Η άσχημη πλευρά αυτής της ιστορίας ξεκίνησε το 2010. Προηγήθηκαν πολλά χρόνια λάμψης, όμορφων ρούχων, εντυπωσιακών επιδείξεων και του εκτυφλωτικού lifestyle μίας άλλης εποχής.

Απόλυτα ταιριαστό με όλα αυτά και το τεράστιο γκρι παλάτι της μόδας του Λάκη Γαβαλά, όπως συνήθιζαν να το αποκαλούν τα χρόνια της ακμής του, το οποίο έμεινε άδειο και εγκαταλειμμένο από το σημείο που ο διάσημος σχεδιαστής μπήκε στη φυλάκη, λόγω χρεών προς το δημόσιο. 

Ένα φοβερό κτίριο περίπου 20.000 τ.μ., που προοριζόταν να γίνει η Μέκκα της Ελληνικής και όχι μόνο fashion showbiz στέγαζε στις πολύ μοντέρνες εγκαταστάσεις του έναν πραγματικά μεγάλο αριθμό υπαλλήλων. Σήμερα, 7 χρόνια μετά την αρχή του τέλους τίποτα δεν θυμίζει την σταθερά αναρχόμενη και τόσο υποσχόμενη εταιρία μόδας. 

Ο ίδιος ο Λάκης Γαβαλάς έχει μιλήσει στο παρελθόν για το γκρι μεγαθήριο που στέγασε την χρυσή εταιρία του, πότε με χιούμορ και πότε με διάθεση αυτοκριτικής. Όσο για το αν χρειαζόταν πραγματικά ένα τόσο επιβλητικό και ακριβό κτίριο, ούτε κι ο ίδιος δεν είναι πια σίγουρος.

«Δεν ξέρω αν τελικά έκανα καλά που χωρίς κανένα πολιτικό δόγμα έφτιαξα έναν χώρο που μόνο κάποιος που έχει στα εσώψυχά του κάτι από κομμουνισμό ή αριστερή φιλοσοφία θα μπορούσε να κάνει. Αν και ήδη είχα ένα κτίριο στην Κηφισίας, με πολύ καλή πελατεία, ουσιαστικά το έκανα για να φιλοξενήσω 300 άτομα προσωπικό. Θέλησα να κάνω ένα άνοιγμα βασιζόμενος στα όσα μας υπόσχονταν οι τότε κυβερνήσεις».

Εδώ και λίγες ώρες ένα νέο βίντεο από το έρημο πια κτίριο που κάποτε έσφιζε από ζωή, τραβηγμένο με drone, κάνει τον γύρο του δαδικτύου φέρνοντας και στο επίκεντρο το ενδιαφέρον για την γοητευτική χαμένη αυτοκρατορία της ελληνικής μόδας.

.

TAGS