Όπως είναι γνωστό, με μία απρόσμενη ανακοίνωση που έκαναν στις αρχές του χρόνου ο Χάρι και η Μέγκαν ανακοίνωσαν ότι παραιτούνται από τα βασιλικά τους καθήκοντα. Το ζευγάρι πήρε τη δύσκολη απόφαση να εγκαταλείψει τους κόλπους της βρετανικής βασιλικής οικογένειας εξαιτίας του χαμού που έγινε στα αγγλικά μέσα ενημέρωσης μετά την γέννηση του γιου τους Άρτσι.

Το Megxit από την βασιλική οικογένεια συζητήθηκε αρκετά από τον λαό της Βρετανίας και τα μέσα ενημέρωσης, ενώ σε έλειψαν τα δημοσιεύματα όπου κατηγορήθηκαν ότι κόστισαν πολλά χρήματα στους φορολογούμενους για να πληρώσουν την ανακαίνιση του σπιτιού τους.

Ωστόσο ο ίδιος ο Χάρι έχει προσωπικά περιουσία 40 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ και η Μαρκλ έχει περίπου 5 εκατομμύρια δολάρια στον προσωπικό της λογαριασμό, κυρίως χάρη στις τεράστιες αμοιβές της από την τηλεοπτική σειρά Suits.

Τώρα ο Νόρμαν Μπέικερ, συγγραφέας του βιβλίου «… And What Do You Do;» -το οποίο είναι επικριτικό προς τη βασιλική οικογένεια- υποστηρίζει ότι συνολικά οι Sussex κόστισαν στους φορολογούμενους περίπου 44 εκατομμύρια λίρες.

«Από την ημέρα του γάμου τους έως τις 31 Μαρτίου του τρέχοντος έτους, εκτιμώ ότι ο Βρετανός φορολογούμενος έχει δαπανήσει περισσότερα από 44 εκατομμύρια για να προσφέρει στον Χάρι και την Μέγκαν, ό, τι θέλουν», δήλωσε ο Μπέικερ στην Daily Mail.

Σύμφωνα με τον ίδιο η αναλυτική λίστα των εξόδων έχει ως εξής:

 

  • Ανακαινίσεις στο Nottingham Cottage στο Kensington Palace: 1,4 εκατομμύρια
  • Ανακαινίσεις στο Frogmore Cottage στο Windsor: 2,4 εκατομμύρια. Για το Frogmore Cottage το ζευγάρι πρέπει να πληρώσει τα χρήματα που ξόδεψε στην ανακαίνιση με την αποχώρησή τους από το παλάτι.
  • Μισθοί προσωπικού για τα δύο χρόνια 592.000
  • Κόστος ασφαλείας: 7 εκατομμύρια
  • Ο βασιλικός γάμος: 33.5 εκατομμύρια. Οι royals έδωσα μόνο 2 εκατομμύρια για τον γάμο άρα τα υπόλοιπα τα πλήρωσε ο βρετανός φορολογούμενος.
  • Απώλεια φορολογικών εσόδων από χρήματα που ο Πρίγκιπας Κάρολος δαπάνησε για τα έξοδα των Sussexes: 1,9 εκατομμύρια λίρες
  • Κόστος ταξιδιών: 1 εκατομμύριο

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι, ανεξάρτητα από το πόσο ο Χάρι και η Μέγκαν μπορεί να έχουν κοστίσει στον φορολογούμενο, το ζευγάρι έχει ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία αποπληρωμής τουλάχιστον μερικού από αυτό το χρέος.

 

Δείτε περισσότερα για το Megxit και το κόστος που είχε στη Βρετανία

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS