Γενέθλια είχε ο Φίλιππος Νιάρχος ο οποίος γίνεται 66 ετών και η κόρη του Ευγενία φρόντισε τη γιορτή με ευχές, αγάπη και τούρτες, τα οποία μοιράστηκε στο ίνσταγκραμ. Η διάσημη σχεδιάστρια κοσμημάτων δημοσίευσε φωτογραφίες του πατέρα της, λέγοντας ότι είναι το πιο αγαπημένο πρόσωπο της ζωής της.

Ο Φίλιππος Νιάρχος, επιχειρηματίας και συλλέκτης έργων τέχνης, πρωτότοκος γιος του Σταύρου Νιάρχου, κρατά χαμηλούς τόνους, παρά το όνομα και την περιουσία του. Σύμφωνα με το Forbes, είναι ο πλουσιότερος Έλληνας για το 2019 και ο 840ος παγκοσμίως με τη συνολική του περιουσία να φτάνει τα 2,8 δις δολάρια.

Η διάσημη σχεδιάστρια κοσμημάτων δημοσίευσε φωτογραφίες του πατέρα της, λέγοντας ότι είναι το πιο αγαπημένο πρόσωπο της ζωής της.

Όπως αναφέρει η wikipedia, ζει μόνιμα στο Παρίσι και ως άνθρωπος συχνά χαρακτηρίζεται από τα ΜΜΕ ως «μυστικοπαθής». Πολλές λεπτομέρειες και πληροφορίες από τη ζωή του παραμένουν κρυφές.

Σπούδασε στο Κολλέγιο Στανισλάς στο Παρίσι. Σαν έφηβος, μεγαλώνει μέσα στην πειθαρχία και γίνεται η σκιά του πατέρα του σε διάφορες κοσμικές εκδηλώσεις και γκαλά ιππασίας, όπου διαγωνίζονται τα καθαρόαιμα αραβικά άλογα του Νιάρχου.

Το 1970 η μητέρα του Ευγενία Λιβανού (έχοντας χωρίσει με τον Σταύρο ήδη από το 1965) βρέθηκε νεκρή στο ιδιωτικό νησί της οικογένειας Νιάρχου, τη Σπετσοπούλα. Αν και υπήρχαν ίχνη ξυλοδαρμού, ο θάνατος αποδόθηκε σε υπερβολική δόση βαρβιτουρικών.

Η Φίλιππος Νιάρχος χαίρει εκτίμησης στην Ελβετία και ιδιαίτερα στο Σεν Μόριτζ, όπου έχει ονομαστεί «επίτιμος δημότης».

Στην κατοχή του βρίσκονται σπουδαίοι πίνακες, που κληρονόμησε από τον πατέρα του.

Η λατρεία για τα έργα τέχνης

Είναι διάσημος συλλέκτης έργων τέχνης και η αγάπη του αυτή αποτελεί και μία από τις βασικές πηγές εσόδων. Στην κατοχή του βρίσκονται σπουδαίοι πίνακες, που κληρονόμησε από τον πατέρα του.

Σύμφωνα με το Forbes, η συλλογή αυτή αγοράστηκε το 1957 έναντι 3 εκατ. δολαρίων από τον ηθοποιό Έντουαρντ Ρόμπινσον, ο οποίος χρειαζόταν χρήματα για να πληρώσει το διαζύγιό του. Η συλλογή έργων τέχνης της οικογένειας Νιάρχου περιλαμβάνει μερικά από τα πιο αναγνωρίσιμα κομμάτια του κόσμου.

Λέγεται ότι είναι η μεγαλύτερη ιδιωτική συλλογή έργων του Van Gogh, η οποία, μάλιστα, περιλαμβάνει και το έργο «Self Portrait With Bandaged Ear» με τον αυτοτραυματισμό του Van Gogh, η αξία του οποίου εκτιμάται στα 100 εκατ. δολάρια.

Η συλλογή, περιλαμβάνει, επίσης, ένα από τα πιο εμβληματικά έργα του Πικάσο, το «Yo Picasso» το οποίο απέκτησε το 1989 έναντι 47,9 εκατ. δολαρίων σε δημοπρασία των Sotheby's.

Ο ίδιος ο Φίλιππος Νιάρχος κατάφερε να επεκτείνει τη συλλογή προσθέτοντας σε αυτή κάποια από τα πιο σπουδαία μεταπολεμικά έργα τέχνης: έργα του Andy Warhol, όπως το «Green Car Crash», το οποίο απέκτησε πριν από 6 χρόνια αντί 71,7 εκατ. δολαρίων, αλλά και έργα του Maurizio Cattelan.

Η συλλογή, περιλαμβάνει, επίσης, ένα από τα πιο εμβληματικά έργα του Πικάσο, το «Yo Picasso» το οποίο απέκτησε το 1989 έναντι 47,9 εκατ. δολαρίων σε δημοπρασία των Sotheby's.

 

Πηγή: thetoc.gr

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

 

 

TAGS