Η Αθήνα Παππά σε συνέντευξή της στη Νάντια Κοντογεώργη μίλησε για τη ζωή της πριν και μετά τον καρκίνο του μαστού, με αφορμή μια δυνατή ανάρτηση που έκανε πριν από δύο μήνες, την οποία συνόδευε με μια φωτογραφία της χωρίς το τουρμπάνι, έχοντας χάσει τα μαλλιά της από τις χημειοθεραπείες.

Όπως επιβεβαίωσε, «είναι θεραπευτική η αγάπη. Ο Βαγγέλης μου στάθηκε και μου στέκεται πάρα πολύ, όπως και τα παιδιά μου, που με λατρεύουν και λατρεύω, έχουμε μια εξαιρετική σχέση. Τα αδέρφια μου και λιγοστοί φίλοι. Σε αυτή την ασθένεια πρέπει να έχεις καλή ψυχολογία, είναι πάρα πολύ επίπονη και οδυνηρή γιατί χάνεις ένα μέρος του σώματός σου, ακρωτηριάζεσαι. Αυτό θέλει γενναιότητα. Βέβαια δεν είμαι ήρωας, αυτό με κατέβαλε πάρα πολύ. Αλλά το συνειδητοποίησα ότι έτσι έπρεπε να γίνει και από τη στιγμή που έγινε το θεώρησα ως δεδομένο και ότι από εδώ και πέρα συνεχίζω έτσι».

Η Παππά αναφέρθηκε συγκεκριμένα στη στιγμή που ξύπνησε μετά το χειρουργείο της: «Η ζωή είναι ωραία και το διαπίστωσα ακόμα πιο πολύ όταν ξύπνησα από την επέμβαση και σκέφτηκα ότι είμαι ζωντανή. Είπα ότι θα το παλέψω, γιατί μου αρέσει η ζωή. Θέλω να δημιουργώ, είναι ένας μεγάλος λόγος αυτός. Θέλω να ζήσω γιατί έχω δύο παιδιά υπέροχα, έναν πολύ καλό σύντροφο και με περιμένει μπροστά μου η δημιουργία».

«Η ζωή είναι ωραία και το διαπίστωσα ακόμα πιο πολύ όταν ξύπνησα από την επέμβαση και σκέφτηκα ότι είμαι ζωντανή»

 

Η ίδια αποδίδει την εμφάνιση καρκίνου (και) στην εσωστρέφειά της: «Ήμουν και είμαι ένας άνθρωπος που τα κρατάει όλα μέσα του. Είμαι κοινωνική αλλά δεν εξωτερικεύω τα προσωπικά μου θέματα, ούτε καν στους καλύτερους μου φίλους. Τα κρατάω μέσα μου και προσπαθώ να τα διαχειριστώ μόνη, όμως αυτό δεν είναι εύκολο. Πήρα πολλά σκουπίδια από δω και από εκεί και έγιναν πολτός, καρκίνος».

Η απόφασή της να μοιραστεί την εμπειρία της από τον καρκίνο του μαστού στο Facebook πυροδοτήθηκε και από την παρακίνηση των γιατρών της, στο δημόσιο νοσοκομείο Έλενα Βενιζέλου, τους οποίους χαρακτηρίζει «ήρωες» αφού αγωνίζονται με πενιχρά μέσα. Δεν το μετάνιωσε, κάθε άλλο, αφού ακόμα λαμβάνει «250 μηνύματα τη μέρα» όπως λέει. «Προχτές μια κοπέλα μου είπε, λόγω της δικής σου ανάρτησης προχώρησα στην επέμβαση και πιστεύω να τα καταφέρω».

«Προχτές μια κοπέλα μου είπε, λόγω της δικής σου ανάρτησης προχώρησα στην επέμβαση και πιστεύω να τα καταφέρω».

Η Αθηνά Παππά αναφέρθηκε επίσης στα παιδικά της χρόνια, όταν υπέστη bullying, λόγω της εμφάνισης και της διαφορετικότητάς της. «Η ομορφιά σου ανοίγει πόρτες, αλλά όπως μου είπε ο σοφός Μάνος Χατζιδάκις μόλις βάζεις το πόδι σου μέσα θα σ’ τις κλείνουν με πάταγο στη μούρη. Έτσι έγινε σε όλη μου τη ζωή. Εμένα το χαρακτηριστικό μου ήταν τα κόκκινα μαλλιά μου, που τώρα δεν έχω. Ήμουν φυσική κοκκινομάλλα. Και μόνο αυτό ήταν λόγος να υποστώ bullying από το δημοτικό. Στην έκτη δημοτικού με επέλεξε ο δάσκαλός μου να κάνω την Ελλάδα και μια συμμαθήτριά μου έκανε νούμερα, όλα τα παιδιά άρχισαν να με βρίζουν και εγώ έκλαιγα. Την άλλη μέρα είπε ο δάσκαλός μου, επέλεξα την Αθηνά γιατί η Ελλάδα ήταν πάντα αιματοβαμμένη».

Δείτε τη συνέντευξη της Αθηνάς Παππά:

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram
 

TAGS