Σε μια ομιλία της που εμπνέει, η Έλεν ΝτεΤζενέρις αφηγείται μια άγνωστη προσωπική τραγωδία της, που άλλαξε τη ζωή της με αναπάντεχους τρόπους. Όταν ήταν 19 ετών, έχασε την κοπέλα της σε τροχαίο δυστύχημα σε συνθήκες που συναγωνίζονται τη χολιγουντιανή φαντασία. «Έτυχε να περνάω μπροστά από το σημείο του δυστυχήματος χωρίς να ξέρω ότι η φιλενάδα μου ήταν μέσα στο αυτοκίνητο και συνέχισα τον δρόμο μου. Σύντομα ανακάλυψα ότι ήταν εκείνη» λέει.

Την ίδια περίοδο, η ΝτεΤζενέρις βρέθηκε να ζει σε ένα υπόγειο χωρίς θέρμανση, να κοιμάται σε στρώμα στο πάτωμα. Να κάνει οποιαδήποτε δουλειά συναντούσε στον δρόμο της: πλασιέ, σερβιτόρα, μπαργούμαν. Δεν είχε φιλοδοξίες, δεν ήξερε τι ήθελε από τη ζωή της. Στη διάρκεια του πένθους της, άρχισε να αναρωτιέται γιατί η κοπέλα της είχε φύγει τόσο ξαφνικά από τη ζωή. «Δεν θα ήταν βολικό, σκέφτηκα, να μπορούμε να τηλεφωνήσουμε στον Θεό και να του κάνουμε τέτοιες ερωτήσεις;», σκέφτηκε. Άρχισε λοιπόν να γράφει μια φανταστική συνομιλία με τον Θεό.

Ήταν η ίδια συνομιλία με την οποία, πολλά χρόνια αργότερα, έκανε το ντεμπούτο της στη stand up comedy, μια διαδρομή που την οδήγησε στη δική της τηλεοπτική εκπομπή, «Ellen». Μέσα της όμως συνέχισε να κουβαλάει μια μεγάλη προσωπική σύγκρουση. Δίσταζε να μιλήσει ανοιχτά για την ομοφυλοφιλία της, γιατί φοβόταν ότι αν την αποκάλυπτε θα έχανε την αποδοχή του κόσμου. Δεν άντεξε τελικά το βάρος, και αποφάσισε να τη μοιραστεί. Η «Ellen» κόπηκε, μετά από έξι χρόνια στον αέρα, και η ΝτεΤζενέρις βρέθηκε μπροστά σε μια ακόμα μεγάλη δοκιμασία: Για τα επόμενα τρία χρόνια κανένας δεν την πλησίασε να της προτείνει συνεργασία, το τηλέφωνο σταμάτησε να χτυπάει. Η δύναμη ήρθε πάλι από μια αναπάντεχη πηγή. Άρχισε να δέχεται επιστολές από νέα παιδιά, που της έγραφαν ότι είχαν σκεφτεί να αυτοκτονήσουν, αλλά ήταν εκείνη που τούς είχε εμπνεύσει τελικά να συνεχίσουν να αγωνίζονται.

Δείτε όλη την ιστορία της Έλεν ΝτεΤζενέρις στο παρακάτω βίντεο.

κεντρική φωτό: EPA/PAUL BUCK

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram.

TAGS