Ο Ησαΐας Ματιάμπα, καλεσμένος του Γρηγόρη Αρναούτογλου στο «The 2Night Show», αφηγήθηκε την εκπληκτική ιστορία ζωής του πατέρα του, από τη Χούντα του Ζαΐρ μέχρι την Ελλάδα και τα Γιάννενα, όπου γνώρισε και ερωτεύτηκε τη μητέρα του με τον πιο ρομαντικό τρόπο.

«Ο μπαμπάς μου ήταν απλόχερος, έξω καρδιά και σίγουρα με έχει επηρεάσει πάρα πολύ» είπε ο μουσικός, προσθέτοντας: «Ερχόταν από μια οικογένεια πλουσιοπάροχη. Έγινε Χούντα, τότε, κάτω στο Ζαΐρ και έχασε τα πάντα. Βρέθηκε ξαφνικά να τον κυνηγούν στα χωράφια για να τον σκοτώσουν, γιατί ήταν ο πρωτότοκος από δημοκρατική οικογένεια. Και όλο αυτό μέσα του τον επηρέασε πάρα πολύ. Κατέληξε στην Ελλάδα, μετά από κάποια ταξίδια που έκανε. Σπούδασε Ιατρική στα Γιάννενα, μέσω ενός προγράμματος, όπου γνώρισε τη μαμά μέσω του αδερφού της, που σπούδαζε κι αυτός Ιατρική».

«Ερχόταν από μια οικογένεια πλουσιοπάροχη. Έγινε Χούντα, τότε, κάτω στο Ζαΐρ και έχασε τα πάντα. Βρέθηκε ξαφνικά να τον κυνηγούν στα χωράφια για να τον σκοτώσουν, γιατί ήταν ο πρωτότοκος από δημοκρατική οικογένεια»

Για τη ρομαντική γνωριμία των γονιών τους ο Ματιάμπα συνέχισε λέγοντας: «Την είδε [τη μητέρα του] σε μια φωτογραφία, στη φοιτητική εστία, και κάνει, αυτή εδώ ποια είναι; Η μαμά, επηρεασμένη από τον αδερφό της αλλά και από το μεγάλωμά της, αφού ο παππούς ήταν ιερέας, είδε τη φωτογραφία του μπαμπά και επειδή στο μυαλό της ήθελε να γίνει γιατρός και να βοηθάει τα παιδιά της Αφρικής, ρωτάει τον θείο, ποιος είναι; Ερωτεύτηκαν από τις φωτογραφίες. Και ξαφνικά έρχεται ο μπαμπάς στο χωριό. Η γιαγιά δεν ήξερε από πού κρατάει η σκούφια του, ο παππούς ήταν πιο χαλαρός. Και έτσι δημιουργήθηκε μια αγάπη πολύ ξεχωριστή».

«Ερωτεύτηκαν από τις φωτογραφίες. Και ξαφνικά έρχεται ο μπαμπάς στο χωριό. Η γιαγιά δεν ήξερε από πού κρατάει η σκούφια του, ο παππούς ήταν πιο χαλαρός. Και έτσι δημιουργήθηκε μια αγάπη πολύ ξεχωριστή».

Τα παιδιά γεννήθηκαν στα Γιάννενα, αλλά αργότερα η οικογένεια ήρθε στην Αθήνα. Και εκεί που ο μπαμπάς είχε «στρωμένη» δουλειά, στο Τζάνειο Νοσοκομείο, κάτι τον έτρωγε μέσα του και αποφάσισε να επιστρέψει στην Αφρική, για να βρει ορυκτό πλούτο, να τον φέρει παράνομα στην Ελλάδα και να βγάλει την οικογένειά του από τη φτώχεια. Μια οικονομική κατάσταση που, ωστόσο, δεν είχε στερήσει τα παιδιά από την ευτυχία: «Πολλή αγάπη, πολύς ο χορός, πολύ τραγούδι, πολύ χαμόγελο, πονεμένο απ’ τη μαμά βέβαια».

Τα τελευταία τρία χρόνια η υγεία του πατέρα του κατέρρεε. «Έλεγε ο μπαμπάς ότι θα φύγει και δεν θα προλάβαινε να δει τον εγγονό του, τον Ηρακλή. Προσπαθούσα να τον πείσω ότι όχι, μείνε δυνατός και άντεξε, γιατί έρχεται ένας εγγονός, τον οποίο δεν έχεις γνωρίσει. Α, ρε μπαμπά!». 

«Έλεγε ο μπαμπάς ότι θα φύγει και δεν θα προλάβαινε να δει τον εγγονό του, τον Ηρακλή. Προσπαθούσα να τον πείσω ότι όχι, μείνε δυνατός και άντεξε, γιατί έρχεται ένας εγγονός, τον οποίο δεν έχεις γνωρίσει. Α, ρε μπαμπά!».

Στην ανάμνηση του πατέρα του, που έφυγε πριν από επτά μήνες, ο Ματιάμπα συγκινήθηκε, προσθέτοντας: «Όταν με πήρε στην αγκαλιά του, δύο πράγματα σκέφτηκε ο μπαμπάς μου: ή θα γίνει γιατρός ή θα γίνει μουσικός. Έτσι κι εγώ ένιωθα ότι ο Ηρακλής, δεν με ενδιαφέρει καν τι θα ακολουθήσει στη ζωή του, αλλά με ενδιαφέρει να είναι ανοιχτός και καλός άνθρωπος, όπως ήταν ο πατέρας μου».

Δείτε απόσπασμα της συνέντευξης του Ησαΐα Ματιάμπα:

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram


Κεντρική φωτό: Glomex

TAGS