Έναν περίπου μήνα μετά τη γέννηση του γιου τους, τον οποίο μάλιστα αποφάσισαν να ονομάσουν Ρίβερ, για να τιμήσουν τον πρόωρα χαμένο θείο του, η 35χρονη Ρούνεϊ Μάρα και ο 46χρονος οσκαρικός Χοακίν Φίνιξ, ένα από τα ομορφότερα, εξωτερικά και κυρίως εσωτερικά, ζευγάρια στη σοουμπίζ, έγραψαν για πρώτη φορά για αυτόν, σε μια ανοιχτή επιστολή για το μεταναστευτικό στις ΗΠΑ, που δημοσιεύτηκε αποκλειστικά στο People. Αφορμή στάθηκε το περιστατικό των 545 παιδιών μεταναστών, που απομακρύνθηκαν από τους γονείς τους και που μέχρι τουλάχιστον τις 21 Οκτωβρίου, ήταν αδύνατον να τους εντοπίσουν.

Μεταξύ άλλων, οι αγαπημένοι ηθοποιοί έγραψαν:

«Την περασμένη εβδομάδα μάθαμε ότι στα σύνορα οι γονείς 545 παιδιών απομακρύνθηκαν από τις αρχές μετανάστευσης και από τότε αγνοούνται τα ίχνη τους. Ο αριθμός είναι ιλιγγιώδης. Πεντακόσια σαράντα πέντε παιδιά.

Στα σύνορα οι γονείς 545 παιδιών απομακρύνθηκαν από τις αρχές μετανάστευσης και από τότε αγνοούνται τα ίχνη τους

[…]

»Όπως πολλοί, συνειδητοποιήσαμε με πόνο ότι παρόλο που δεν φτάνουν στους τίτλους των ειδήσεων, οι πολιτικές που χωρίζουν οικογένειες συνεχίζουν να καταστρέφουν παιδιά και γονείς σε όλο τον κόσμο, αν και έχουν περάσει περισσότερα από δύο χρόνια από τότε που κρίθηκαν παράνομες από ομοσπονδιακό δικαστήριο.

»Ως νέοι γονείς, μας είναι ανυπόφορο ακόμα και το να φανταστούμε πώς είναι να σου πάρουν το παιδί για μία μέρα, πόσο μάλλον για χρόνια. Αλλά αυτή ακριβώς είναι η κατάσταση που ζουν εκείνα τα 545 παιδιά και οι γονείς τους. 

«Μας είναι ανυπόφορο ακόμα και το να φανταστούμε πώς είναι να σου πάρουν το παιδί για μία μέρα, πόσο μάλλον για χρόνια»

[…]

»Σε κάποιες περιπτώσεις, αυτό σημαίνει κυριολεκτικά να αρπάζεις παιδιά κάτω των 5 ετών από την αγκαλιά των γονιών τους, ακόμα και βρέφη κάτω του ενός έτους. Όλοι θυμόμαστε ένα ηχητικό ντοκουμέντο που διέρρευσε, όπου παιδιά υπό κρατική κηδεμονία ζητούν κλαίγοντας τους γονείς τους.

»Σε πολλές περιπτώσεις, οι γονείς τους απελάθηκαν στην πατρίδα τους, ενώ τα παιδιά κρατήθηκαν στις ΗΠΑ. Σε αυτούς τους γονείς οι μεταναστευτικές αρχές ελπίζουν να περάσουν το μήνυμα: Αν έρθεις στην Αμερική, θα σου πάρουν τα παιδιά».

Δείτε μερικά από τα ομορφότερα στιγμιότυπα στη σχέση των Μάρα και Φίνιξ:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram


Photo: EPA/HFPA / HANDOUT
 

TAGS