ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

«Όταν δέχτηκα απόπειρα βιασμού στα 16 και το είπα στη μητέρα μου, δεν με πίστεψε»

Η Καίτη Φίνου μίλησε για τις ψυχικές συνέπειες της ενδοοικογενειακής βίας, θύμα της οποίας έχει πέσει και η ίδια, για την απώλεια των αδερφών της, και την κατάθλιψη.

«Όταν δέχτηκα απόπειρα βιασμού στα 16 και το είπα στη μητέρα μου, δεν με πίστεψε»

Η Καίτη Φίνου, καλεσμένη στο «Καλύτερα δε γίνεται», μίλησε στη Ναταλία Γερμανού για την απόπειρα βιασμού που είχε δεχτεί στην εφηβεία της, αλλά και τις συνέπειες που είχε το περιστατικό στη ζωή της. Η προσωπική αποκάλυψη είχε γίνει για πρώτη φορά στις αρχές των ‘00s, στον Γιώργο Παπαδάκη, μετά ξαναμίλησε για αυτήν στην Ελεονώρα Μελέτη και τώρα, προχώρησε σε νέες εξομολογήσεις, στη Γερμανού, με αφορμή και με τις καταγγελίες της Σοφία Μπεκατώρου και άλλων γυναικών από τον χώρο του αθλητισμού και όχι μόνο.

«Οι ψυχίατροι δεν γνωρίζουν, αν δεν είναι στη θέση της γυναίκας που έχει βιαστεί. Δεν μπορούν να ξέρουν πώς έχει δει τα μάτια του βιαστή της, πώς έχει νιώσει εκείνη την ώρα. Δεν παίζει ρόλο το όλον της πράξης, αλλά πώς διαμορφώνει από εκεί και μετά τη ζωή της γυναίκας που βιάζεται. Γιατί η ζωή της κατευθύνεται σύμφωνα με αυτό που έχει περάσει» πιστεύει η Καίτη Φίνου, προσθέτοντας: «Κάνεις λοιπόν τη μία σχέση μετά την άλλη χωρίς να είναι ο απόλυτος έρωτας, γιατί νιώθεις ασφάλεια, γιατί θα κοιμηθείς το βράδυ με αυτόν, θα βγείτε έξω και θα σε γυρίσει σπίτι σου».

Σχετικά με τη Σοφία Μπεκατώρου, σχολίασε πως «αν συνεχιστεί αυτό το πράγμα, έχει να ακούσει πάρα πολλά». Όταν η Φίνου πήγε στην αστυνομία να καταγγείλει το δικό της περιστατικό, ένιωσε «προσβεβλημένη. Πήγα και δεν έγινε τίποτα. Στην αστυνομία σου μιλάνε απότομα, χωρίς σαν το θέλουν. Και, ξέρεις, σε εκείνη τη δεκαετία, μιλάμε για το ’76-77, ήταν του στυλ “τα ‘θελε ο ποπός της γυναίκας”».

Όταν πήγε στην αστυνομία να καταγγείλει το περιστατικό, ένιωσε «προσβεβλημένη. Σου μιλάνε απότομα, χωρίς σαν το θέλουν. Και, ξέρεις, σε εκείνη τη δεκαετία, μιλάμε για το ’76-77, ήταν του στυλ “τα ‘θελε ο ποπός της γυναίκας”».

Η απόπειρα βιασμού της έγινε γύρω στα 15, 16 χρόνια της, έχει κάνει delete εκείνη την περίοδο από τη μνήμη της όπως εξήγησε, και μάλιστα με δράστη από το οικογενειακό περιβάλλον της. «Το είπα στη μητέρα μου, αλλά δεν με πίστεψε. Και είναι ένα μυστικό που κρατάς μέσα σου».

Η Φίνου συμπλήρωσε πως «εγώ δικαιολογώ όλες τις γυναίκες. Γιατί, δεν επιτρέπεται μια γυναίκα να πιει δυο ποτά και να μιλήσει με έναν άντρα και να φλερτάρει; Πρέπει να την πάει με το ζόρι στο κρεβάτι;».

«Δικαιολογώ όλες τις γυναίκες. Γιατί, δεν επιτρέπεται μια γυναίκα να πιει δυο ποτά και να μιλήσει με έναν άντρα και να φλερτάρει; Πρέπει να την πάει με το ζόρι στο κρεβάτι;».

Η ηθοποιός, σύμβολο των ‘80s και κάποτε ερωμένη του Στάθη Ψάλτη, με τον οποίο υπήρξε ζευγάρι στην αληθινή ζωή για πέντε χρόνια και στην κινηματογραφική για πολύ περισσότερα, μίλησε επίσης για τα προβλήματα ψυχικής υγείας που την ταλαιπωρούν. Κάποτε, μάλιστα, έφυγε εσπευσμένα από το θέατρο, καθώς την έπιασαν ταχυκαρδίες και δύσπνοια. Για τα επόμενα δύο χρόνια, προσπαθούσε να καταλάβει τι είναι οι κρίσεις πανικού που την κυριεύουν. «Έτρεχα κάθε βράδυ στα νοσοκομεία, στα επείγοντα. Μέχρι να βρω τον καλό ψυχίατρο, να μου δώσει την κατάλληλη αγωγή. Έμενα μόνη στο σπίτι, οκλαδόν στη μοκέτα και έλεγα, Θεέ μου, να περάσει αυτό, δεν αντέχω».

«Έτρεχα κάθε βράδυ στα νοσοκομεία, στα επείγοντα. Μέχρι να βρω τον καλό ψυχίατρο, να μου δώσει την κατάλληλη αγωγή. Έμενα μόνη στο σπίτι, οκλαδόν στη μοκέτα και έλεγα, Θεέ μου, να περάσει αυτό, δεν αντέχω».

Μέχρι σήμερα αγωνίζεται ενάντια στην κατάθλιψη, άλλωστε από τότε που έχασε τις δύο αγαπημένες της αδερφές, η ψυχική υγεία της έχει γίνει ακόμα πιο ευάλωτη. «Η μία απώλεια μετά την άλλη. Μετά τον χαμό της δεύτερης αδερφής μου, είπα, δεν τα βγάζω πέρα. Είχα ανάγκη τις αδερφές μου, να τους πάρω τηλέφωνο και να μιλήσω μαζί τους. Κάθε μέρα σκέφτομαι όλα αυτά για τα οποία θα συζητούσαμε». Το μόνο που της έχει απομείνει ως συντροφιά είναι οι φίλοι, τους οποίους ωστόσο αποκαλεί «τεράστια περιουσία».

Δείτε τα σχετικά αποσπάσματα συνέντευξης:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Κεντρική φωτό: YouTube

Read Next

19 Απρ 2024

20 χρόνια πριν: Η Τατιάνα Στεφανίδου σε σπάνιο κλικ με τον Νίκο Ευαγγελάτο και την κόρη τους, Λυδία

Σπάνιες οικογενειακές στιγμές από το διάσημο ζευγάρι της τηλεόρασης στη Χαλκίδα.

Περισσότερα από

News

19 Απρ 2024

Με μαγιό χωρίς ίχνος ρετούς η Κωνσταντίνα Μιχαήλ στην παραλία

Η ηθοποιός εντυπωσιάζει με τις αναλογίες της

19 Απρ 2024

Έλλη Στάη: "Έχουμε μπει σε έναν αιώνα που οι γυναίκες αρχίζουν να δείχνουν τα δόντια τους"

Δημοσιογράφος, anchorwoman, μητέρα, σήμερα γιαγιά. Η Έλλη Στάη επιστρέφει στο "σπίτι" της, στο Womantoc και μιλά για την πολιτική σκηνή, τα μίντια, τη μητέρα της και το χάρισμα που τη γοητεύει διαχρονικά στους ανθρώπους.

19 Απρ 2024

"Αγάπα όπως μία μαμά": Η νέα καμπάνια της Μέγκαν Μαρκλ για τη γιορτή της μητέρας

Για μία νέα πρωτοβουλία του "Alliance of Moms", η Μέγκαν Μάρκλ ένωσε τις δυνάμεις της με την πρώην συμπρωταγωνίστρια της στο "Suits", Abigail Spencer και την ιδρύτρια του οργανισμού Kelly McKee Zajfen.

19 Απρ 2024

Τι ισχύει για το δώρο του Πάσχα και πότε θα καταβληθεί

H Επιθεώρηση εργασίας εξέδωσε ανακοίνωση.

19 Απρ 2024

Χάτσικο: Ο σκύλος που απάντησε στην ανθρωπότητα για το αν τα ζώα έχουν συναισθήματα

Ο Χάτσικο από την Ιαπωνία υπήρξε πρωταγωνιστής μιας από τις σπουδαιότερες ιστορίες αγάπης.

19 Απρ 2024

Ο Νικ Κέιβ συμφιλιώθηκε με καλλιτέχνες που τον έχουν "απογοητεύσει"

"Υποψιάζομαι ότι μέσα στη μουσική όλοι θα βρούμε ο ένας τον άλλον" είπε για την αφρόκρεμα των μουσικών που κατά καιρούς έχουν απογοητεύσει και τον ίδιο.

19 Απρ 2024

Με άνετο outfit και sneakers στις ανθισμένες κερασιές η Άντζελα Γκερέκου

Οι εντυπωσιακές φωτογραφίες που δημοσίευσε η ηθοποιός και πρόεδρος του ΕΟΤ

19 Απρ 2024

ΟΗΕ: Συστάσεις ειδικά για την Ελλάδα εξέδωσε ο Οργανισμός για την εξάλειψη της έμφυλης βίας

Η Επιτροπή του ΟΗΕ για την Εξάλειψη των Διακρίσεων κατά των Γυναικών (CEDAW) αποφάσισε να κάνει 10 συγκεκριμένες συστάσεις στην Ελλάδα.

19 Απρ 2024

Άννα Βίσση: Άπλωσε την πετσέτα της στην άμμο και έκανε το πρώτο μπάνιο της στη θάλασσα

Η Ελληνίδα σταρ άπλωσε την πετσέτα της στην αμμουδιά και απόλαυσε χαλαρές στιγμές κάτω από τον ήλιο.