ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

«Όχι πια Sussex Royal». H Eλισάβετ τελικά παίρνει τους τίτλους από Χάρι και Μέγκαν με μία ανακοίνωση

Πράγματι, οι φήμες που ακόγουνταν έντονα εδώ και λίγο καιρό επιβεβαιώθηκαν και από παλάτι του Μπάκινγχαμ.

«Όχι πια Sussex Royal». H Eλισάβετ τελικά παίρνει τους τίτλους από Χάρι και Μέγκαν με μία ανακοίνωση

Με το παλάτι του Μπάκινγχαμ να έχει ανακοικώσει εδώ και λίγες ημέρες ότι η επίσημη ημερομηνία για το Megxit θα είναι η 31η Μαρτίου, αλλά και ότι θα υπάρξει ένα μεταβατικό διάστημα μέχρι ο Χάρι και η Μέγκαν να ολοκληρώσουν όλες τις υποχρεώσεις για τις οποίες είχαν ήδη δεσμευτεί, το εύλογο ερώτημα ήταν αν τελικά η Ελισάβετ θα τους επιτρέψει να πάρουν μαζί τους, φεύγοντας από το Λονδίνο, το πολυτιμότερο πράγμα που έχουν στην κατοχή τους, Τους τίτλους τους, παρέα με την επωνυμία Sussex Royal, κάτι στο οποίο το ζευγάρι ποντάρει πάρα πολλά για το ξεκίνημα της νέας του ζωής.

Παρά το γεγονός ότι οι τίτλοι δεν γίνεται να αφαιρεθούν επίσημα από τον Δούκα και την Δούκισσα του Σάσεξ γιατί υπάρχουν βασιλικά έγγραφα που τους κατοχυρώνουν, η Ελισάβετ ήδη τους απαγόρευσε να τους χρησιμοποιούν ευρέως και δημοσίως, μαζί με τις προσφωνήσεις «His Royal Highness» και «Ηer Royal Highness». Τώρα, με μία επίσημη ανακοίνωση, το παλάτι ξεκαθαρίζει πως το ζευγάρι, αποχωρώντας από τη βασιλική οικογένεια, δεν θα μπορέσει να κρατήσει την επωνυμία Sussex Royal, που αυτή τη στιγμή χρησιμοποιεί στην ιστοσελίδα του, στο φιλανθρωπικό του ίδρυμα, και, φυσικά, στο προφίλ του στο ίνσταγκραμ. Όπως ούτε και το οικόσημο του που συνοδεύει όλα τα παραπάνω.

Μάλιστα, μία από τις πρώτες κινήσεις του ζευγαριού, αμέσως μετά την ανακοίνωση της παραίτησης του, ήταν να κατοχυρώσει εμπορικά τις επωνυμίες Sussex Royal και Sussex Royal Foundation, προκειμένου να είναι σε θέση να τις χρησιμοποιήσει σε διάφορες δραστηριότητες. Σίγουρα η σκληρή στάση της Ελισάβετ, η οποία φημολογείται ότι πιέστηκε έντονα από άλλα μέλη της οικογένειας, είναι ένα μεγάλο πλήγμα για τον Χάρι και την Μέγκαν που θα χάσουν την βασιλική τους ονομασία, η οποία θα επέφερε πολλά χρήματα στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

Η επίσημη ανακοίνωση

Η οριστική απόφαση για όλα τα παραπάνω ελήφθη έπειτα από εβδομάδες συνομιλιών μεταξύ του ζευγαριού και της βρετανικής βασιλικής οικογένειας σχετικά με τον τρόπο που θα παρουσιάζονται στον κόσμο, στο μέλλον. «Συμφωνήθηκε ότι ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός τους, όταν ανακοινωθεί επισήμως αυτήν την Άνοιξη, δεν θα ονομάζεται Sussex Royal Foundation», γνωστοποίησε μια εκπρόσωπος τύπου του ζευγαριού.

Ενώ ανακοινώθηκε επίσημα ότι: «Ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ δεν προτίθενται να χρησιμοποιούν το Sussex Royal σε οποιοδήποτε πεδίο μετά την Άνοιξη του 2020». Την παρούσα στιγμή, ο Χάρι και η Μέγκαν χρησιμοποιούν εκτενώς το συγκεκριμένο brand.

Βέβαια, σε όλα αυτά υπάρχει και ο αντίλογος. Σύμφωνα με άτομα από το κοντινό περιβάλλον της Μέγκαν, η Μαρκλ έχει πει στους φίλους της ότι κανείς δεν μπορεί να τους πάρει νομικά την επωνυμία Sussex Royal και ότι έχουν κάθε δικαίωμα να συνεχίσουν να την χρησιμοποιούν.

H συνέντευξη του έδωσε το ζευγάρι την ημέρα του αρραβώνα του.

Φωτογραφία: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

Περισσότερα από

News

23 Απρ 2024

Ντάνιελ Ντέι-Λούις: οι 8 κορυφαίες ερμηνείες και ο θρυλικός τρόπος προετοιμασίας του που υπερβαίνει κάθε λογική

Ο Ντάνιελ Ντέι-Λούις έχει χαρίσει ερμηνείες που θα μείνουν στην ιστορία του κινηματογράφου.

23 Απρ 2024

Πάνω από 100 γυναίκες την ημέρα καταγγέλλουν ενδοοικογενειακή βία - Αύξηση 900% μετά το φιάσκο των Αγίων Αναργύρων

Ξεπερνά τα… 900% η αύξηση που παρατεηρείται στις καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία, μετά τη δολοφονία της Κυριακής, έξω από το Α.Τ. Αγίων Αναργύρων.

23 Απρ 2024

Ανθή Φακιδάρη: Η Ελληνίδα μοντέλο που έχει περπατήσει στις πασαρέλες των Chanel, Armani, Givenchy κ.α

Η εκπληκτική πορεία της Ανθής Φακιδάρη στον χώρο της μόδας

23 Απρ 2024

Γιώργος Καπουτζίδης: "Είχα πει στη μαμά μου ότι θα την κάνω περήφανη μια μέρα"

Ο Γιώργος Καπουτζίδης μίλησε εφ' όλης της ύλης και μοιράστηκε με τον κόσμο και την ιδιαίτερη αντίδραση του σε έναν χωρισμό!

23 Απρ 2024

Τζούλια Ρόμπερτς: "Η οικογένεια του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ κάλυψε τα έξοδα της γέννησης μου"

Η αποκάλυψη της σταρ για την φιλία των γονιών της με τον αείμνηστο νομπελίστα Ειρήνης.

23 Απρ 2024

Κατερίνη: Οι ανθισμένες κερασιές ενθουσιάσαν το κοινό και ανοίγουν δρόμο για το πρότζεκτ "Ανθισμένες Διαδρομές" της χώρας

Με ξεναγήσεις, ποδηλατάδες, χορούς και τραγούδια ολοκληρώθηκαν οι διήμερες εκδηλώσεις των "Ανθισμένων Κερασιών της Πιερίας".

22 Απρ 2024

Μπάρμπεκιου με φίλους για τη Δέσποινα Βανδή | 'Εκανε free day στη δίαιτά της

Το πιάτο στο οποίο δεν κατάφερε να αντισταθεί.