Με χιούμορ, ειλικρίνεια και γοητευτικό αυθορμητισμό, ο Ηλίας Μελέτης έδωσε συνέντευξη στο Γρηγόρη Αρναούτογλου για τα «Καλύτερά μου χρόνια» αλλά και το «Σόι σου», αποκαλύπτοντας μάλιστα κάποιες διασκεδαστικές λεπτομέρειες από το τηλεοπτικό παρασκήνιο. «Το “Σόι” όταν είχε ξεκινήσει ήτανε να το κόψουνε. Το πρώτο τρίμηνο λέγανε, πωπω, δεν μας βγαίνει. Τελικά έμεινε πέντε χρόνια».

Πώς βρέθηκε όμως στα «Καλύτερά μας χρόνια», μια από τις σειρές που ξεχωρίζουν φέτος; «Σκάει το τηλέφωνο. Έχουμε μια σειρά, “Τα καλύτερά μας χρόνια”, και μου εξηγούν το concept. Όταν έμαθα ότι είναι για την ΕΡΤ λέω, εντάξει, ακόμα και καλός να μην είμαι, δεν θα το δει και κανένας. Ας κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Δυο-τρεις άνθρωποι θα το δούμε, ξεχασμένοι από τις ειδήσεις των εννιά».

«Ας κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Δυο-τρεις άνθρωποι θα το δούμε, ξεχασμένοι από τις ειδήσεις των εννιά».

Συνεχίζοντας σε πιο σοβαρό ύφος, είπε για τα «Καλύτερά μας χρόνια»: «Είναι ισπανικό φορμάτ, παίζεται εδώ και πάρα πολλές σεζόν, από τους ίδιους ηθοποιούς. Έχουν μεγαλώσει πάρα πολύ είναι λίγο εφιαλτικό, για την ψυχολογία του ηθοποιού, το να είσαι 17 σεζόν σε μία σειρά».

Το επιτυχημένο σίριαλ της ΕΡΤ εκτυλίσσεται την περίοδο από το 1969 μέχρι το 1975. «Καταρχάς μιλάμε για μια δύσκολη περίοδο. Ήταν Χούντα. Και μάλιστα επειδή έχει πολύ αρχειακό υλικό της ΕΡΤ είναι τρομερό το πόσο διαφορετική πραγματικότητα υπήρχε στο δρόμο από αυτό που έβλεπες να σου παρουσιάζεται στην τηλεόραση. Παρ’ όλα αυτά στο μικρόκοσμο μιας οικογένειας σαφώς υπήρχαν και οι θετικές σκέψεις, οι ευχάριστες αναμνήσεις, η ελπίδα, το χιούμορ, που είναι σπάνιο σε μια σειρά εποχής».

Ο ηθοποιός πρόλαβε κάποιες από τις συνθήκες ζωής που παρουσιάζονται στη σειρά: «Εμείς λίγο ζήσαμε την αλάνα. Και το σημαντικότερο ήτανε, ξέρεις, πώς είναι να μην έχεις αυχενικό μπροστά σε ένα κινητό και να είναι όλο προς τα μέσα. Ήταν όλο προς τον ουρανό, προς τον ήλιο. Ακόμα και ο πετροπόλεμος, που είχε κάτι αρνητικό, είχε και μια χαρά ζωής».

Δείτε τα αποσπάσματα της συνέντευξης:

 

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Φωτό: Glomex
 

TAGS