Όταν, κάποτε, ο Χιου Τζάκμαν επισκέφτηκε την Αιθιοπία ως πρέσβης της ανθρωπιστικής οργάνωσης World Vision Australia, μιας από τις μεγαλύτερες στον κόσμο, γνώρισε έναν νεαρό παραγωγό καφέ ονόματι Ντουκάλε, που αγωνιζόταν να βγάλει την οικογένειά του από τη φτώχεια.

Περνώντας μερικές μέρες στη φάρμα του Ντουκάλε, ο Τζάκμαν συνειδητοποίησε με ποιον τρόπο ακόμα και κάτι τόσο απλό όσο ένα φλιτζάνι καφέ μπορεί να κάνει τη διαφορά σε παγκόσμιο επίπεδο. Υποσχέθηκε λοιπόν να τον βοηθήσει, υπόσχεση που τήρησε πολλαπλά.

Καταρχήν, γύρισε ένα ντοκιμαντέρ για τη ζωή του, με τίτλο «Dukale’s Dream» («Το όνειρο του Ντουκάλε», 2015). Επίσης, ο Τζάκμαν ίδρυσε το δικό του brand cafe, Laughing Man, που στηρίζεται στη φιλοσοφία του δίκαιου εμπορίου, αποσκοπώντας στο να ενισχύσει τους μικρούς παραγωγούς.

Ένα καινούριο σποτ του Laughing Man, δεόντως διασκεδαστικό για την ονομασία του, με πρωταγωνιστή τον Χιου Τζάκμαν και αφηγητή τον Ράιαν Ρέινολντς, έκανε πρόσφατα γνωστή σε ένα ευρύτερο κοινό την ανθρωπιστική δράση του Τζάκμαν. Το βίντεο αρχίζει με τον Τζάκμαν να σηκώνεται φανερά κακοδιάθετος από το κρεβάτι, εκτοξεύοντας το ξυπνητήρι του, και τον Ρέινολντς να αφηγείται, ειρωνικά: «Αυτός είναι ο Χιου Τζάκμαν. Φημισμένος ανθρωπιστής».

Στη συνέχεια ο Ρέινολντς αποκαλεί τον συνάδελφό του «πρέσβη καλής θέλησης», τη στιγμή που ο Τζάκμαν φωνάζει στα παιδιά που παίζουν στο δρόμο και βρίζει τον σκύλο του. Ενώ ο αφηγητής τον αποκαλεί «αθεράπευτα αισιόδοξο», ο Τζάκμαν κάθεται στον καναπέ και ακούει ένα τραγούδι death metal.

Όμως η διάθεση του πρωταγωνιστή βελτιώνεται εντυπωσιακά μόλις φτιάχνει έναν καφέ Laughing Man, τον «καλύτερο καφέ στον κόσμο» σύμφωνα με το τρέιλερ. Ο Τζάκμαν ίδρυσε την εταιρεία με τον συνέταιρό του Ντέιβιντ Στάινγκαρντ το 2011. Όπως επισημαίνει ο Ρέινολντς στο βίντεο, τα κέρδη πηγαίνουν εξ ολοκλήρου σε μικρούς παραγωγούς από όλο τον κόσμο.

Όσο για τη σχέση του Ρέινολντς και του Τζάκμαν, ισορροπεί ανάμεσα στην αγάπη και το μίσος, με ατάκες εξίσου διασκεδαστικές με το σποτ που γύρισαν παρέα. Είναι χαρακτηριστικό ότι τον Ιούλιο ο Τζάκμαν έκανε πλάκα ότι ο Ρέινολντς τον ζήλευε για την υποψηφιότητά του για Emmy, για τη σειρά «Bad Education», σχολιάζοντας: «Νομίζω ότι [ο Ρέινολντς] μετά από αυτό θα κάνει τρεις μέρες να σηκωθεί από το κρεβάτι».

Δείτε το νέο σποτ με τον Χιου Τζάκμαν:

Δείτε το τρέιλερ του ντοκιμαντέρ «Dukale’s Dream»:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS