Το γύρο του ελληνικού διαδικτύου τις τελευταίες ώρες κάνει η νέα καμπάνια του Υπουργείου Υγείας με τίτλο «Μένουμε Σπίτι», η οποία παρακινεί τους πολίτες να μειώσουν όσο το δυνατόν περισσότερο τις μετακινήσεις τους και να παραμείνουν σπίτι, ώστε να μειωθούν οι πιθανότητες περαιτέρω εξάπλωσης του κορονοϊού.

Στην εν λόγω καμπάνια βλέπουμε ένα σπίτι που επάνω γράφει την φράση: "Μένουμε Σπίτι". Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας τόνισε χαρακτριστικά στον προσωπικό του λογαρισμό στο Twitter «Μένουμε Σπίτι. Το πιο αποτελεσματικό μέτρο περιορισμού της επιδημίας, με την εμφάνιση συμπτωμάτων ίωσης, εάν δεν ανήκουμε σε ευπαθή ομάδα. Δίνουμε προτεραιότητα για την εξέταση στα νοσοκομεία στους συμπολίτες μας με χρόνια νοσήματα & σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας. #μένουμε_σπίτι. »

Το συγκεκριμένο μέτρο πρόληψης υποστρίζουν και πολλοί επώνυμοι Έλληνες οι οποίοι μέσω των social media ενημερώνουν τον κόσμο για την σχετική καμπάνια, και τους καλούν να παραμείνουν σπίτι.   

Ο Θοδωρής Αθερίδης, η Τόνια Σωτηροπούλου, ο Αποστόλης Τότσικας, η Δανάη Μπάρκα, η Μαίρη Συνατσάκη, η Μαρία Σολωμού, ο Δημήτρης Μοθωναίος, η Σμαράγδα Καρύδη και η Εύα Αντωνοπούλου είναι από τους πρώτους celebrities που δήλωσαν πως επιλέγουν τον αυτοπεριορισμό αυτές τις κρίσιμες μέρες. Είναι τουλάχιστον αισιόδοξο που μέσα σε αυτό το διαρκή συναγερμό έχει θέσει ο κοροναϊός στη χώρα μας, υπάρχουν influencers (εντός ή εκτός εισαγωγικών) που αντιλαμβάνονται την κρισιμότητα της κατάστασης και χρησιμοποιούν την επιδραστικότητα τους για να περάσουν ένα μήνυμα πρόληψης και όχι για να προωθήσουν τα giveaway και τις εμπορικές συνεργασίες τους. 

«Μένουμε σπίτι για την ασφάλεια όλων μας» είναι το μήνυμα όλων όπως μπορούμε να δούμε στα παρακάτω βίντεο.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

 

 

TAGS