Ο Γιώργος Καπουτζίδης, καλεσμένος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, έδωσε μια δυνατή και καυστική απάντηση στον Αλέξη Κούγια, τον δικηγόρο υπεράσπισης του Δημήτρη Λιγνάδη, ξεκινώντας από τα παιδικά του χρόνια. Όπως είπε, μεταξύ άλλων, ο σεναριογράφος: «Στο σχολείο κάποια παιδιά αρχίζουν να δείχνουν ένα παιδάκι με το δάχτυλο. Εκεί αρχίζει να κρύβεται, να φοβάται, να νιώθει ότι απειλείται, καμιά φορά να αλλάζει δρόμο για να πάει στο σχολείο. Την έχω περάσει αυτή τη διαδικασία και να που έχω βγει δυνατός και αισθάνομαι καλά, δεν κρύβομαι, δεν φοβάμαι και είμαι ευτυχισμένος».

«Στο σχολείο κάποια παιδιά αρχίζουν να δείχνουν ένα παιδάκι με το δάχτυλο. Εκεί αρχίζει να κρύβεται, να φοβάται, να νιώθει ότι απειλείται, καμιά φορά να αλλάζει δρόμο για να πάει στο σχολείο»

Όπως συνέχισε ο Γιώργος Καπουτζίδης: «Ο λόγος που αντέδρασα [στον Αλέξη Κούγια] είναι γιατί αμφισβήτησε τη δική μου ευτυχία. Γιατί είπε ότι ο μόνος δρόμος για να γίνει κάποιος ευτυχισμένος είναι η σπουδή και η μελέτη και η σκληρή εργασία και η δημιουργία οικογένειας και η ρομαντική αγάπη για το άλλο φύλο. Εγώ δεν θεωρώ ότι υπάρχει ένας μόνο δρόμος για την ευτυχία. Είμαστε 7 δισεκατομμύρια άνθρωποι και υπάρχουν 7 δισεκατομμύρια διαδρομές».

Ο ίδιος πρόσθεσε: «Για κάποιους ανθρώπους όσο κι αν προσπαθήσεις, όσο κι αν παλέψεις στη ζωή σου, θα είσαι πάντα ένας πολίτης β’ κατηγορίας. Δεν είμαι εγώ που κάνω σημαία την ιδιαιτερότητά μου, είναι αυτοί, που τη θεωρούν βαρίδι, ντροπή. Θέλω να ευχαριστήσω όλες αυτές τις “φυσιολογικές” οικογένειες που με τίμησαν και με στήριξαν και ο λόγος που έχω πετύχει στη ζωή μου είναι αυτές οι οικογένειες. Καταρχάς κι εγώ είμαι παιδί μιας “φυσιολογικής” οικογένειας. Αυτές οι οικογένειες εμπιστεύτηκαν, τελικά, έναν γκέι σεναριογράφο για να διηγηθεί στα παιδιά τους, ακόμα και τώρα, 15 χρόνια μετά, ένα πολύ όμορφο και αστείο παραμύθι, μιλάω για το “Παρά Πέντε”, που τα παιδιά συνεχίζουν να βλέπουν, το οποίο μιλάει για την αγάπη, τη φιλία, την ηθική».

«Για κάποιους ανθρώπους όσο κι αν προσπαθήσεις, όσο κι αν παλέψεις στη ζωή σου, θα είσαι πάντα ένας πολίτης β’ κατηγορίας. Δεν είμαι εγώ που κάνω σημαία την ιδιαιτερότητά μου, είναι αυτοί, που τη θεωρούν βαρίδι, ντροπή»

Ο Καπουτζίδης πιστεύει ότι μπορεί κάτι να αλλάξει προς το καλύτερο: «Αν και άλλοι άνθρωποι μπορέσουν να μιλήσουν για αυτό το οποίο τούς κάνει να φοβούνται και να ντρέπονται, μπορεί τελικά να διορθωθούν πάρα πολλά πράγματα. Θα ήθελα η Πολιτεία, ωστόσο, να κάνει κάτι παραπάνω, γιατί αυτή τη στιγμή είμαι ένας πολίτης ο οποίος έχω όλες τις υποχρεώσεις που θα έπρεπε να έχω αλλά δεν μου παραχωρεί όλα τα δικαιώματα που θα έπρεπε να έχω. Να, αυτή τη στιγμή είμαι εκτεθειμένος σε έναν λόγο ο οποίος είναι τόσο ομοφοβικός και προσβλητικός. Ποια είναι η θέση της πολιτείας; Γιατί δεν φροντίζει από το σχολείο ακόμα να διορθώσει αυτή την κατάσταση;».

Σχετικά με το σχόλιο του «επαγγελματία ομοφυλόφιλου», πρόσθεσε χαριτολογώντας: «Εδώ και δεκαεπτά χρόνια έχω ζήσει τρεις πολύ όμορφες σχέσεις και έχω υπάρξει πολύ ευτυχισμένος μέσα σε αυτές. Τώρα είμαι μόνος, άνεργος ομοφυλόφιλος που θα ‘λεγε κι ο ίδιος. Είμαι ευτυχισμένος κι έτσι, στο όμορφό μου νησί. Είναι πολύ προσωπικό πράγμα. Ευτυχισμένος θα γίνεις αν έχεις καλή καρδιά». 

«Εδώ και δεκαεπτά χρόνια έχω ζήσει τρεις πολύ όμορφες σχέσεις και έχω υπάρξει πολύ ευτυχισμένος μέσα σε αυτές. Τώρα είμαι μόνος, άνεργος ομοφυλόφιλος που θα ‘λεγε κι ο ίδιος. Είμαι ευτυχισμένος κι έτσι, στο όμορφό μου νησί»

Την τηλεοπτική εμφάνισή του έκλεισε με ένα συγκινητικό μήνυμα: «Σήμερα ο μπαμπάς μου γίνεται 90 χρονών. Θέλω να του στείλω όλη μου την αγάπη και είμαι πολύ συγκινημένος γιατί ο μπαμπάς μου είναι πολύ περήφανος για μένα κι εγώ είμαι περήφανος γι’ αυτόν. Κάναμε πολύ δύσκολη διαδρομή για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Πάντοτε στην αρχή ένας γονιός θα σε κοιτάξει με φόβο, αμφισβήτηση, στεναχώρια. Και τώρα έχω φτάσει σε σημείο να βλέπω την περηφάνεια στα μάτια του. Κι αυτό με έκανε ευτυχισμένο. Ο λόγος που ήρθα εδώ είναι ότι δεν είμαι εγώ πρότυπο, είναι ο μπαμπάς μου. Και μακάρι όταν τελειώσει αυτή η συνέντευξη να κοιτάξει κάποιος πατέρας τον γκέι γιο του ή την γκέι κόρη του με περηφάνεια».

Δείτε την τηλεοπτική εμφάνιση του Γιώργου Καπουτζίδη:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

 

TAGS