειες για εξάλειψη των διακρίσεων στο σκληρό τερραίν της βιομηχανίας του θεάματος.

Σίγουρα οι περισσότεροι θυμούνται την καταπληκτική ατάκα της Τζούλια Ρόμπερτς στην ταινία «Notting Hill» (όπου υποδύεται την διάσημη και ακριβοπληρωμένη ηθοποιό Άννα Σκοτ), όταν ο συμπρωταγωνιστής της Χιου Γκραντ την ρωτάει αν πληρώνεται καθόλου καλά ως ηθοποιός για τις δουλειές που κανει με την ίδια να απαντά, λες και είναι το πιο φυσικό πράγμα στον κόσμο πως «Για την τελευταία μου ταινία πήρα 15 εκατομμύρια δολάρια». Δηλαδή, το πραγματικό ποσό που έλαβε η Ρόμπερτς για αν γυρίσει το συγκεκριμένο φιλμ. Πρόκειται για μία από τις λίγες περιπτώσεις στις οποίες μία γυναίκα πρωταγωνίστρια πήρε περισσότερα χρήματα από τον άντρα συμπρωταγωνιστή της (σε αυτή την περίπτωση τον Χιου Γκραντ) για να παίξει σε μία ταινία.

Όπως αναφέρουν τα στατιστικά που παρουσίασε η αγγλική εφημερίδα και τα οποία είναι προϊόν έρευνας τριών καθηγητών πανεπιστημίου, το μισθολογικό χάσμα στο Χόλιγουντ δεν παραμένει μόνο ζωντανό εν έτει 2019, αλλά είναι ακριβώς το ίδιο με εκείνο που είχαν να αντιμετωπίσουν οι γυναίκες πίσω στο 2015, ακόμα και κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του '80.

Πιο συγκεκριμά τα μαθηματικά αποδεικνύουν πως οι γυναίκες πληρώνονται περίπου 56% λιγότερα χρήματα απ' ότι οι άντρες συμπρωταγωνιστές τους, ποσοστό που αντιστοιχεί σε περίπου 2,2 εκατομμύρια δολάρια ανά ταινία.

«Μας έκανε έκπληξη που βρήκαμε τόσο μεγάλο μισθολογικό χάσμα, ειδικά όταν μιλάμε για ηθοποιούς κορυφαίους, όπως η Μέριλ Στριπ», σχολίασε η Sofia Izquierdo Sanchez, η οποία είναι αναλύτρια και λέκτορας στο πανεπιστήμιο του Huddersfield, επισημαίνοντας πως η διαφορά είναι έντονα αισθητή ακόμα κι όταν έχουμε να κάνουμε με πάρα πολύ μεγάλα ονόματα όπως η Στριπ, η Τζούλιαν Μουρ ή η Ολίβια Κοουλμάν.

Επίσης διαπιστώθηκε πως το χάσμα μεγάλωνε ανάλογα με την ηλικία, από την παιδική ηλικία μέχρι την μέση παρέμενε στο 1 εκατομμύρια δολάρια, αλλά όταν οι σταρ γίνονταν 50 ετών αυξανόταν κατά μέσο όρο στα 4 εκατ. δολάρια για κάθε ταινία.

Με πληροφορίες από τον Guardian

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

Περισσότερα από

News

23 Απρ 2024

Ντάνιελ Ντέι-Λούις: οι 8 κορυφαίες ερμηνείες και ο θρυλικός τρόπος προετοιμασίας του που υπερβαίνει κάθε λογική

Ο Ντάνιελ Ντέι-Λούις έχει χαρίσει ερμηνείες που θα μείνουν στην ιστορία του κινηματογράφου.

23 Απρ 2024

Πάνω από 100 γυναίκες την ημέρα καταγγέλλουν ενδοοικογενειακή βία - Αύξηση 900% μετά το φιάσκο των Αγίων Αναργύρων

Ξεπερνά τα… 900% η αύξηση που παρατεηρείται στις καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία, μετά τη δολοφονία της Κυριακής, έξω από το Α.Τ. Αγίων Αναργύρων.

23 Απρ 2024

Ανθή Φακιδάρη: Η Ελληνίδα μοντέλο που έχει περπατήσει στις πασαρέλες των Chanel, Armani, Givenchy κ.α

Η εκπληκτική πορεία της Ανθής Φακιδάρη στον χώρο της μόδας

23 Απρ 2024

Γιώργος Καπουτζίδης: "Είχα πει στη μαμά μου ότι θα την κάνω περήφανη μια μέρα"

Ο Γιώργος Καπουτζίδης μίλησε εφ' όλης της ύλης και μοιράστηκε με τον κόσμο και την ιδιαίτερη αντίδραση του σε έναν χωρισμό!

23 Απρ 2024

Τζούλια Ρόμπερτς: "Η οικογένεια του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ κάλυψε τα έξοδα της γέννησης μου"

Η αποκάλυψη της σταρ για την φιλία των γονιών της με τον αείμνηστο νομπελίστα Ειρήνης.

23 Απρ 2024

Κατερίνη: Οι ανθισμένες κερασιές ενθουσιάσαν το κοινό και ανοίγουν δρόμο για το πρότζεκτ "Ανθισμένες Διαδρομές" της χώρας

Με ξεναγήσεις, ποδηλατάδες, χορούς και τραγούδια ολοκληρώθηκαν οι διήμερες εκδηλώσεις των "Ανθισμένων Κερασιών της Πιερίας".

22 Απρ 2024

Μπάρμπεκιου με φίλους για τη Δέσποινα Βανδή | 'Εκανε free day στη δίαιτά της

Το πιάτο στο οποίο δεν κατάφερε να αντισταθεί.