Στις αρχές της δεκαετίας του 1970, στα πρώτα χρόνια πορείας του συγκροτήματος Βlondie, η Debbie Harry ζούσε σε ένα νεοϋορκέζικο διαμέρισμα μαζί με τον σύντροφο της, Chris Stein, συνιδρυτή του γκρουπ και συνοδοιπόρο στα μουσικά της όνειρα. Ένα βράδυ, ενώ το ζευγάρι επέστρεφε σπίτι από κάποια βραδινή έξοδο ένας άγνωστος τους περίμενε με μαχαίρι έξω από την πόρτα τους και τους επιτέθηκε, αναγκάζοντας τους να τον βάλουν μέσα στο διαμέρισμα. Εκεί επιτέθηκε στη Harry, βιάζοντας την μπροστά στα μάτια του Stein και έφυγε κλέβοντας προσωπικά αντικείμενα και μερικές κιθάρες που είχαν μεγάλη συναισθηματική αξία για την τραγουδίστρια.

Σε πρόσφατη συνέντευξη της η 74χρονη frontwoman των Blondie, μία από τις πιο σαγηνευτικές γυναίκες που πέρασαν ποτέ από τη ροκ μουσική, μίλησε για το συγκεκριμένο περιστατικό, δίνοντας ένα τελείως διαφορετικό perspective πάνω στο ζήτημα της σεξουαλικής κακοποίησης. 

Μιλώντας στη βρετανική Guardian η Harry εξομολογήθηκε ότι αυτό που θυμάται με μεγαλύτερη πίκρα από τη συγκεκριμένη νύχτα είναι η κλοπή και όχι ο βιασμός. «Δεν μπορώ να πω ότι αισθάνθηκα πολύ φόβο. Στο τέλος της ημέρας οι χαμένες κιθάρες με πλήγωσαν περισσότερο από τον βιασμό». Και συμπληρώνει: «Βασικά ένιωσα ότι πέφτω θύμα, αλλά δεν αισθάνθηκα πως είχε προκληθεί κάποια βλάβη πάνω μου».

«Φυσικά και σέβομαι κα συμπονώ τις γυναίκες που πέφτουν θύματα βιασμού και σωματικής κακοποίησης. Και καταλαβαίνω ότι αυτό είναι κάτι που πιθανότατα να σε σημαδέψει συναισθηματικά για την υπόλοιπη ζωή σου. Αλλά δεν συνέβη στην περίπτωση μου». 

Η τραγουδίστρια μιλάει εκτενώς για εκείνο το βράδυ στη νέα της αυτοβιογραφία με τίτλο «Face It», που μόλις κυκλοφόρησε, λέγοντας πως γνωρίζει ότι τα σχόλια της για τον βιασμό θα ενοχλήσουν πολύ κόσμο και θα παρεξηγηθούν. 

«Αρχικά είχα σκεφτεί να παραλείψω τα συναισθήματα μου απέναντι στο συγκεκριμένο θέμα, αλλά μετά σκέφτηκα ότι εφόσον αυτό είναι που πιστεύω γιατί να μην το εκφράσω. Είναι κομμάτι της ιστορίας, άλλωστε».

«Την επόμενη μέρα ξύπνησα και σκέφτηκα πως εμαι ζωντανή, είμαι καλά, κάνω αυτό που πάντα ήθελα να κάνω στη ζωή μου, έχω ένα υπέροχο αγόρι. Αυτά που αρκούσαν για να το ξεπεράσω και να συνεχίσω. Έπρεπε να σκεφτώ τι ήταν πραγματικά σημαντικό για εμένα, και δεν ήθελα να είμαι θύμα, το επέλεξα».

To τραγούδι «Sunday Girl» μέσα από τον δίσκο Parallel Lines που έκανε διάσημο το συγκρότημα σε όλο τον κόσμο.

Mε πληροφορίες από την Independent 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS