ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

"Όταν ξύπνησα, είχε τα χέρια του γύρω από τον λαιμό της γιαγιάς μου, η οποία ούρλιαζε"

Η Όπρα Γουίνφρεϊ γεννήθηκε για να γίνει υπηρέτρια, αρνήθηκε τη μοίρα της και έγινε η πρώτη μαύρη δισεκατομμυριούχος της Αμερικής. Και γνώρισε το πιο σκληρό πρόσωπο της ενδοοικογενειακής βίας από πολύ νωρίς.

Με τις δημοφιλείς εκπομπές της και τις φιλανθρωπίες - που πραγματοποιεί μέχρι σήμερα - προσπαθούσε να βοηθήσει τους αδύναμους πολίτες. Η Oprah Winfrey γεννημένη στις 29 Ιανουαρίου του 1954 έχει μιλήσει πολλές φορές για την δική της εμπειρία ενδοοικογενειακής βίας προκειμένου να δώσει κουράγιο και σε άλλα άτομα που ίσως περνούν κάτι παρόμοιο. Στο βιβλίο της που έγραψε σε συνεργασία με τον νευροεπιστήμονα Bruce Perry, "What Happened to You? Conversation on Trauma, Resilience and Healing" αναφέρεται στα τραύματα που μπορεί να βιώνουμε σε μικρές ηλικίες και πώς αυτά μας επηρεάζουν στη μετέπειτα ζωή μας.

Καλεσμένη στην εκπομπή του Dr Oz, η διάσημη παρουσιάστρια αναφέρθηκε σε μια πολύ δύσκολη παιδική της ανάμνηση για πρώτη φορά. Από το τρέιλερ που κυκλοφόρησε η Winfrey θυμάται τα παιδικά της χρόνια και το πόσο ανασφάλεια ένιωθε. Η παρουσιάστρια τα πρώτα έξι χρόνια της ζωής της έμενε με τον παππού και την γιαγιά της και ήταν τότε που αισθανόταν πιο πολύ από ποτέ το αίσθημα του φόβου.

Η παρουσιάστρια τα πρώτα έξι χρόνια της ζωής της έμενε με τον παππού και την γιαγιά της και ήταν τότε που αισθανόταν πιο πολύ από ποτέ το αίσθημα του φόβου.

"Η γιαγιά μου κι εγώ κοιμόμασταν μαζί. Ο παππούς μου ήταν σε ένα δωμάτιο στην άλλη πλευρά του τοίχου και μια νύχτα, εκείνος σηκώθηκε από το κρεβάτι και μπήκε μέσα στο δωμάτιο. Όταν ξύπνησα, είχε τα χέρια του γύρω από τον λαιμό της γιαγιάς μου, η οποία ούρλιαζε", είπε στη συζήτηση που είχε με τον Dr Oz. Η Winfrey συνέχιζε, λέγοντας πως η γιαγιά της προσπάθησε να τον αποφύγει, καλώντας για βοήθεια τον τυφλό γείτονα, ονόματι Harry.

Από εκείνη την ημέρα, η γιαγιά της συνήθιζε να τοποθετεί μια καρέκλα κάτω από το πόμολο και κάποια τενεκεδένια δοχεία, ώστε να μπορεί να ακούει τους ήχους. Και κάθε βράδυ κοιμούνταν με τον φόβο μην τα ακούσουν.

Δείτε τη συγκλονιστική ιστορία ζωής της Όπρα Γουίνφρεϊ:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Φωτό: EPA/KIM LUDBROOK

Read Next

25 Απρ 2024

Το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας έγινε μέρος του ταξιδιού της Ολυμπιακής Φλόγας και της διαδρομής της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας

Ο Χρυσός Ολυμπιονίκης και πρεσβευτής του Ολυμπιακού Μουσείου Αθήνας, Νικόλας Κακλαμανάκης, μετέφερε την Ολυμπιακή Δάδα στο χώρο της Τελετής και άναψε τον βωμό.

25 Απρ 2024

Τζένη Μπαλατσινού: "Νιώθω ευλογημένη που έγινα τέταρτη φορά μαμά σε μεγάλη ηλικία"

"Προσπαθώ να χορτάσω όλο αυτό το θαύμα που λέγεται ζωή, μωρό, μυρωδιά μωρού, γέλια, αταξίες, τα πάντα" είπε η Τζένη Μπαλατσινού.

Περισσότερα από

News

25 Απρ 2024

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Το σπάνιο στιγμιότυπο με τον δεύτερο σύζυγό της, Γιώργο Ηλιάδη στο Λονδίνο

Ο φακός του Μαρίνου Κουσουμίδη απαθανάτισε τον έρωτα της εθνικής σταρ, ο οποίος έληξε άδοξα, αλλά κανείς τους δεν ξέχασε ποτέ.

25 Απρ 2024
25 Απρ 2024

Μπρους Γουίλις και της Ντέμι Μουρ: Κόρες και εγγονή ποζάρουν με ροζ μαγιό

Οι κόρες των διάσημων σταρ, μοιράστηκαν στιγμιότυπα από τις οικογενειακές τους διακοπές.

25 Απρ 2024

Πέθανε ο πατέρας του Γιάννη Καλλιάνου - Η περιπέτεια για ένα κρεβάτι ΜΕΘ και οι καταγγελίες του βουλευτή

Ο Γιάννης Καλλιάνος είχε περιγράψει τη σοβαρότητα της κατάστασης του πατέρα του, εκφράζοντας μάλιστα και τα παράπονά του για τον τρόπο που αντιμετώπισαν την οικογένεια στο νοσοκομείο.

25 Απρ 2024

Όταν οι εκπαιδευτικοί μας σώζουν κυριολεκτικά τη ζωή των μαθητών τους

Βράβευση εκπαιδευτικών που έσωσαν τη ζωή παιδιών εν ώρα υπηρεσίας από τον Υπουργό Παιδείας.

25 Απρ 2024

Θεσσαλονίκη: Λαμπάδες όλο τρέλα- από σούσι ως τενεκέ ελαιόλαδου

Λαμπάδες πιτόγυρο; Γίνεται. Ελαιόλαδο; Γίνεται. Σούσι; Και βέβαια. Φαίνεται πως στην Ελλάδα το φαγητό είναι το Ν.1 σε ζήτηση.

25 Απρ 2024

Κατερίνα Βρανά: "Κλείνω 7 χρόνια φέτος από την ημέρα που δεν πέθανα"

Αυτή είναι η "εορταστκή εβδομάδα επιβίωσης" όπως λέει χαρακτηριστικά η ίδια που 7 χρόνια πριν έδωσε μάχη για τη ζωή της.

24 Απρ 2024

"Προσκυνητής" στο Πανεπιστήμιο Columbia o Αλκίνοος Ιωαννίδης- η ομιλία του και η ακύρωση της συναυλίας

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης βρίσκεται στο πλευρό των φοιτητών αμερικανικών πανεπιστημίων που μάχονται για την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και την απελευθέρωση των παλαιστινιακών εδαφών. Τοὺς τραγούδησε τον "Προσκυνητή".