Καλεσμένος του Γρηγόρη Αρναούτογλου, ο Γιώργος Καπουτζίδης μίλησε μεταξύ άλλων για μια στροφή που έκανε στο δημόσιο βίο του, αρχίζοντας να εκφράζει πιο ελεύθερα και θαρραλέα τη γνώμη του. Ανέκαθεν, εξήγησε ο σεναριογράφος και παρουσιαστής, «όταν καταλάβαινα ότι κάτι που πάει να γίνει δεν είναι σωστό, δεν είναι δίκαιο, αντιδρούσα. Νομίζω ότι αυτό το οποίο με άλλαξε πολύ σαν άνθρωπο, ίσως να με σόκαρε κιόλας, ήταν εκεί στο πλαίσιο της οικονομικής κρίσης που βιώσαμε, στο ‘10-’11, όταν άρχισαν να βγαίνουν πολλά προβλήματα και παθογένειες της ελληνικής κοινωνίας».

«Νομίζω ότι αυτό το οποίο με άλλαξε πολύ σαν άνθρωπο, ίσως να με σόκαρε κιόλας, ήταν εκεί στο πλαίσιο της οικονομικής κρίσης που βιώσαμε, στο ‘10-’11, όταν άρχισαν να βγαίνουν πολλά προβλήματα και παθογένειες της ελληνικής κοινωνίας».

Όπως πρόσθεσε ο ίδιος: «Δηλαδή, πριν ήμασταν πολύ ευτυχισμένοι ή ζούσαμε σε ένα συννεφάκι ή εγώ ζούσα σε ένα συννεφάκι – α, τι ωραία, ζούμε στην Ευρώπη, στη Δύση κ.λπ. Όταν λοιπόν είδαμε μια άνοδο του φασισμού, πάρα πολύ έντονες ρατσιστικές τάσεις, την άνοδο της Χρυσής Αυγής, με σόκαρε αυτό αλλά με σόκαρε και η αντίδραση που είχαμε ή μάλλον που δεν είχαμε.

»Δηλαδή έβλεπα την άνοδο των ρατσιστικών κινημάτων να αντιμετωπίζονται ακόμα και στην τηλεόραση σαν λαϊφστάιλ. Ήταν εφησυχασμός; Δεν ξέρω. Εμένα με σόκαρε. Δεν ήταν μόνο ένα 5, 6, 7% που ψήφισε Χρυσή Αυγή. Είναι και ένα άλλο, πολύ μεγάλο ποσοστό, που δεν καταλάβαινε γιατί αυτό ήταν μεγάλο πρόβλημα. Δεν μπορούσα να δεχτώ ότι δεν λέμε απολύτως τίποτα, ότι το περνάμε έτσι χαλαρά».

«Δεν ήταν μόνο ένα 5, 6, 7% που ψήφισε Χρυσή Αυγή. Είναι και ένα άλλο, πολύ μεγάλο ποσοστό, που δεν καταλάβαινε γιατί αυτό ήταν μεγάλο πρόβλημα».

Κάπως έτσι λοιπόν γεννήθηκε το σενάριο της σειράς «Εθνική Ελλάδος», ως αντίδραση σε ό,τι συνέβαινε. Την περίοδο που το έγραφε, όμως, σήμερα παραδέχεται ότι φοβόταν: «Δεν ήθελα να δείξω ότι φοβάμαι, αλλά γυρνούσα αργά το βράδυ και σκεφτόμουν, τσέκαρε, γύρνα λίγο πίσω, γιατί δεν ήξερα τι αντίκτυπο μπορεί να είχε».

Δείτε μέρος της συνέντευξης του Γιώργου Καπουτζίδη:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

φωτό: Glomex

TAGS