Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα, ο Τζακ Σέρμαν, πρώτος κιθαρίστας των Red Hot Chilli Peppers. Ο μουσικός πέθανε σε ηλικία 64 ετών, χωρίς να έχουν γίνει γνωστά τα αίτια του θανάτου του.

Ο Τζακ Σέρμαν είχε εμφανιστεί στο πρώτο δίσκο του αμερικανικού ροκ συγκροτήματος. Είχε ενωθεί με την μπάντα στην πρώτη περιοδεία τους στις ΗΠΑ, το 1984, ενώ είχε συμμετάσχει στη δημιουργία των τραγουδιών του δεύτερου δίσκου. Ωστόσο, αντικαταστάθηκε από τον Χίλελ Σλόβακ, κιθαρίστα και ιδρυτικό μέλος της μπάντας, που είχε φύγει το Δεκέμβριο του 1983 και επέστρεψε το 1985.

 

"Ήταν μοναδικός και τον ευχαριστούμε για όλες τα καλά, τα κακά και τα ενδιάμεσα", έγραψαν σε ανάρτησή τους τα μέλη του συγκροτήματος. "Εμείς, η οικογένεια των Red Hot Chilli Peppers, θέλουμε να ευχηθούμε στον Τζακ Σέρμαν να πλεύσει ήρεμα στον άλλο κόσμο, όπου πέρασε", πρόσθεσαν.

Ο Σέρμαν,ωστόσο, συνέχισε να συμμετέχει στους επόμενους δίσκους της μπάντας, όπως το "The Abbey Road EP" και το "Mother's Milk", ενώ συνεργαζόταν και με άλλους καλλιτέχνες, μεταξύ των οποίων και ο Μπομπ Ντίλαν.

 

Πηγή: thetoc.gr

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS