Πολλοί από εμάς γνωρίσαμε τον Γιώργο Παπαγεωργίου μέσα από την outsider καλλιτεχνική και εμπορική επιτυχία «Κατσαρίδα», όπου έδωσε μια εκπληκτική περφόρμανς μαζί με τον Μιχάλη Οικονόμου. Ίσως να μη γνωρίζουμε ότι ο ηθοποιός είναι γιος της Φιλαρέτης Κομνηνού, άλλωστε μέχρι πρόσφατα είχε επιλέξει ο ίδιος να αποσιωπά, όσο γίνεται, το γεγονός.

Όπως είπε, συγκεκριμένα, σε νέα τηλεοπτική εμφάνισή του στον Γρηγόρη Αρναούτογλου και το «The 2Night Show»: «Όταν ξεκίνησα να δουλεύω, είχα αναπτύξει μεγάλο κόμπλεξ [με το γεγονός ότι η μητέρα μου είναι η Φιλαρέτη Κομνηνού]. Ήθελα να αποφεύγω με κάθε τρόπο να συνδέομαι με το όνομα της μητέρας μου. Το έχουν πολλά παιδιά καλλιτεχνών αυτό, πιστεύω. Δηλαδή εμένα μου βγήκε μια φοβία απ’ την ανάποδη. Για να μην έχουν να πούνε, για να μην έχουν να σκεφτούν ότι εγώ είμαι σ’ αυτή τη δουλειά ως μια συνέχεια της μητέρας μου κ.λπ. Οπότε απέφευγα οτιδήποτε έχει να κάνει με δουλειές της μάνας μου».

«Ήθελα να αποφεύγω με κάθε τρόπο να συνδέομαι με το όνομα της μητέρας μου. Το έχουν πολλά παιδιά καλλιτεχνών αυτό, πιστεύω»

Ο Παπαγεωργίου πρόσθεσε: «Η πρώτη μου δουλειά στο θέατρο ήταν η “Κατσαρίδα”. Βούτηξα στα βαθιά, ήταν ένα ρίσκο. Δύο ηθοποιοί σε ένα μεγάλο θέατρο, ήταν μια παράσταση που είχε να κάνει κυρίως με αυτοσχεδιασμό, με δύο περφόρμερ που έκαναν τα πάντα επί σκηνής».

Ποια ήταν όμως η στάση της Φιλαρέτης Κομνηνού απέναντι στον γιο της; «Στην αρχή της καριέρας μου ήταν υποστηρικτική και καταλάβαινε ότι πρέπει να δοκιμάσω τις δικές μου δυνάμεις. Οπότε ήταν πολύ διακριτική. Κάποια στιγμή, μετά από δέκα χρόνια, γιατί για δέκα χρόνια ήμουν μπετόν αρμέ, όταν πια έφτιαξα και την μπάντα μου και σκηνοθέτησα την πρώτη μου παράσταση, στη δεύτερη παράσταση, που ήταν ο “Αρίστος”, προέκυψε η ανάγκη να κάνουμε μια περιοδεία και κάπου εκεί σκέφτηκα ότι θα ‘θελα να δουλέψω με τη μάνα μου. Δουλέψαμε μαζί και ήταν πολύ ωραίο». Μάλιστα, η συγκεκριμένη παράσταση ήταν ιδιαίτερα απαιτητική, καθώς πραγματευόταν έναν δύσκολο και αμφιλεγόμενο χαρακτήρα, τον Αριστείδη Παγκρατίδη, φερόμενο ως «Δράκο του Σέιχ Σου».

Δείτε το απόσπασμα της συνέντευξης:

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Κεντρική φωτό: Glomex
 

TAGS