12 Σεπτεμβίου 1953. Η 24χρονη Νεοϋορκέζα Jacqueline Bouvier παντρεύεται μέσα σε ένα εντυπωσιακό νυφικό, που έχει την υπογραφή της σχεδιάστριας Αnn Lowe, τον 36χρονο Γερουσιαστή John F. Kennedy. Ο γάμος τους αποτέλεσε κοινωνικό γεγονός συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον της κοσμικής ελίτ, ενώ σύμφωνα με τους πιο στενούς τους φίλους επρόκειτο για ένα πραγματικά αγαπημένο ζευγάρι που το έδενε η κοινή αγάπη για το διάβασμα, την συγγραφή και τον Καθολικισμό.

Οι δυο τους ήταν παντρεμένοι περίπου 7 χρόνια όταν ο J.F. Kennedy εκλέχθηκε Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής στις 8 Νοεμβρίου το 1960, νικώντας τον αντίπαλο του Richard Nixon, με την πιο διάσημη Πρώτη Κυρία της ιστορίας να μην φεύγει στιγμή από το πλευρό του συζύγου της, στηρίζοντας τον με κάθε τρόπο στην μεγάλη προεκλογική του καμπάνια.

Μετά από αυτό η σχέση τους μοιάζει να αλλάζει. Ή τα φώτα της δημοσιότητας, τα κουτσομπολιά και τα ταμπλόιντ της εποχής έριξαν φως στη «σκοτεινή» πλευρά του γάμου τους.

Οι εξωσυζυγικές σχέσεις του Προέδρου πολλές, οι φήμες για παθιασμένα ερωτικά ειδύλλια (με ποιο γνωστό αυτό με την Marilyn Monroe) ακόμα περισσότερες. Παρόλα αυτά η Jackie παρέμεινε σταθερά δίπλα του, αρνούμενη πεισματικά να παραδεχτεί ή να μιλήσει ανοιχτά για οτιδήποτε σχετικό.

Η ιστορία έχει γίνει μύθος και όπως όλοι οι μύθοι έχει κι αυτός τις ανακρίβειες του. Ωστόσο σε πρόσφατο θέμα του αμερικάνικου περιοδικού People, και εν όψει της κυκλοφορίας της νέας ταινίας με θέμα τη ζωή της Jackie, η οποία βγαίνει σύντομα στις αίθουσες με τη Natalie Portman στον πρωταγωνιστικό ρόλο, κάποιοι από τους πιο κοντινούς της ανθρώπους δέχτηκαν να μιλήσουν για το πώς έβλεπε στην πραγματικότητα η κυρία Kennedy τα «στραβοπατήματα» στου συζύγου της.

Μία πολύ στενή φίλη της οικογένειας αποκαλύπτει ότι η Jackie στην πραγματικότητα είχε πλήρη επίγνωση των σεξουαλικών δραστηριοτήτων του άντρα της, αλλά επέλεγε να τις προσπερνά. Γιατί πολύ απλά ο γάμος τους ήταν «ένας γάμος της εποχή του», και για τις γυναίκες εκείνης της εποχής ήταν συνηθισμένο και αποδεκτό να συγχωρούν τις απιστίες των συζύγων τους.

Ένας άλλος φίλος του ζευγαριού εξηγεί την ίδια στιγμή ότι η Jackie ήξερε ότι ο John την αγαπούσε πραγματικά και πως ό,τι κι αν συνέβαινε το βράδυ θα επέστρεφε κοντά της. «Ήταν πραγματικά αγαπημένοι, η σχέση τους ήταν βαθιά».

Το trailer από την ταινία Jackie που έρχεται στους κινηματογράφους.

 

 

TAGS