Η Κατερίνα Βρανά, η «πιο αστεία γυναίκα του κόσμου», ενόψει μιας σειράς παραστάσεων στην Αθήνα και την περιφέρεια, βρέθηκε καλεσμένη στη Νάντια Κοντογεώργη και το Φλερτ, όπου μίλησε για την εξέλιξη της υγείας της και το πώς η εμπειρία που την έφερε κοντά στον θάνατο την έκανε να αναθεωρήσει τη ζωή αλλά και να συγκεντρώσει νέο υλικό για τις παραστάσεις της.

Να θυμίσουμε ότι η κωμικός, στη διάρκεια παγκόσμιας περιοδείας της το 2018, στη Μαλαισία, βρέθηκε στο νοσοκομείο με σκωληκοειδίτιδα, η διάγνωση της οποίας δεν έγινε έγκαιρα με αποτέλεσμα να οδηγήσει σε οξεία περιτονίτιδα, σε διάτρηση εντέρου και σηψαιμικό σοκ. Επέζησε, αλλά μέχρι σήμερα αντιμετωπίζει διάφορα προβλήματα υγείας και συνεχίζει να κινείται με αναπηρικό αμαξίδιο. «Έχω προβλήματα συντονισμού και δεν έχω ισορροπία. Μπορώ να περπατήσω, αλλά το σώμα μου δεν ξέρει πού βρίσκομαι, που είναι υπέροχο» είπε με τον γνώριμο πλέον αυτοσαρκασμό της στην Κοντογεώργη.

Για την εμπειρία της από τη Μαλαισία, είπε: «Οι γιατροί στη Μαλαισία ήταν υπέροχοι, επειδή ήξεραν ότι είμαι κωμικός έκαναν συνέχεια αστεία. Η οικογένειά μου είναι κάφροι και με δουλεύανε από το πρωί μέχρι το βράδυ, κάνανε πλακίτσες με τους γιατρούς, τα λέγανε με τις νοσοκόμες, με είχανε λίγο γραμμένη».

Η Κατερίνα Βρανά συνέχισε λέγοντας: «Κάθε πρωί που ξύπναγα έκλαιγα, χωρίς λόγο. Είμαι μεγάλη οπαδός του κλάματος, με ξαλαφρώνει πάρα πολύ και θέλω όταν κλαίω να μην έχω κόσμο γύρω μου, να ζω το δράμα μου ελεύθερη, μόνη μου. Αγκαλιά το μαξιλάρι και μετά βγαίνεις με πρησμένο μάτι, σαν πισινός μαϊμούς». Στις δυσκολότερες στιγμές της ζωής της, ωστόσο, καταφεύγει επίσης στο γέλιο: «Το γέλιο είναι σωτήριο. Νομίζω ότι μια ισορροπία μεταξύ των δύο είναι ό,τι χρειάζεσαι για να τα βγάλεις πέρα στη ζωή».

«Είμαι μεγάλη οπαδός του κλάματος, με ξαλαφρώνει πάρα πολύ. Αγκαλιά το μαξιλάρι και μετά βγαίνεις με πρησμένο μάτι, σαν πισινός μαϊμούς»

Για το γεγονός ότι αφού βρέθηκε κοντά στον θάνατο η καριέρα της απογειώθηκε, σχολίασε χιουμοριστικά: «Αν ήξερα ότι αυτό χρειάζεται μια καριέρα για να έχει ώθηση, θα είχα πάει να πεθάνω νωρίτερα! Πάει πάρα πολύ καλά αυτό. Δεν υπάρχει κάτι που να είναι τόσο βαρύ που να μην μπορείς να το διακωμωδήσεις, το οποίο παίρνει λίγο βάρος από τις πλάτες σου. Γιατί η ζωή είναι γεμάτη δυσκολίες, δυσκολίες θα αντιμετωπίσουν όλοι. Αν μπορείς να κάνεις ένα βήμα πίσω, να μην τις έχεις μέσα στη μούρη σου και να γελάς με αυτές, ελαφραίνει πάρα πολύ το βάρος. Το οφείλουμε στον εαυτό μας, να μπορούμε να γελάμε με τον εαυτό μας».

«Δεν μπορώ να τους αγαπάω όλους, υπάρχουν πραγματικά ζώα εκεί έξω, αλλά επειδή είμαι φιλόζωη, αγάπη και προς αυτούς!»

Σε ερώτηση της Καραγιάννη για το τι έχει αλλάξει στην ίδια μετά τη Μαλαισία, είπε: «Είμαι πιο άνετη με το σώμα μου, δηλαδή αυτά που με απασχολούσαν πριν, το αν παχαίνεις, αν αδυνατίζεις, αν χαλαρώνει το δέρμα, τώρα είμαι, ντάξει, σιγά, είμαι ζωντανή, κι ας έχω λίγη κυτταρίτιδα. Και επειδή είμαι λίγο bitchy, αιχμηρή με μια δόση κατινιάς, προσπαθώ να μην το αφήνω αυτό να βγαίνει πολύ, να είμαι πιο ανοιχτή γιατί όταν παθαίνεις κάτι τέτοιο λες, αγάπη για όλους. Δεν μπορώ να τους αγαπάω όλους, υπάρχουν πραγματικά ζώα εκεί έξω, αλλά επειδή είμαι φιλόζωη, αγάπη και προς αυτούς! Και είμαι πάρα πολύ ευγνώμων για το καθημερινό, για το ότι είμαι εδώ και τα λέω μαζί σου, ενώ πριν από τρία χρόνια ήμουν εντατική, δεν μπορούσα να αναπνεύσω, πήγα να πεθάνω και τώρα είμαι σε τηλεοπτική εκπομπή και λέω φιλοσοφίες, είναι υπέροχο».

Δείτε τα σχετικά αποσπάσματα της συνέντευξης της Κατερίνας Βρανά στο Φλερτ:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS