Ο ηθοποιός Γιάννης Απέργης, που αυτή την περίοδο βλέπουμε στο «Παρουσιάστε», σε νέα τηλεοπτική συνέντευξή του στο «Πρωινό» μίλησε, μεταξύ άλλων, για την προσωπική ζωή του αλλά και τα παιδικά χρόνια του, όταν είχε πρωτοέρθει με την οικογένειά του από την Αλβανία στην Ελλάδα

Αυτή την περίοδο περιμένει παιδί με τη σύζυγό του, με την οποία είναι μαζί εδώ και έναν χρόνο, αν και γνωρίζονται οκτώ. «Την κυνηγούσα τα τελευταία τέσσερα χρόνια» είπε με αφοπλιστική ειλικρίνεια ο ηθοποιός, διευκρινίζοντας ότι ανέκαθεν ονειρευόταν να παντρευτεί και να κάνει οικογένεια και το έκανε αρκετά νωρίς, για τα σύγχρονα δεδομένα, στα 31 χρόνια του.

Για τα πρώτα χρόνια στη χώρα μας, είπε: «Τον Ιούνη του 1995 ήρθα στην Ελλάδα, ήμουν 4,5-5 ετών. Έχω αναμνήσεις από το χωριό, το Αργυρόκαστρο, τους παππούδες. Υπήρχε ένας φόβος τότε. Έλεγαν, έχουμε σπίτι. Αλλά όταν πηγαίναμε από κοντά, μας ρωτούσαν, από πού είστε; Από Αλβανία; Δυστυχώς, το σπίτι το έχουμε δώσει. Κοιμηθήκαμε στα παγκάκια, στο πάρκο Λογγίνου, στο Μετς, για 5-6 μέρες. Δεν υπήρχαν και συγγενείς, τα σύνορα είχαν ανοίξει το ’91-‘92».

«Mας ρωτούσαν, από πού είστε; Από Αλβανία; Δυστυχώς, το σπίτι το έχουμε δώσει. Κοιμηθήκαμε στα παγκάκια, στο πάρκο Λογγίνου, στο Μετς, για 5-6 μέρες».

Ο ίδιος αντιμετώπισε και το μπούλινγκ στο σχολείο λόγω της καταγωγής του, όχι μόνο από συμμαθητές αλλά και από εκπαιδευτικούς. «Στο σχολείο μού έριχναν τα θρανία, δεν με άφηναν ήσυχο. Ουρούσαν την τσάντα μου. Τα παιδιά είναι σφουγγάρια, ό,τι ακούν από το σπίτι, το λένε. Η μητέρα μου φοβόταν γιατί πολλές φορές όταν ερχόταν στο σχολείο, η καθηγήτρια μάζευε τους γονείς και τους έλεγε ότι πάντα θα έφταιγε ένα Αλβανάκι, ένα ξένο. Έλεγε, μαζέψτε τον Γιάννη, γιατί μια μέρα θα καταλήξει στη φυλακή. Αυτό μου έχει μείνει από αυτή την καθηγήτρια. Στην πρώτη δημοτικού». 

Όπως συνέχισε ο ηθοποιός: «Στην έκτη δημοτικού έλεγε, δεν φταίτε εσείς, φταίει το σύστημα που σας έχει όλους μαζί. Αυτοί οι άνθρωποι δεν έπρεπε να είναι στην Παιδεία. Η Παιδεία θα έπρεπε να ελέγχεται από παντού».

Δείτε τη συνέντευξη του Γιάννη Απέργη:

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Φωτό: Glomex

TAGS