Από τη στιγμή που θα πατήσουν το πόδι τους πάνω στο κόκκινο χαλί μέχρι και μέρες μετά την βράβευση του ή ακόμα και χρόνια, οι νικήτριες των Όσκαρ κουβαλούν πάνω τους μία βαριά στιλιστική κληρονομιά. Από τη δεκαετία του 1930 μέχρισήμερα πολλά έχουν αλάξει αλλά όχι το ακατάπαυστο γυναικείο ενδιαφέρον προς καλλωπισμό και αθέμιτο παραδειγματισμό από τις μάστερ του είδους Χολιγουντιανές προσωπικότητες που καταφθάνουν στη λαμπερή βραδιά των Όσκαρ.

Παρατηρώντας με προσοχή τις εμφανίσεις των γυναικών που κατάφεραν να αποσπάσουν με επιτυχία το πολυπόθητο χρυσό αγαλματάκι ανακαλύπτουμε τον κοινό στιλιστικό παρανομαστή των φορεμάτων τους και βάσει αυτού αναμένουμε μία κόμα εντυπωσιακή εμφάνιση από τη φετινή νικήτρια του Όσκαρ Α' γυναικείου ρόλου μεταξύ της κομψής Cate Blanchett, της θρυλικής Charlotte Rampling, της γλυκιάς Brie Larson, της αναγεννησιακής Saoirse Ronan και της παραδοσιακά αδέξιας Jennifer Lawrence.

Με τη βοήθεια των λεπτομερών πινάκων του Big Group (http://www.biggroup.co.uk/oscar-dresses) όπου απεικονίζονται σκίτσα πιστά αντίγραφα των εμφανίσεων των μεγάλων κυριών του κινηματογράφου παρατηρούμε πως η έμφαση τα τελευταία χρόνια έχει επικεντρωθεί στο κάτω μέρος των φορεμάτων. Με θεαματικό όγκο όπως το Dior της Τζένιφερ Λόρενς, με ντραπαρίσματα όπως το Rodarte και το Lanvin της Νάταλι Πόρτμαν (2011) και της Μέριλ Στριπ (2012) αντίστοιχα ή με μικρή ουρά όπως το Gaultier της Μαριόν Κοτιγιάρ (2008) και το Marchesa της Σάντρα Μπούλοκ η προσοχή παραμένει στο τελείωμα.

Εκτός αυτής της λεπτομέρειες που θα δούμε αν ακολουθηθεί και από τη νέα κάτοχο του Όσκαρ το όνομα του σχεδιαστή παίζει σημαντικό ρόλο στην ανάδειξη μία επιτυχημένης εμφάνισης, με τους οίκους Dior, Givenchy, Yves Saint Laurent και Armani να κρατούν τα πρωτεία.

TAGS