ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

«Οι γυναίκες είναι ακόμα πιο υπέροχες μετά τα 50» δήλωσε η Κόμισσα του Έσσεξ, Σοφία

Καλεί τους εργοδότες να υποστηρίζουν το προσωπικό που περνά εμμηνόπαυση στο χώρο εργασίας

«Οι γυναίκες είναι ακόμα πιο υπέροχες μετά τα 50» δήλωσε η Κόμισσα του Έσσεξ, Σοφία

Παρόλο που η εμμηνόπαυση αποτελεί είναι μια απολύτως φυσιολογική βιολογική διαδικασία, πολλές φορές ακόμα και σήμερα αντιμετωπίζεται αδικαιολογήτως ως ζήτημα ταμπού. Οι γυναίκες συχνά διστάζουν να μιλήσουν ανοιχτά για την περίοδο αυτή, δημιουργώντας αντιλήψεις πως πρέπει να σταματήσουν να απολαμβάνουν πολλά από εκείνα που χαίρονταν σε μικρότερη ηλικία, ίσως ακόμα και την εργασία τους. Μάλιστα, στο Ηνωμένο Βασίλειο εκτιμάται πως 900.000 γυναίκες έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν την εργασία τους, λόγω της εμμηνόπαυσης. Με αφορμή την δυσάρεστη αυτή κατάσταση, η Κόμισσα του Έσσεξ, Σοφία τοποθετήθηκε δημόσια επί του θέματος, συμμετέχοντας προσωπικά στην καμπάνια «Menopause Workplace Pledge», η οποία καλεί τους εργοδότες να υποστηρίξουν τις γυναίκες και το προσωπικό που περνά την εμμηνόπαυση στο χώρο εργασίας.

Με αφορμή την δυσάρεστη αυτή κατάσταση, η Κόμισσα του Έσσεξ, Σοφία τοποθετήθηκε δημόσια επί του θέματος, συμμετέχοντας προσωπικά στην καμπάνια «Menopause Workplace Pledge», η οποία καλεί τους εργοδότες να υποστηρίξουν τις γυναίκες και το προσωπικό που περνά την εμμηνόπαυση στο χώρο εργασίας.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο εκτιμάται πως 900.000 γυναίκες έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν την εργασία τους, λόγω της εμμηνόπαυσης.

«Είναι τραγικό που οι γυναίκες αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τον εργασιακό χώρο λόγω της εμμηνόπαυσης», είπε η 56χρόνη Κόμισσα. Η Σοφία είναι παντρεμένη με τον μικρότερο γιο της βασίλισσας Ελισάβετ, πρίγκιπα Εδουάρδο και έχοντας αποκτήσει δύο παιδιά, αισθάνεται υπεροχή και ξεχωριστή στην ηλικία που διανύει. «Είμαστε υπέροχες στα 40 μας. Είμαστε ακόμα πιο υπέροχες στα 50, 60 και 70 μας και πρέπει να το γιορτάζουμε. Είναι σημαντικό να διατηρήσουμε τις ευκαιρίες που δημιουργούνται για τις γυναίκες.», δήλωσε χαρακτηριστά η Κόμισα, προτρέποντας στην συνέχεια την μαζική υποστήριξη των εργαζόμενων γυναικών στην εμμηνόπαυση. «Μαζί, μπορούμε να υποστηρίξουμε τις χιλιάδες γυναίκες εκεί έξω που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά του εργατικού δυναμικού μας. Δεν μπορούμε να αφήσουμε κανέναν να φύγει από τον χώρο εργασίας και να μείνει στο περιθώριο. Πρέπει να το αλλάξουμε αυτό», επισήμανε χαρακτηριστικά.

Ενώ θα έπρεπε να είναι απελευθέρωση, κάποιοι το βιώνουν σαν δεσμό.

Νωρίτερα μέσα στο έτος, η Σοφία έγινε προστάτιδα του φιλανθρωπικού οργανισμού «Wellbeing of Women», με σκοπό την διάσωση και αλλαγή της ζωής γυναικών και κοριτσιών μέσω έρευνας, εκπαίδευσης και υπεράσπισης. Τότε, η νύφη της βασίλισσας δεν δίστασε να μιλήσει ανοιχτά για την δική της προσωπική εμπειρία, περιγράφοντας πως βίωσε η ίδια την περίοδο αυτή, αλλά και τι έμαθε για εκείνη. «Πραγματικά θα πρέπει να γιορτάζουμε το γεγονός ότι δεν χρειάζεται να έχουμε περιόδους πλέον – Ενώ θα έπρεπε να είναι απελευθέρωση, κάποιοι το βιώνουν σαν δεσμό. Δυστυχώς περιγράφεται ως κάτι απίστευτα αρνητικό. Πρόκειται απλά μια παραδοχή του γεγονότος ότι ναι, μεγαλώνουμε λίγο, δεν είμαστε τόσο νέοι όσο πριν ... και είναι μια στιγμή να το παραδεχτούμε», είχε αναφέρει η Κόμισα στην ευχαριστήρια ομιλία της για την ανάληψη του ρόλου της στον θεσμό για την υποστήριξη των γυναικών.

Κεντρική Φωτογραφία: Splash News

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

Περισσότερα από

News

23 Απρ 2024

Ντάνιελ Ντέι-Λούις: οι 8 κορυφαίες ερμηνείες και ο θρυλικός τρόπος προετοιμασίας του που υπερβαίνει κάθε λογική

Ο Ντάνιελ Ντέι-Λούις έχει χαρίσει ερμηνείες που θα μείνουν στην ιστορία του κινηματογράφου.

23 Απρ 2024

Πάνω από 100 γυναίκες την ημέρα καταγγέλλουν ενδοοικογενειακή βία - Αύξηση 900% μετά το φιάσκο των Αγίων Αναργύρων

Ξεπερνά τα… 900% η αύξηση που παρατεηρείται στις καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία, μετά τη δολοφονία της Κυριακής, έξω από το Α.Τ. Αγίων Αναργύρων.

23 Απρ 2024

Ανθή Φακιδάρη: Η Ελληνίδα μοντέλο που έχει περπατήσει στις πασαρέλες των Chanel, Armani, Givenchy κ.α

Η εκπληκτική πορεία της Ανθής Φακιδάρη στον χώρο της μόδας

23 Απρ 2024

Γιώργος Καπουτζίδης: "Είχα πει στη μαμά μου ότι θα την κάνω περήφανη μια μέρα"

Ο Γιώργος Καπουτζίδης μίλησε εφ' όλης της ύλης και μοιράστηκε με τον κόσμο και την ιδιαίτερη αντίδραση του σε έναν χωρισμό!

23 Απρ 2024

Τζούλια Ρόμπερτς: "Η οικογένεια του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ κάλυψε τα έξοδα της γέννησης μου"

Η αποκάλυψη της σταρ για την φιλία των γονιών της με τον αείμνηστο νομπελίστα Ειρήνης.

23 Απρ 2024

Κατερίνη: Οι ανθισμένες κερασιές ενθουσιάσαν το κοινό και ανοίγουν δρόμο για το πρότζεκτ "Ανθισμένες Διαδρομές" της χώρας

Με ξεναγήσεις, ποδηλατάδες, χορούς και τραγούδια ολοκληρώθηκαν οι διήμερες εκδηλώσεις των "Ανθισμένων Κερασιών της Πιερίας".

22 Απρ 2024

Μπάρμπεκιου με φίλους για τη Δέσποινα Βανδή | 'Εκανε free day στη δίαιτά της

Το πιάτο στο οποίο δεν κατάφερε να αντισταθεί.