ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

«Σοκαριστικά δυστυχισμένοι»: Το παρασκήνιο της παραίτησης των Χάρι & Μαρκλ από τα βασιλικά καθήκοντα

Όλοι οι λόγοι που η ανακοίνωση του ζευγαριού δεν ήταν, τελικά, και τόσο ξαφνική.

«Σοκαριστικά δυστυχισμένοι»: Το παρασκήνιο της παραίτησης των Χάρι & Μαρκλ από τα βασιλικά καθήκοντα

Σαν κεραυνός εν αιθρία έσκασε χτες η είδηση ότι ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ παραιτούνται από τα βασιλικά τους καθήκοντα. Απροειδοποίητα, ανέβασαν στον επίσημο λογαριασμό τους στο Instagram μια ανάρτηση που έγραφε:

«Μετά από πολλούς μήνες σκέψεων και εσωτερικών συζητήσεων, επιλέξαμε φέτος να κάνουμε μια μετάβαση αρχίζοντας να διαμορφώνουμε έναν νέο, προοδευτικό ρόλο μέσα σε αυτόν το θεσμό. Σκοπεύουμε να αποσυρθούμε από “ανώτερα” μέλη της βασιλικής οικογένειας και να προσπαθήσουμε να γίνουμε οικονομικά ανεξάρτητοι, ενώ συνεχίζουμε να στηρίζουμε πλήρως τη μεγαλειότητά της τη βασίλισσα. Χάρη στη δική σας ενθάρρυνση, ιδιαίτερα μέσα στα τελευταία χρόνια, αισθανόμαστε έτοιμοι για αυτή την αλλαγή.

»Τώρα σχεδιάζουμε να μοιράσουμε το χρόνο μας ανάμεσα στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη Βόρεια Αμερική, συνεχίζοντας να τιμάμε τα καθήκοντά μας στη βασίλισσα, την κοινοπολιτεία και τις παραδόσεις μας. Αυτή η γεωγραφική ισορροπία θα μας επιτρέψει να μεγαλώσουμε τον γιο μας με σεβασμό προς τη βασιλική παράδοση μέσα στην οποία γεννήθηκε, ενώ ταυτόχρονα προσφέρουμε στην οικογένειά μας το περιθώριο να εστιάσει στο επόμενο κεφάλαιό της, που περιλαμβάνει την ίδρυση της νέας, φιλανθρωπικής οντότητάς μας. Ανυπομονούμε να μοιραστούμε όλες τις λεπτομέρειες αυτού του συναρπαστικού νέου βήματος εν ευθέτω χρόνω, ενώ συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε με τη μεγαλειότητά της τη βασίλισσα, τον πρίγκιπα της Ουαλίας, τη δούκισσα του Κέιμπριτζ και όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη. Μέχρι τότε, παρακαλούμε να δεχτείτε τις βαθύτερες ευχαριστίες μας για τη συνεχή υποστήριξή σας».

Δείτε την ανάρτηση:

Η απροειδοποίητη ανακοίνωσή τους φαίνεται πως προκάλεσε αναστάτωση στο Μπάκιγχαμ, με τον δημοσιογράφο του BBC Johny Dymond να σχολιάζει ότι η απόφαση προκαλεί ξεκάθαρα ένα «μεγάλο ρήγμα ανάμεσα στον Χάρι και τη Μέγκαν από τη μία, και την υπόλοιπη οικογένεια από την άλλη».

Εκπρόσωπος του παλατιού είπε ότι η απόφαση του ζευγαριού βρίσκεται σε «σε πρώιμο στάδιο», προσθέτοντας: «Κατανοούμε την επιθυμία τους να ακολουθήσουν διαφορετική προσέγγιση, αλλά αυτά τα ζητήματα είναι περίπλοκα και θα χρειαστεί χρόνος για να επιλυθούν».

Η απροειδοποίητη ανακοίνωσή τους φαίνεται πως προκάλεσε αναστάτωση στο Μπάκιγχαμ

Η απόφαση πιθανότατα πάρθηκε στη διάρκεια των έξι εβδομάδων που απουσίασε το ζευγάρι από τα βασιλικά του καθήκοντα. Στον Καναδά, όπου ταξίδεψε, η Μέγκαν δήλωσε ότι πέρασαν «απίστευτα» απολαμβάνοντας την «ομορφιά της χώρας». Μπόρεσαν όμως παράλληλα να εξασφαλίσουν περισσότερο χρόνο για τον γιο τους, Άρτσι.

Η επιλογή του Καναδά δεν ήταν τυχαία καθώς την περίοδο που η Μέγκαν πρωταγωνιστούσε στην αμερικανική τηλεοπτική σειρά Suits, ζούσε και εργαζόταν στο Τορόντο, όπου είχε αποκτήσει πολλούς φίλους.

Στη Βρετανία, από την άλλη, το ζευγάρι δεν έκρυβε τη δυσφορία του απέναντι στα βασιλικά καθήκοντα. Ο Χάρι μισούσε τις κάμερες και έπληττε ξεκάθαρα στις τελετές, ενώ ακόμα και η Μέγκαν έχανε συχνά την υπομονή της με τις απαιτήσεις του ρόλου της. Η δούκισσα του Σάσεξ σε μια τηλεοπτική συνέντευξη του 2019 είχε πει ότι δεν ήθελε να γίνει μια άβουλη φιγούρα, όμως κάθε φορά που άνοιγε το στόμα της, αντιμετώπιζε την κριτική.

Και οι δύο, σύμφωνα με ρεπορτάζ του BBC, έδειχναν σοκαριστικά δυστυχισμένοι. «Ο ηλιόλουστος γάμος του 2018 ήταν απλώς ένα όνειρο: ήταν δύο άνθρωποι που δεν έκρυβαν τον αγώνα τους να ανταποκριθούν στη ζωή και τη θέση τους».

Στην πραγματικότητα ο διαχωρισμός της θέσης τους από εκείνη του παλατιού δεν έγινε εν μία νυκτί, αλλά έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό. Το 2018 ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ μετακόμισαν από το παλάτι του Κένσινγκτον, όπου ζούσαν ο δούκας και η δούκισσα του Κέιμπριτζ, στο δικό τους, οικογενειακό σπίτι στο Γουίνδσορ. Ενώ το καλοκαίρι που πέρασε αποσύρθηκαν από τις φιλανθρωπικές δράσεις του πρίγκιπα Ουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον για να ξεκινήσουν τα δικά τους φιλανθρωπικά έργα.

Η δούκισσα του Σάσεξ είχε πει ότι δεν ήθελε να γίνει μια άβουλη φιγούρα, όμως κάθε φορά που άνοιγε το στόμα της, αντιμετώπιζε την κριτική.

Φυσικά, η τελευταία, πιο δραματική εξέλιξη εγείρει πολλά νέα ερωτήματα: Ποιος θα είναι ο νέος τους ρόλος; Πού θα ζουν, με ποιους οικονομικούς πόρους; Πώς θα διαμορφωθεί η σχέση τους με την υπόλοιπη βασιλική οικογένεια; Και, κυρίως, τι σημαίνει αυτή η είδηση για το παλάτι; Ο Χάρι και η Μέγκαν ενσάρκωναν μια προσπάθεια ανανέωσης του σκονισμένου θεσμού, ήταν τα πρόσωπα του Μπάκιγχαμ με τα οποία μπορούσε να ταυτιστεί ο καθένας.

Ο πρώην εκπρόσωπος Τύπου του Μπάκιγχαμ Dickie Arbiter πιστεύει ότι ο «κανιβαλισμός από τα μίντια» μετά τη γέννηση του Άρτσι ενδεχομένως να έπαιξε ρόλο στην απόφαση του ζευγαριού.

Με εξαίρεση την «ανταρσία» του βασιλιά Εδουάρδου Η’, που είχε απαρνηθεί τον θρόνο για να παντρευτεί την Γουόλις Σίμπσον το 1936, η απομάκρυνση των Χάρι και Μαρκλ από το παλάτι είναι άνευ ιστορικού προηγουμένου.

Το βέβαιο είναι ότι το ζευγάρι δεν θα δοκιμαστεί οικονομικά, παρά τις πολυδάπανες μετακινήσεις που θα χρειαστεί να κάνει μεταξύ Ευρώπης και Αμερικής, καθώς όπως αποκάλυψε ο δημοσιογράφος Johny Dymond, έχει «αξιοσημείωτες αποταμιεύσεις», οι οποίες περιλαμβάνουν την κληρονομιά της πριγκίπισσας Νταϊάνα, αλλά και χρήματα που είχε συγκεντρώσει η Μέγκαν από την καριέρα της στην υποκριτική.

κεντρική φωτό: © EPA

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

20 Απρ 2024

"Ακούω για νέες μανούλες που παίρνουν άδεια από την δουλειά τους και κάθονται στο σπίτι. Το θεωρώ λάθος"

Η δήλωση της Αντιγόνης Κουλουκάκου έχει προκαλέσει πολλές συζητήσεις

20 Απρ 2024

Η Έμα Τόμσον και η Ρουθ Γουίλσον ενώνουν τις δυνάμεις τους στη σειρά "Down Cemetery Road"

Νέα σειρά θρίλερ με τις δύο διάσημες ηθοποιούς από την Apple TV+.

Περισσότερα από

News

20 Απρ 2024

30 χρόνια Pulp Fiction: Reunion του καστ της ταινίας του Ταραντίνο που έσπασε τα ταμεία κι έμεινε στην ιστορία

Το Pulp Fiction θεωρείται σταθμός στο μεταμοντέρνο σινεμά. Σκηνές του -όπως η σκηνή χορού του Τραβόλτα με την Ούμα Θέρμαν- έγιναν κλασικές και επηρέασαν την ποπ κουλτούρα.

19 Απρ 2024

Ατρόμητη η Μαρία Αριστοτέλους: Νίκησε τον καρκίνο μέσα σε έξι μήνες η Κύπρια αθλήτρια - "Δεν ήταν θεριό, ούτε τέρας"

Η 32χρονη αθλήτρια του άλματος επί κοντώ νίκησε την ασθένεια μέσα σε έξι μήνες, γιορτάζοντάς το με μια ανάρτηση στο Instagram, όπου σκίζει τον υπέρηχο...

19 Απρ 2024

Η Μόνικα Μπελούτσι καθηλώνει με την ομορφιά της στα 59 της χρόνια: "Θέλω να γεράσω ήρεμα"

Η νέα φωτογράφιση μας και κυρίως όσα λέει μας θυμίζει γιατί το όνομα της είναι ταυτισμένο με την ιδανική γυναίκα.

19 Απρ 2024

20 χρόνια πριν: Η Τατιάνα Στεφανίδου σε σπάνιο κλικ με τον Νίκο Ευαγγελάτο και την κόρη τους, Λυδία

Σπάνιες οικογενειακές στιγμές από το διάσημο ζευγάρι της τηλεόρασης στη Χαλκίδα.

19 Απρ 2024

Με μαγιό χωρίς ίχνος ρετούς η Κωνσταντίνα Μιχαήλ στην παραλία

Η ηθοποιός εντυπωσιάζει με τις αναλογίες της

19 Απρ 2024

Έλλη Στάη: "Έχουμε μπει σε έναν αιώνα που οι γυναίκες αρχίζουν να δείχνουν τα δόντια τους"

Δημοσιογράφος, anchorwoman, μητέρα, σήμερα γιαγιά. Η Έλλη Στάη επιστρέφει στο "σπίτι" της, στο Womantoc και μιλά για την πολιτική σκηνή, τα μίντια, τη μητέρα της και το χάρισμα που τη γοητεύει διαχρονικά στους ανθρώπους.

19 Απρ 2024

"Αγάπα όπως μία μαμά": Η νέα καμπάνια της Μέγκαν Μαρκλ για τη γιορτή της μητέρας

Για μία νέα πρωτοβουλία του "Alliance of Moms", η Μέγκαν Μάρκλ ένωσε τις δυνάμεις της με την πρώην συμπρωταγωνίστρια της στο "Suits", Abigail Spencer και την ιδρύτρια του οργανισμού Kelly McKee Zajfen.