ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Πόσο κόστισαν Χάρι και Μέγκαν στους Βρετανούς- Υπέρογκο ποσό για ανακαινίσεις και το βασιλικό γάμο

Πόσα έχει δαπανήσει ο Βρετανός φορολογούμενος για την ανακαίνιση του σπιτιού, το βασιλικό γάμο, τα ταξίδια και το κόστος ασφαλείας του Χάρι και της Μέγκαν;

Πόσο κόστισαν Χάρι και Μέγκαν στους Βρετανούς- Υπέρογκο ποσό για ανακαινίσεις και το βασιλικό γάμο

Όπως είναι γνωστό, με μία απρόσμενη ανακοίνωση που έκαναν στις αρχές του χρόνου ο Χάρι και η Μέγκαν ανακοίνωσαν ότι παραιτούνται από τα βασιλικά τους καθήκοντα. Το ζευγάρι πήρε τη δύσκολη απόφαση να εγκαταλείψει τους κόλπους της βρετανικής βασιλικής οικογένειας εξαιτίας του χαμού που έγινε στα αγγλικά μέσα ενημέρωσης μετά την γέννηση του γιου τους Άρτσι.

Το Megxit από την βασιλική οικογένεια συζητήθηκε αρκετά από τον λαό της Βρετανίας και τα μέσα ενημέρωσης, ενώ σε έλειψαν τα δημοσιεύματα όπου κατηγορήθηκαν ότι κόστισαν πολλά χρήματα στους φορολογούμενους για να πληρώσουν την ανακαίνιση του σπιτιού τους.

Ωστόσο ο ίδιος ο Χάρι έχει προσωπικά περιουσία 40 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ και η Μαρκλ έχει περίπου 5 εκατομμύρια δολάρια στον προσωπικό της λογαριασμό, κυρίως χάρη στις τεράστιες αμοιβές της από την τηλεοπτική σειρά Suits.

Τώρα ο Νόρμαν Μπέικερ, συγγραφέας του βιβλίου «… And What Do You Do;» -το οποίο είναι επικριτικό προς τη βασιλική οικογένεια- υποστηρίζει ότι συνολικά οι Sussex κόστισαν στους φορολογούμενους περίπου 44 εκατομμύρια λίρες.

«Από την ημέρα του γάμου τους έως τις 31 Μαρτίου του τρέχοντος έτους, εκτιμώ ότι ο Βρετανός φορολογούμενος έχει δαπανήσει περισσότερα από 44 εκατομμύρια για να προσφέρει στον Χάρι και την Μέγκαν, ό, τι θέλουν», δήλωσε ο Μπέικερ στην Daily Mail.

Σύμφωνα με τον ίδιο η αναλυτική λίστα των εξόδων έχει ως εξής:

  • Ανακαινίσεις στο Nottingham Cottage στο Kensington Palace: 1,4 εκατομμύρια
  • Ανακαινίσεις στο Frogmore Cottage στο Windsor: 2,4 εκατομμύρια. Για το Frogmore Cottage το ζευγάρι πρέπει να πληρώσει τα χρήματα που ξόδεψε στην ανακαίνιση με την αποχώρησή τους από το παλάτι.
  • Μισθοί προσωπικού για τα δύο χρόνια 592.000
  • Κόστος ασφαλείας: 7 εκατομμύρια
  • Ο βασιλικός γάμος: 33.5 εκατομμύρια. Οι royals έδωσα μόνο 2 εκατομμύρια για τον γάμο άρα τα υπόλοιπα τα πλήρωσε ο βρετανός φορολογούμενος.
  • Απώλεια φορολογικών εσόδων από χρήματα που ο Πρίγκιπας Κάρολος δαπάνησε για τα έξοδα των Sussexes: 1,9 εκατομμύρια λίρες
  • Κόστος ταξιδιών: 1 εκατομμύριο

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι, ανεξάρτητα από το πόσο ο Χάρι και η Μέγκαν μπορεί να έχουν κοστίσει στον φορολογούμενο, το ζευγάρι έχει ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία αποπληρωμής τουλάχιστον μερικού από αυτό το χρέος.

Δείτε περισσότερα για το Megxit και το κόστος που είχε στη Βρετανία

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

19 Απρ 2024

Έλενα-Όλγα Χρηστίδη: "Να έχουμε θέσεις στο τραπέζι των αποφάσεων -αλλά να μπορούμε και να αναποδογυρίζουμε το τραπέζι όταν αυτό ωφελεί μόνο λίγους"

Η ψυχολόγος Έλενα-Όλγα Χρηστίδη, υποψήφια Ευρωβουλεύτρια με τη Νέα Αριστερά, τονίζει πως μια πιο δημοκρατική και αλληλέγγυα ΕΕ είναι εφικτή, όπως και μια καλύτερη ζωή τώρα άμεσα για τους Έλληνες.

Περισσότερα από

News

18 Απρ 2024

Η Σαρλίζ Θερόν με την 8χρονη κόρη της σε μια σπάνια δημόσια εμφάνιση στη Νέα Υόρκη

H Σαρλίζ Θερόν ως brand ambassador του "Dior" πήγε να παρακολουθήσει την επίδειξη μόδας του διάσημου οίκου που έγινε στη Νέα Υόρκη.

18 Απρ 2024
18 Απρ 2024
18 Απρ 2024

Σοφία Μπεκατώρου: "Ελπίζω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει την κίνηση που πρέπει" είπε για τον Παπανώτα

Σφοδρές αντιδράσεις από τη δήλωση Παπανώτα για τις κακοποιημένες γυναίκες.

18 Απρ 2024

Νίκος Αλιάγας: Η φωτογραφία τουγια την Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας που κάνει το γύρο του διαδικτύου

Ο Νίκος Αλιάγας ήταν ο οικοδεσπότης της Τελετής Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας που έγινε στην Αρχαία Ολυμπία.

18 Απρ 2024

Μάρα Δαρμουσλή: "Με ρώτησαν μέχρι πότε θα θηλάζω, έλαβα σεξιστικά σχόλια"

Η Μάρα Δαρμουσλή μίλησε για τη σχέση με την οικογένειά της, για τις δυσκολίες με τα παιδιά της αλλά και για τη διατροφική διαταραχή που πέρασε.

18 Απρ 2024

Η Ελένη Μενεγάκη αποχωρεί από το MEGA-Το παρασκήνιο της αποχώρησης

Τέλος εποχής για την Ελένη Μενεγάκη και το Mega στο τέλος της τηλεοπτικής σεζόν.

18 Απρ 2024

Τατιάνα Στεφανίδου, 24 χρόνια πριν και σχεδόν αγνώριστη

Η ρετρό εμφάνιση με κόκκινα μαλλιά από τηλεοπτική εκπομπή του 2000.

18 Απρ 2024

ZAF: "Ο πατέρας μου πέθανε πριν γεννηθώ"

O γνωστός καλλιτέχνης, κατά κόσμον Γιάννης Ζαφειρίου, μίλησε για την πορεία του στην μουσική και τα δύσκολα παιδικά χρόνια.