Ο Μάικλ Τζ. Φοξ, ο ηθοποιός που αγαπήσαμε μέσα από εμβληματικούς ρόλους των ‘80s, όπως στην «Επιστροφή στο μέλλον» και που σόκαρε με την αποκάλυψη, στη δεκαετία του ’90, ότι είχε διαγνωστεί με Πάρκινσον, έδωσε πρόσφατα μια συνέντευξη στο People, με αφορμή την κυκλοφορία της τέταρτης αυτοβιογραφίας του, στις 17 Νοεμβρίου, με τίτλο «No time like the future».

Σύμβολο αισιοδοξίας παρά τη διάγνωσή του με μια ανίατη μέχρι στιγμής ασθένεια, ο Φοξ αποκάλυψε την πιο σκοτεινή στιγμή της ζωής του, το 2018, μετά από πολλές δεκαετίες με Πάρκινσον. Αφού είχε υποβληθεί σε μια επέμβαση αφαίρεσης όγκου από τη σπονδυλική στήλη, ο οποίος διαφορετικά θα τον οδηγούσε στην παράλυση, και αφού είχε ακολουθήσει μια μακρά διαδικασία αποκατάστασης, όπου έμαθε από την αρχή να περπατάει, μια μέρα, επιταχύνοντας το βήμα του λίγο παραπάνω από όσο θα έπρεπε στην κουζίνα του σπιτιού του, έπεσε και χτύπησε το χέρι του τόσο σοβαρά, ώστε υποβλήθηκε σε νέα επέμβαση όπου του τοποθετήθηκαν λάμες.

«Σωριασμένος στο πάτωμα της κουζίνας, ενώ περίμενα το ασθενοφόρο, αναρωτήθηκα, τι έχω κάνει; Δεν μπορώ να βρω τίποτα αισιόδοξο σε αυτό, μόνο τύψεις και πόνο. Ένιωθα άσχημα για την κόρη μου, που την προηγούμενη μέρα μού είχε προτείνει να μείνει μαζί μου και εγώ της είχα πει ότι δεν χρειάζεται. Ένιωσα άσχημα για τους γιατρούς, που είχαν προσπαθήσει τόσο πολύ να φτιάξουν την πλάτη μου. Θα μπορούσα να είχα χτυπήσει πολύ χειρότερα».

««Είναι παράξενο το πόσο περήφανος μπορείς να νιώσεις που περπατάς»

Η διαδικασία της αποκατάστασης τον οδήγησε σε μια δυνατή συνειδητοποίηση: «Είναι παράξενο το πόσο περήφανος μπορείς να νιώσεις που περπατάς. Το κάνεις από πολύ μικρός, αλλά όταν ανακτάς αυτή την ικανότητα είναι σαν να οδηγείς ένα νέο σπορ αμάξι. Ήταν λοιπόν σαν να οδηγούσα πάρα πολύ γρήγορα. Ενώ περίμενα το ασθενοφόρο, σκέφτηκα ότι δεν πάει πιο κάτω».

Σταδιακά ωστόσο ξαναβρήκε το δρόμο του προς την αισιοδοξία, με τη βοήθεια και της συζύγου του, της ηθοποιού Τρέισι Πόλιν, που δεν έχει φύγει καθόλου από το πλευρό του όλα αυτά τα χρόνια. Όταν ζητήθηκε από τον Μάικλ Τζ. Φοξ να μιλήσει για το μυστικό της επιτυχίας του γάμου του, στο πλαίσιο του οποίου απέκτησε τέσσερα παιδιά, είπε πως κάτω από τις εντάσεις τους, το θυμό, υπάρχει πάντα η αγάπη.

Επιπλέον, «σχεδόν κάθε μέρα γελάμε για κάτι, για ένα με δύο λεπτά». Φυσικά, η κατάσταση της υγείας του έχει δημιουργήσει μια διαφορετική δυναμική στο ζευγάρι, το οποίο όμως κατάφερε να βρει την ισορροπία: «Η φροντίδα της [Τρέισι] δεν με πνίγει. Δεν νιώθω σαν ασθενής, αλλά πάνω απ’ όλα σαν σύζυγος και πατέρας. Πέρα από τη διάγνωση, η ζωή μου εξελίχθηκε αρκετά καλά και έχω απίστευτα πολλά πράγματα για να νιώθω ευγνωμοσύνη».

Δείτε τη συνέντευξη του Μάικλ Τζ. Φοξ:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Κεντρική φωτό: EPA/RON SACHS/POOL
 

TAGS