ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Οι δύο λόγοι που η -εκτός τόπου και χρόνου- εμφάνιση της Μπέτυς Μπαζιάνα ξεχώρισε στο Πεκίνο

«Τόσος χαμός για το τίποτα» είναι το ιδανικό σχόλιο, για το ντόρο που προκάλεσε το φόρεμα της Μπέτυς Μπαζιάνα στο Πεκίνο. Από όλο αυτό κρατάμε τη λέξη «τίποτα».

Οι δύο λόγοι που η -εκτός τόπου και χρόνου- εμφάνιση της Μπέτυς Μπαζιάνα ξεχώρισε στο Πεκίνο

Σε ένα παράλληλο σύμπαν, όπου το ντύσιμο είναι κάτι δευτερεύον και ασήμαντο, τα brands της μόδας θα έκαναν πασαρέλα με φύλλα συκής σε διάφορα σχέδια και μεγέθη. Άπαντες θα κυκλοφορούσαν γυμνοί και το μόνο που θα άλλαζε είναι το size του φύλλου, που θα κάλυπτε τα επίμαχα σημεία, άντε και η απόχρωση του πράσινου, έτσι για την ποικιλία.

Το etiquette των εμφανίσεων της πρώτης κυρίας της χώρας δεν υπάρχει λόγος να είναι τόσο αυστηρό -οκέι, στο 2016 βρισκόμαστε-, αλλά σίγουρα έχει τις δικές του κόκκινες γραμμές. Και η κ. Μπαζιάνα τις πάτησε χθες.

Σε τούτο εδώ το σύμπαν, όμως, είτε το θέλουμε είτε όχι, το ντύσιμο είναι προέκταση της προσωπικότητας, είναι μέσω επικοινωνίας, είναι ένα όχημα κουλτούρας και πολιτισμού, μαρτυρά την αυθεντία ή το αντίθετο αυτής.

Ο τρόπος που ντυνόμαστε δεν είναι άμοιρος των περιστάσεων. Για παράδειγμα, δε φοράμε ψηλοτάκουνα σε σκάφος, ούτε sneakers στο πρώτο μας interview για δουλειά Η χθεσινή, επίσημη εμφάνιση της Μπέτυς Μπαζιάνα στο Πεκίνο συζητήθηκε παντοιοτρόπως. Εγκωμιάστηκε, χλευάστηκε, τρολαρίστηκε, αποθεώθηκε.

Η αλήθεια είναι ότι αυτή της η εμφάνιση ξεχώρισε από τις προηγούμενες εμφανίσεις της για δύο λόγους: α) ήταν σαφώς πιο επιμελημένη από τις άλλες, φαινόταν ότι έχει σκεφτεί το στάιλινγκ λίγο παραπάνω και το σινιόν που είχε πιάσει τα μαλλιά της την κολάκευε β) ήταν δυστυχώς εκτός τόπου και χρόνου. Σε καμία περίπτωση δε φοράμε στράπλες εάν θέλουμε να συνοδεύσουμε τον πρωθυπουργό και σύζυγό μας στη συνάντησή του με τον Κινέζο πρωθυπουργό, Λι Κετσιάνγκ, στο Μέγαρο του Λαϊκού Κονγκρέσου. Σε καμία περίπτωση δεν επιλέγουμε cocktail dress σε πρωινή, επίσημη εμφάνιση. Σε καμία περίπτωση δε φοράμε φόρεμα πάνω από το γόνατο εάν δεν έχει περάσει η δεκάτη βραδινή ώρα και η φωτογραφία μας θα κάνει το γύρο των μεγαλύτερων ειδησεογραφικών μέσων του πλανήτη.

Το etiquette των εμφανίσεων της πρώτης κυρίας της χώρας δεν υπάρχει λόγος να είναι τόσο αυστηρό -οκέι, στο 2016 βρισκόμαστε-, αλλά σίγουρα έχει τις δικές του κόκκινες γραμμές. Και η κ. Μπαζιάνα τις πάτησε χθες.

Read Next

18 Απρ 2024
18 Απρ 2024

Σοφία Μπεκατώρου: "Ελπίζω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει την κίνηση που πρέπει" είπε για τον Παπανώτα

Σφοδρές αντιδράσεις από τη δήλωση Παπανώτα για τις κακοποιημένες γυναίκες.

Περισσότερα από

News

18 Απρ 2024

Νίκος Αλιάγας: Η φωτογραφία τουγια την Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας που κάνει το γύρο του διαδικτύου

Ο Νίκος Αλιάγας ήταν ο οικοδεσπότης της Τελετής Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας που έγινε στην Αρχαία Ολυμπία.

18 Απρ 2024

Μάρα Δαρμουσλή: "Με ρώτησαν μέχρι πότε θα θηλάζω, έλαβα σεξιστικά σχόλια"

Η Μάρα Δαρμουσλή μίλησε για τη σχέση με την οικογένειά της, για τις δυσκολίες με τα παιδιά της αλλά και για τη διατροφική διαταραχή που πέρασε.

18 Απρ 2024

Η Ελένη Μενεγάκη αποχωρεί από το MEGA-Το παρασκήνιο της αποχώρησης

Τέλος εποχής για την Ελένη Μενεγάκη και το Mega στο τέλος της τηλεοπτικής σεζόν.

18 Απρ 2024

Τατιάνα Στεφανίδου, 24 χρόνια πριν και σχεδόν αγνώριστη

Η ρετρό εμφάνιση με κόκκινα μαλλιά από τηλεοπτική εκπομπή του 2000.

18 Απρ 2024

ZAF: "Ο πατέρας μου πέθανε πριν γεννηθώ"

O γνωστός καλλιτέχνης, κατά κόσμον Γιάννης Ζαφειρίου, μίλησε για την πορεία του στην μουσική και τα δύσκολα παιδικά χρόνια.

18 Απρ 2024

Τέμπη: "Ο σταθμάρχης ήταν με ιερόδουλη μέσα στο σταθμαρχείο τη μοιραία νύχτα" - Περίεργη καταγγελία από τον Νίκο Πλακιά

Σε μια καταγγελία που προκαλεί αίσθηση προχώρησε ο Νίκος Πλακιάς, που έχασε τις δίδυμες κόρες του και την ανιψιά του, τη μοιραία νύχτα της φονικής σύγκρουσης στα Τέμπη.

18 Απρ 2024

Τα γλυπτά του Παρθενώνα ενέπνευσαν τη σχεδιάστρια Δάφνη Βαλέντε

"Επειδή η μόδα έχει φωνή -από τη στιγμή που ελκύει δημοσιότητα, είναι ένας άλλος τρόπος να περάσουμε ένα τρανταχτό μήνυμα ότι θέλουμε επιτέλους αυτό που μας ανήκει, που είναι τα γλυπτά μας πίσω" είπε η σχεδιάστρια.

18 Απρ 2024

Η Σία Κοσιώνη με το must have κοστούμι της άνοιξης

Ένα κοστούμι όπως αυτό της Σίας Κοσιώνη πρόκειται να ανανεώσει το ανοιξιάτικο office style σου.

18 Απρ 2024

Η εκδίκηση των "nerds": Όταν σταρ του Χόλιγουντ σπεύδουν να είναι εκεί στην απονομή Βραβείων επιστήμης

Από τον Έλον Μασκ ως την Κιμ Καρντάσιαν όλοι ήταν εκεί για να τιμήσουν 8 επιστήμονες στα "Όσκαρ της Επιστήμης" όπως αποκαλούνται τα Βραβεία Breakthrough.