Η Μόνικα Λεβίνσκι έγινε πασίγνωστη σε όλον τον πλανήτη στα τέλη των 90s όταν και ξέσπασε το σκάνδαλο για την παράνομη σχέση της με τον τότε πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον. Οι ερωτικές τους περιπτύξεις έγιναν γνωστές, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον «λεκέ» στο μπλε φόρεμα που ήταν η απόδειξη ότι οι δυο τους είχαν κάτι παραπάνω από επαγγελματική επαφή. 

Η 25χρονη τότε Μόνικα μετά το σκάνδαλο εξαφανίστηκε για πολλά χρόνια από τα φώτα της δημοσιότητας και σιγά-σιγά άρχισε να εμφανίζεται πάλι. Από το 1999 μέχρι το 2004 διατηρούσε δικό της brand με τσάντες. Μετά συνεργάστηκε με το Vanity Fair όπου έγραψε ένα χαρακτηριστικό άρθρο με τίτλο «Ντροπή και σωτηρία» μιλώντας για τη ζωή της μετά το σκάνδαλο.

Παράλληλα, μίλησε για το bullying που δέχτηκε και τον δημόσιο εξεφτελισμό και έγινε πρέσβειρα της Bystander Revolution ενός γκρουπ που δρα ενάντια σε αυτό το φαινόμενο. Επίσης, έχει δώσει αρκετές ομιλίες σχετικά με το bullying και την διαδικτυακή παρενόχληση.

Όσον αφορά τις σπουδές της, τα χρόνια μέτα το «Monicagate» εστίασε στη μελέτη και έχει κάνει μάστερ στην κοινωνική ψυχολογία.

Σήμερα είναι μια 42χρονη γυναίκα που της αρέσει να βγαίνει με τις φίλες της και ακολουθεί μια ζεν καθημερινότητα, με καθημερινό διαλογισμό. 

TAGS