ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

"She loves him": Γράμματα της Λίντα ΜακΚάρτνεϊ αποκαλύπτουν πώς ξεκίνησε η σχέση της με τον Πολ

"Μάντεψε με ποιον βγήκα ραντεβού εχθές το βράδυ".

«She loves him»: Γράμματα της Λίντα ΜακΚάρτνεϊ αποκαλύπτουν πώς ξεκίνησε η σχέση της με τον Πολ

Γνωρίστηκαν στα τέλη του 1967 και παντρεύτηκαν δύο χρόνια αργότερα, στο δημαρχείο του Λονδίνο. Ο θρύλος λέει πως ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ εγκατέλειψε για χάρη της την επί πολλά έτη αρραβωνιαστικιά του Jane Asher με την οποία δεν παντρεύτηκε ποτέ γιατί δεν του το επέτρεπε ο μάνατζερ των Beatles, Μπρίαν Έπστάιν. Ουσιαστικά η φωτογράφος Λίντα Ίστμαν ήταν η πρώτη γυναίκα με την οποία ο Πολ παραδέχθηκε δημόσια ότι είναι ερωτευμένος, εκείνη που έμελλε να γίνει η "μεγάλη αγάπη της ζωής της".

Η σχέση τους παραμένει μέχρι σήμερα μία από τις πιο θρυλικές στην ιστορία του ροκ εν ρολ. Εκείνη νεαρή, ταλαντούχα φωτογράφος η οποία είχε μόλις εγκαταλείψει τη δουλειά της στο περιοδικό Town & Country για να γίνει freelancer, ελπίζοντας σε μία μεγάλη καριέρα, φωτογραφίζοντας διάσημες και πολύ σημαντικές προσωπικότητες της βρετανικής σόουμπιζ των 60's. Eκείνος ο πιο διάσημος, ίσως, μουσικός της εποχής του και σίγουρα αυτός που τα κορίτσια ποθούσαν περισσότερο. Μπορεί ο Λένον να είχε κερδίσει όσες θαύμαζαν την avant garde διανόηση, μπορεί ο Τζάγκερ να ήταν το άγριο sex symbol για εκείνες που έψαχναν και δεν μπορούσαν να βρουν "ικανοποίηση", όταν όμως μιλάμε για το γλυκό, καλό αγόρι που λάτρευε η σαρωτική πλειοψηφία τότε υπήρχε μοναχά ο Μάκκα.

Τώρα μία σειρά από επιστολές της Λίντα φέρνει στη δημοσιότητα άγνωστες λεπτομέρειες για την αρχή του έρωτα της με τον σούπερ σταρ της βρετανικής μουσικής, περιγράφοντας με γλαφυρό τρόπο την πρώτη γνωριμία τους.

Σε μια από αυτές, στον καλό της φίλο Miki Anthony, λίγες εβδομάδες μόνο αφότου είχε γνωρίσει τον Πολ στο κλαμπ Bag' O Nails του Λονδίνου, η Λίντα φωτοτύπησε μια στήλη κουτσομπολιού από αμερικανικό έντυπο, στην οποία αναφερόταν και η ίδια και στη συνέχεια την απέστειλε σε φίλο της με υπογραμμισμένη την σχετική πρόταση: "Λένε ότι η τελευταία γυναικεία κατάκτηση του Πολ ΜακΚάρτνεϊ των Beatles είναι η Λίντα Ίστμαν, μια "γιάνκισσα" φωτογράφος ποπ περιοδικών". Στην πίσω πλευρά της σελίδας, συμπλήρωνε η ίδια: "Στο στέλνω αυτό το απόκομμα για να γελάσεις. Δεν έχω ιδέα πώς τους ήρθε να γράψουν τέτοιο ψέμα, άλλη μια απόδειξη πόσο αληθινά είναι αυτά που γράφουν οι εφημερίδες".

Μία από τις επιστολές της διάσημης φωτογράφου που πρόσφατα είδαν το φως της δημοσιότητας.

"She loves him": Γράμματα της Λίντα ΜακΚάρτνεϊ αποκαλύπτουν πώς ξεκίνησε η σχέση της με τον Πολ

Ο Anthony σε πρόσφατη συνέντευξη του στον Observer αποκάλυψε πως όταν διάβασε το γράμμα της Λίντα γέλασε όχι όμως με το "ψέμμα" των εφημερίδων, αλλά γιατί ήξερε πως όσα γράφονταν ήταν αλήθεια. Μάλιστα μίλησε για τα όσα του είχε αποκαλύψει η φίλη τους σε άλλα γράμματα της, για την αρχή της σχέσης της με τον "γλυκούλη Μπητλ".

"Μου έγραψε ένα γράμμα και έλεγε "Μάντεψε με ποιον βγήκα χθες ραντεβού". Ο Πολ την κάλεσε να βγουν για δείπνο μαζί λίγες μόλις ημέρες μετά την πρώτη γνωριμία τους στο Λονδίνο. Σε εκείνο το ραντεβού της είπε ότι του αρέσουν πάρα πολύ τα λευκά κουνελάκια και έτσι, το επόμενο πρωί, η Λίντα πήγε και αγόρασε ένα λευκό κουνελάκι και του το έστειλε σαν δώρο. Το ίδιο βράδυ της τηλεφώνησε. "Σε ευχαριστώ πολύ για το κουνελάκι. Θα ήθελες μήπως να βρεθούμε και απόψε για φαγητό;" Και βρέθηκαν. Τα υπόλοιπα είναι ιστορία".

Την ημέρα που ο Πολ παντρεύτηκε τη Λίντα στους δρόμους του Λονδίνο έγινε πανζουρλισμός. Δεκάδες κορίτσια έκλαιγαν με λυγμούς στο θέαμα του λατρεμένου τους ποπ σταρ, ο οποίος παντρεύοταν με μία άλλη γυναίκα, ενώ οι παπαράτσι κυνηγούσαν σαν δαιμονισμένοι το νέο ζευγάρι. Ο ΜακΚάρτνεϊ έδωσε μερικές απολαυστικές απαντήσεις στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων. Η Λίντα παρέμεινε ντροπαλή και σιωπηλή στο πλευρό του.

Σύμφωνα με κουτσομπολιά εκείνης της εποχής πάντως, η Λίντα, η οποία το 1967 είχε ήδη καταφέρει να

φωτογραφήσει γνωστές προσωπικότητες της παγκόσμιας ροκ σκηνής (ανάμεσα τους και ο Μικ Τζάγκερ με το οποίον μάλιστα είχε βγει και ραντεβού), ήταν αρχικά τσιμπημένη με τον Τζον Λέννον, αλλά γρήγορα γοητεύτηκε από την ήρεμη ομορφιά και τρυφερότητα του Πολ.

Ένα ντοκιμαντέρ για τον έρωτα και τον γάμο του Πολ και της Λίντα ΜακΚάρτνεϊ, που έχει μείνει στην ιστορία ως η μεγαλύτερη "αγάπη της ποπ κουλτούρας".

Ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ έγραψε πάρα πολλά τραγούδια για την πρώτη του σύζυγο Λίντα ΜακΚάρντεϊ, με την οποία έζησαν μαζί 30 ολόκληρα χρόνια μέχρι τον πρόωρο θάνατο της το 1999 από καρκίνο. Το "The Lovely Linda" είναι ίσως το πιο χαρακτηριστικό.

Με πληροφορίες από την Guardian.

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

18 Απρ 2024
18 Απρ 2024

Σοφία Μπεκατώρου: "Ελπίζω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει την κίνηση που πρέπει" είπε για τον Παπανώτα

Σφοδρές αντιδράσεις από τη δήλωση Παπανώτα για τις κακοποιημένες γυναίκες.

Περισσότερα από

News

18 Απρ 2024

Νίκος Αλιάγας: Η φωτογραφία τουγια την Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας που κάνει το γύρο του διαδικτύου

Ο Νίκος Αλιάγας ήταν ο οικοδεσπότης της Τελετής Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας που έγινε στην Αρχαία Ολυμπία.

18 Απρ 2024

Μάρα Δαρμουσλή: "Με ρώτησαν μέχρι πότε θα θηλάζω, έλαβα σεξιστικά σχόλια"

Η Μάρα Δαρμουσλή μίλησε για τη σχέση με την οικογένειά της, για τις δυσκολίες με τα παιδιά της αλλά και για τη διατροφική διαταραχή που πέρασε.

18 Απρ 2024

Η Ελένη Μενεγάκη αποχωρεί από το MEGA-Το παρασκήνιο της αποχώρησης

Τέλος εποχής για την Ελένη Μενεγάκη και το Mega στο τέλος της τηλεοπτικής σεζόν.

18 Απρ 2024

Τατιάνα Στεφανίδου, 24 χρόνια πριν και σχεδόν αγνώριστη

Η ρετρό εμφάνιση με κόκκινα μαλλιά από τηλεοπτική εκπομπή του 2000.

18 Απρ 2024

ZAF: "Ο πατέρας μου πέθανε πριν γεννηθώ"

O γνωστός καλλιτέχνης, κατά κόσμον Γιάννης Ζαφειρίου, μίλησε για την πορεία του στην μουσική και τα δύσκολα παιδικά χρόνια.

18 Απρ 2024

Τέμπη: "Ο σταθμάρχης ήταν με ιερόδουλη μέσα στο σταθμαρχείο τη μοιραία νύχτα" - Περίεργη καταγγελία από τον Νίκο Πλακιά

Σε μια καταγγελία που προκαλεί αίσθηση προχώρησε ο Νίκος Πλακιάς, που έχασε τις δίδυμες κόρες του και την ανιψιά του, τη μοιραία νύχτα της φονικής σύγκρουσης στα Τέμπη.

18 Απρ 2024

Τα γλυπτά του Παρθενώνα ενέπνευσαν τη σχεδιάστρια Δάφνη Βαλέντε

"Επειδή η μόδα έχει φωνή -από τη στιγμή που ελκύει δημοσιότητα, είναι ένας άλλος τρόπος να περάσουμε ένα τρανταχτό μήνυμα ότι θέλουμε επιτέλους αυτό που μας ανήκει, που είναι τα γλυπτά μας πίσω" είπε η σχεδιάστρια.

18 Απρ 2024

Η Σία Κοσιώνη με το must have κοστούμι της άνοιξης

Ένα κοστούμι όπως αυτό της Σίας Κοσιώνη πρόκειται να ανανεώσει το ανοιξιάτικο office style σου.

18 Απρ 2024

Η εκδίκηση των "nerds": Όταν σταρ του Χόλιγουντ σπεύδουν να είναι εκεί στην απονομή Βραβείων επιστήμης

Από τον Έλον Μασκ ως την Κιμ Καρντάσιαν όλοι ήταν εκεί για να τιμήσουν 8 επιστήμονες στα "Όσκαρ της Επιστήμης" όπως αποκαλούνται τα Βραβεία Breakthrough.