ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Πέντε πράγματα που δεν γνωρίζατε για τη Χίλαρι Κλίντον. Όπως ότι έχει κερδίσει Grammy

«Όταν ήμουν περίπου 13 ετών, έγραψα στη NASA και ρώτησα τι έπρεπε να κάνω για να γίνω αστροναύτης. Η NASA μου απάντησε πως δεν υπήρχαν γυναίκες αστροναύτες»

Πέντε πράγματα που δεν γνωρίζατε για τη Χίλαρι Κλίντον. Όπως ότι έχει κερδίσει Grammy

Όταν ήταν υπουργός Εξωτερικών η Χίλαρι Κλίντον ρωτήθηκε γιατί νομίζει ότι είναι μια φιγούρα που εμπνέει τόσες πολλές γυναίκες. «Μπορεί εν μέρει να οφείλεται στο γεγονός ότι οι άνθρωποι αισθάνονται σαν να με γνωρίζουν» είπε στη Vogue το 2009. «Έχουν δει τα πάνω και τα κάτω μου. Έχουν δει τα καλύτερά μου και τα χειρότερά μου. Έχουν δει τα κοινωνικά μου και τα ιδιωτικά μου. Έχουν δει τα πάντα». Η Vogue συγκέντρωσε μερικά στοιχεία και γεγονότα που πιθανότατα δεν γνωρίζατε μέχρι τώρα.

Τα πέντε πράγματα που μπορεί να μην γνωρίζετε για τη Χίλαρι Κλίντον.

1. Η Χίλαρι Κλίντον σχεδόν απέρριψε τη θέση της γραμματέος του κράτους. «Έμεινα έκπληκτη όταν μετά τις εκλογές, ο Πρόεδρος Ομπάμα μου ζήτησε να εξετάσω το ενδεχόμενο αυτό», είπε η Χίλαρι. «Αλλά τότε ένας φίλος μού τηλεφώνησε και ουσιαστικά είπε: «Πώς θα ένιωθες αν είχες εκλεγεί εσύ και τον καλούσες να κάνει το ίδιο; Και αυτό μου έκανε μεγάλη εντύπωση. Πώς θα μπορούσα να αρνηθώ; Και έτσι να μαι». Στο γραφείο της έχει μια πλάκα με χαραγμένα τα διάσημα λόγια του Ουίνστον Τσώρτσιλ: “Never, never, never give up.”

Πέντε πράγματα που δεν γνωρίζατε για τη Χίλαρι Κλίντον. Όπως ότι έχει κερδίσει Grammy
Φωτογραφία: Getty Images

«Ένα από τα πιο σημαντικά κομμάτια που εκκρεμούν στην ανθρώπινη ιστορία,είναι η χειραφέτηση των γυναικών. Να είναι σε θέση να σταθούν και να υπερασπιστούν τον εαυτό τους»

2. Ο γάμος των Χίλαρι και Μπιλ Κλίντον έγινε στο σαλόνι του ζεύγους στην πρώην κατοικία τους στο Fayetteville του Αρκάνσας, το 1975 μετά από μόλις μιας εβδομάδας αρραβώνα. «Φόρεσα ένα βικτοριανό φόρεμα με δαντέλα και μουσελίνα που είχα ψωνίσει με τη μητέρα μου το προηγούμενο βράδυ» έγραψε το 2014 στα απομνημονεύματά της, που έχουν τίτλο "Δσκολες Επιλογές". Το ζευγάρι συναντήθηκε για πρώτη φορά το 1971 στη Νομική Σχολή του Γέιλ, μετά από αρκετές έντονες ματιές στη βιβλιοθήκη. Ήταν εκείνη που τον πλησίασε. «Αν πρόκειται να συνεχίσεις να με κοιτάζεις, θα κάνω το ίδιο κι εγώ ή απλά μπορούμε να συστηθούμε. Είμαι η Χίλαρι Ρόνταμ» γράφει η κ Κλίντον.

Φωτογραφία: Getty Images

3. Ο κωμικός Louis Ο.Κ. είπε ότι θα ψηφίσει την Χίλαρι Κλίντον, κυρίως επειδή είναι μητέρα. «Είναι πολύ συναρπαστικό να έχουμε την πρώτη μητέρα στο Λευκό Οίκο», είπε σε ένα επεισόδιο. «Επειδή μια μητέρα, το έχει. Μια μητέρα το κάνει. Μας τρέφει και μας διδάσκει. Μας προστατεύει. Μας φροντίζει όταν πέφτουμε στα σκατά». Πράγματι, η κ Κλίντον έκανε ακριβώς αυτό όταν ο συντάκτης της Vogue, Jonathan Van Meter έπαθε τροφική δηλητηρίαση, ενώ βρισκόταν σε αποστολή με την Χίλαρι στη Λιβερία, μία από τις επτά χώρες που επισκέφθηκε στο διπλωματικό ταξίδι της στην υποσαχάρια Αφρική. Ο Van Meter είχε αποσυρθεί στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του, όταν έλαβε ένα τηλεφώνημα: «H Γραμματέας θα ήθελε να σας φέρει Cipro (αντιβίωση)». Η Κλίντον είχε στείλει γιατρό και τον βοηθό της ο οποίος κρατούσε μια Sprite και αρκετές φέτες άσπρο ψωμί.

4. Η Κλίντον είναι νικήτρια των βραβείων Grammy. Το 1996, κατά την πρώτη θητεία της ως Πρώτη Κυρία, η Κλίντον δημοσίευσε το της βιβλίο,It Takes a Village: And Other Lessons Children Teach Us. Το βιβλίο έμεινε στη λίστα των New York Times με τα best-seller για 18 εβδομάδες. Τότε ο εκδότης της τη "στρατολόγησε" να αφηγηθεί την έκδοση σε audiobook (ακουστικό άλμπουμ), που της χάρισε το βραβείο Grammy το 1997 για την καλύτερη αφήγηση μη-μουσικού άλμπουμ. «Δεν ήξερα καν ότι οι άνθρωποι που δεν μπορούν να τραγουδήσουν και να ακολουθήσουν κάποιον τόνο θα μπορούσαν ποτέ να κερδίσουν Grammy» αστειεύτηκε. Τρεις πρόεδροι των ΗΠΑ μοιράζονται την ίδια διάκριση: Ο Τζίμι Κάρτερ, ο Μπαράκ Ομπάμα, και ο σύζυγός της, Μπιλ Κλίντον, ο οποίος είναι δύο φορές νικητής.

Φωτογραφία: Getty Images

5. Όταν η Χίλαρι Κλίντον ήταν έφηβη, είχε ελπίδες να γίνει η πρώτη γυναίκα στο διάστημα. «Όταν ήμουν περίπου 13 ετών, έγραψα στη NASA και ρώτησα τι έπρεπε να κάνω για να γίνω αστροναύτης. Η NASA μου απάντησε πως δεν υπήρχαν γυναίκες αστροναύτες. Και ήμουν απίστευτα απογοητευμένη από το γεγονός». Η κ Κλίντον ωστόσο έχει χρησιμοποιήσει την εμπειρία για να υπερπηδήσει παρόμοια εμπόδια. «Ασχολούμαι με υποθέσεις για τις γυναίκες» είπε στη Vogue το 2009. «Ένα από τα πιο σημαντικά κομμάτια που εκκρεμούν στην ανθρώπινη ιστορία,είναι η χειραφέτηση των γυναικών. Να είναι σε θέση να σταθούν και να υπερασπιστούν τον εαυτό τους»

Read Next

19 Απρ 2024

Η Μόνικα Μπελούτσι καθηλώνει με την ομορφιά της στα 59 της χρόνια: "Θέλω να γεράσω ήρεμα"

Η νέα φωτογράφιση μας και κυρίως όσα λέει μας θυμίζει γιατί το όνομα της είναι ταυτισμένο με την ιδανική γυναίκα.

19 Απρ 2024

20 χρόνια πριν: Η Τατιάνα Στεφανίδου σε σπάνιο κλικ με τον Νίκο Ευαγγελάτο και την κόρη τους, Λυδία

Σπάνιες οικογενειακές στιγμές από το διάσημο ζευγάρι της τηλεόρασης στη Χαλκίδα.

Περισσότερα από

News

19 Απρ 2024

Με μαγιό χωρίς ίχνος ρετούς η Κωνσταντίνα Μιχαήλ στην παραλία

Η ηθοποιός εντυπωσιάζει με τις αναλογίες της

19 Απρ 2024

Έλλη Στάη: "Έχουμε μπει σε έναν αιώνα που οι γυναίκες αρχίζουν να δείχνουν τα δόντια τους"

Δημοσιογράφος, anchorwoman, μητέρα, σήμερα γιαγιά. Η Έλλη Στάη επιστρέφει στο "σπίτι" της, στο Womantoc και μιλά για την πολιτική σκηνή, τα μίντια, τη μητέρα της και το χάρισμα που τη γοητεύει διαχρονικά στους ανθρώπους.

19 Απρ 2024

"Αγάπα όπως μία μαμά": Η νέα καμπάνια της Μέγκαν Μαρκλ για τη γιορτή της μητέρας

Για μία νέα πρωτοβουλία του "Alliance of Moms", η Μέγκαν Μάρκλ ένωσε τις δυνάμεις της με την πρώην συμπρωταγωνίστρια της στο "Suits", Abigail Spencer και την ιδρύτρια του οργανισμού Kelly McKee Zajfen.

19 Απρ 2024

Τι ισχύει για το δώρο του Πάσχα και πότε θα καταβληθεί

H Επιθεώρηση εργασίας εξέδωσε ανακοίνωση.

19 Απρ 2024

Χάτσικο: Ο σκύλος που απάντησε στην ανθρωπότητα για το αν τα ζώα έχουν συναισθήματα

Ο Χάτσικο από την Ιαπωνία υπήρξε πρωταγωνιστής μιας από τις σπουδαιότερες ιστορίες αγάπης.

19 Απρ 2024

Ο Νικ Κέιβ συμφιλιώθηκε με καλλιτέχνες που τον έχουν "απογοητεύσει"

"Υποψιάζομαι ότι μέσα στη μουσική όλοι θα βρούμε ο ένας τον άλλον" είπε για την αφρόκρεμα των μουσικών που κατά καιρούς έχουν απογοητεύσει και τον ίδιο.

19 Απρ 2024

Με άνετο outfit και sneakers στις ανθισμένες κερασιές η Άντζελα Γκερέκου

Οι εντυπωσιακές φωτογραφίες που δημοσίευσε η ηθοποιός και πρόεδρος του ΕΟΤ

19 Απρ 2024

ΟΗΕ: Συστάσεις ειδικά για την Ελλάδα εξέδωσε ο Οργανισμός για την εξάλειψη της έμφυλης βίας

Η Επιτροπή του ΟΗΕ για την Εξάλειψη των Διακρίσεων κατά των Γυναικών (CEDAW) αποφάσισε να κάνει 10 συγκεκριμένες συστάσεις στην Ελλάδα.