Είναι αληθινά ικανοποιητικό να διαπιστώνεις ότι ένας άντρας που έχεις θαυμάσει όχι μόνο για την αρρενωπή γοητεία του αλλά -κυρίως- για τις ερμηνείες του διαθέτει φωτεινό μυαλό. Ο Μάθιου ΜακΚόναχι, που αγαπήσαμε μέσα από τους ρόλους του στον πρώτο κύκλο επεισοδίων της τηλεοπτικής σειράς True Detective και σε ταινίες όπως οι Dallas Buyers Club και The Wolf of Wall Street, έδωσε μια εμπνευστική ομιλία για την ευτυχία, το Άγιο Δισκοπότηρο της εποχής μας, που μπορεί να αλλάξει τον τρόπο σκέψης μας, τη ζωή μας.

Ο Αυστραλός ηθοποιός είπε, μεταξύ άλλων:

«Η ευτυχία είναι μια συναισθηματική αντίδραση σε ένα αποτέλεσμα. Αν κερδίσω, θα είμαι χαρούμενος. Αν δεν κερδίσω, δεν θα είμαι. Είναι ένας συνδυασμός αιτίας και αποτελέσματος, που δεν μπορούμε να διατηρήσουμε, γιατί τη νιώθουμε στιγμιαία. Η ευτυχία απαιτεί ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα. Συνδέεται με αυτό. Αν αυτό που κυνηγάς είναι την ευτυχία, τότε θα απογοητεύεσαι συχνά και συνήθως θα νιώθεις δυστυχισμένος.

«Ως ηθοποιός άρχισα να απολαμβάνω τη δουλειά μου και να είμαι κυριολεκτικά πιο ευτυχισμένος όταν σταμάτησα να την αντιμετωπίζω σαν μια καθημερινή εργασία»

»Η χαρά, από την άλλη, είναι κάτι διαφορετικό. Δεν είναι επιλογή, δεν είναι μια ανταπόκριση σε κάποιο αποτέλεσμα. Χαρά είναι το συναίσθημα που νιώθουμε όταν κάνουμε αυτό για το οποίο φτιαχτήκαμε, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα. Προσωπικά, ως ηθοποιός άρχισα να απολαμβάνω τη δουλειά μου και να είμαι κυριολεκτικά πιο ευτυχισμένος όταν σταμάτησα να την αντιμετωπίζω σαν μια καθημερινή εργασία, σαν ένα μέσο για ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα. Για παράδειγμα, όταν σταμάτησα να έχω ανάγκη να πετύχει αυτό το φιλμ, να έχω ανάγκη τον σεβασμό των συναδέλφων μου. Όλες αυτές οι φιλοδοξίες είναι λογικές, αλλά η αλήθεια είναι ότι από τη στιγμή που η ίδια η δημιουργία μιας ταινίας έγινε η ανταμοιβή μου, έχω περισσότερες επιτυχίες στο box office και περισσότερο σεβασμό από ό,τι πριν».

Απολαύστε ολόκληρη την ομιλία του Μάθιου ΜακΚόναχι:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Φωτο: EPA/DAN HIMBRECHTS AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT

TAGS