Μπορεί αυτή την περίοδο να απασχολούν την επικαιρότητα κυρίως τα εγγόνια της, αλλά ένα νέο, πολυαναμενόμενο βιβλίο αναμένεται να στρέψει τους προβολείς πάλι στη βασίλισσα Ελισσάβετ. Το «Dinner at Buckingham Palace» γράφτηκε από έναν άνθρωπο που υπηρέτησε τη βασιλική οικογένεια για έξι δεκαετίες και ο οποίος ζήτησε την έκδοσή του μετά τον θάνατό του, τον Τσαρλς Όλιβερ. Αποκαλύπτει κυριολεκτικά ζουμερές λεπτομέρειες από τα δείπνα των γαλαζοαίματων, όπως μπορεί κάποιος να υποψιαστεί και από τον τίτλο του.

Μια ιστορία που ήδη κάνει το γύρο του διαδικτύου είναι ο γυμνοσάλιαγκας που βρήκε κάποτε η Ελισσάβετ στη σαλάτα της. Σύμφωνα με τον συγγραφέα, στο παλάτι υπάρχει ένα σημειωματάριο όπου η βασίλισσα Ελισσάβετ σημειώνει παράπονα ή άλλες εντυπώσεις από ένα γεύμα. Στην πραγματικότητα ελάχιστα το έχει χρησιμοποιήσει, γιατί «δεν είναι περίεργη με το φαγητό της» κατά τον Όλιβερ.

Σε μια περίσταση όμως, έσκισε μια σελίδα του και τοποθέτησε πάνω ένα νεκρό γυμνοσάλιαγκα, γράφοντας: «Βρήκα αυτό μέσα στη σαλάτα – εσείς θα το τρώγατε;». Μάλλον δεν θα το τρώγαμε και σίγουρα δεν θα θέλαμε να ήμασταν στην ομάδα των ανθρώπων που είχαν ετοιμάσει εκείνο το βράδυ το βασιλικό δείπνο.

Δες τι περιλαμβάνει το καθημερινό μενού στο παλάτι (είναι πιο απλό και «ταπεινό» από ό,τι ίσως φαντάζεσαι).

 

TAGS