ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

«Στα μάτια των ανθρώπων, υποψιάζομαι ότι φαινόμουν υπέροχη αλλά εγώ ένιωθα διαλυμένη»

Το 56χρονο σούπερ μοντέλο μιλάει για το πόσο χαρούμενη είναι με τη σοφία της ηλικίας της και πόσες θυσίες είχε κάνει νεότερη -«η ομορφιά δεν είναι προνόμιο των νέων»

«Στα μάτια των ανθρώπων, υποψιάζομαι ότι φαινόμουν υπέροχη αλλά εγώ ένιωθα διαλυμένη»

«Φαινόμουν υπέροχη, αλλά δεν ένιωθα έτσι. Κακοποιούσα τον οργανισμό μου» λέει η 56χρονη Ελ Μακφέρσον για τα χρόνια που μεσουρανούσε στις πασαρέλες.

«Δεν με απασχολεί το γήρας. Δεν αισθάνομαι πίεση για την εμφάνισή μου, με ενδιαφέρει περισσότερο το ευ ζην. Σύμφωνα με τον τρόπο σκέψης μου, η αληθινή ομορφιά είναι εσωτερική, στην ψυχή και όχι στο δέρμα. Είναι ένας τρόπος ύπαρξης, ένας τρόπος ζωής που η ευεξία προσφέρει αυτοπεποίθηση, δύναμη και χάρισμα. Για να ακτινοβολήσει τη φυσική ζωτικότητα ανεξάρτητα από την ηλικία. Η εσωτερική ομορφιά είναι αυτή που είναι ελκυστική στους ανθρώπους» θα συμπληρώσει.

Η Ελ Μακφέρσον, το supermodel που έγινε διάσημο με το παρατσούκλι «το κορμί» (the body), είναι σήμερα 56 ετών και παραμένει αψεγάδιαστη.

H καλλονή με το ρεκόρ των πέντε εξωφύλλων στο Sports Illustrated Swimsuit Issue ξεκίνησε την καριέρα της στη δεκαετία του '80, κερδίζοντας εκατομμύρια δολάρια, τις χρυσές εποχές του μόντελιγκ. Η Αυστραλή, που μεσουράνησε στις πασαρέλες των 80s εξακολουθεί να εντυπωσιάζει τονίζοντας ότι αγαπάει την ηλικία της.

«Τώρα, είναι αλήθεια, η καλύτερη στιγμή της ζωής μου. Είμαι πιο ευτυχισμένη από ποτέ στα 50 μου. Αγαπώ να είμαι 56. Είμαι δυνατή, σε πολύ καλή φόρμα, έχω δύο εκπληκτικούς γιους κι έχω μάθει πολλά όλα αυτά τα χρόνια» θα τονίσει.

«Είμαι πραγματικά ευγνώμων που είμαι ευτυχισμένη και υγιής. Το θέμα είναι ότι η γνώση έρχεται με το χρόνο και σήμερα νιώθω καλύτερα από ποτέ, σωματικά και ψυχικά. Μη νομίζετε, ότι ξυπνάω κάθε ημέρα νιώθοντας έτσι. Χρειάζομαι κι εγώ τον χρόνο μου για να μάθω πράγματα που μου κάνουν καλό, γιατί είναι ωραία να νιώθεις όμορφα».

Η Ελ Μακφέρσον έχει απαντήσει σε σχετική ερώτηση για τη ζωή μετά τα πενήντα: «Από τη στιγμή που πάτησα τα πενήντα δεν αισθάνθηκα καμία κάμψη των σωματικών δυνάμεων μου, ούτε και κάποιο ψυχολογικό σοκ. Είναι πολύ κλισέ να λέμε ότι η ομορφιά δεν έχει ηλικία, ωστόσο το βέβαιο είναι πως η ομορφιά δεν είναι αποκλειστικό προνόμιο των νέων».

Η υγιεινή διατροφή και η άσκηση ήταν πάντα τρόπος ζωής για την Ελ Μακφέρσον και αυτό φαίνεται. Βέβαια έχει βάλει και η φύση το χεράκι της, αφού οι αναλογίες που της χάρισε είναι ιδανικές.

Η 56χρονη, είχε δηλώσει ότι στο παρελθόν έχει «κακοποιήσει» τον οργανισμό της με κακές συνήθειες και λάθος δίαιτες στις οποίες υπέβαλε τον εαυτό της στα 30 και τα 40 της χρόνια. Μάλιστα, αποκάλυψε ότι οι δίαιτες την είχαν εξαντλήσει και ένιωθε αδυναμη και διαλυμένη.

«Όταν φτάσεις τα 50, συνειδητοποιείς ότι όλα έχουν να κάνουν με το πόσο έχεις φροντίσει το σώμα σου για να έχεις τη ζωντάνια που θες ώστε να κάνεις τα πράγματα που θέλεις να κάνεις. Έχω δοκιμάσει κάθε είδους προπόνησης και δίαιτας, αλλά τώρα πολλά από τα πράγματα που έκανα στα 30 και τα 40 μου δεν λειτουργούν πλέον για μένα. Νόμιζα ότι ήμουν υγιής γιατί μπορούσα να επιβιώσω με τρεις ώρες ύπνου και ένα σνακ με τον καφέ. Στα μάτια των ανθρώπων, υποψιάζομαι ότι φαινόμουν υπέροχη, αλλά δεν ένιωθα υπέροχα. Αυτό ήταν αποθαρρυντικό. Δεν είχα αίσθηση ζωτικότητας. Ένιωθα διαλυμένη».

Πηγή: thetoc.gr

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

19 Απρ 2024

Η Μόνικα Μπελούτσι καθηλώνει με την ομορφιά της στα 59 της χρόνια: "Θέλω να γεράσω ήρεμα"

Η νέα φωτογράφιση μας και κυρίως όσα λέει μας θυμίζει γιατί το όνομα της είναι ταυτισμένο με την ιδανική γυναίκα.

Περισσότερα από

News

19 Απρ 2024

Έλλη Στάη: "Έχουμε μπει σε έναν αιώνα που οι γυναίκες αρχίζουν να δείχνουν τα δόντια τους"

Δημοσιογράφος, anchorwoman, μητέρα, σήμερα γιαγιά. Η Έλλη Στάη επιστρέφει στο "σπίτι" της, στο Womantoc και μιλά για την πολιτική σκηνή, τα μίντια, τη μητέρα της και το χάρισμα που τη γοητεύει διαχρονικά στους ανθρώπους.

19 Απρ 2024

"Αγάπα όπως μία μαμά": Η νέα καμπάνια της Μέγκαν Μαρκλ για τη γιορτή της μητέρας

Για μία νέα πρωτοβουλία του "Alliance of Moms", η Μέγκαν Μάρκλ ένωσε τις δυνάμεις της με την πρώην συμπρωταγωνίστρια της στο "Suits", Abigail Spencer και την ιδρύτρια του οργανισμού Kelly McKee Zajfen.

19 Απρ 2024

Τι ισχύει για το δώρο του Πάσχα και πότε θα καταβληθεί

H Επιθεώρηση εργασίας εξέδωσε ανακοίνωση.

19 Απρ 2024

Χάτσικο: Ο σκύλος που απάντησε στην ανθρωπότητα για το αν τα ζώα έχουν συναισθήματα

Ο Χάτσικο από την Ιαπωνία υπήρξε πρωταγωνιστής μιας από τις σπουδαιότερες ιστορίες αγάπης.

19 Απρ 2024

Ο Νικ Κέιβ συμφιλιώθηκε με καλλιτέχνες που τον έχουν "απογοητεύσει"

"Υποψιάζομαι ότι μέσα στη μουσική όλοι θα βρούμε ο ένας τον άλλον" είπε για την αφρόκρεμα των μουσικών που κατά καιρούς έχουν απογοητεύσει και τον ίδιο.

19 Απρ 2024

Με άνετο outfit και sneakers στις ανθισμένες κερασιές η Άντζελα Γκερέκου

Οι εντυπωσιακές φωτογραφίες που δημοσίευσε η ηθοποιός και πρόεδρος του ΕΟΤ