Η Φράνσις ΜακΝτόρμαντ ολοκλήρωσε τον κύκλο των βραβεύσεων που ξεκίνησαν τον περασμένο Σεπτέμβριο στη Βενετία, όπου το «Οι Τρεις ΠΙνακίδες Εξω αόπό το Εμπινγκ, στο Μιζούρι» έκαναν την παγκόσμια πρεμιέρα τους, παραλαμβάνοντας, έξι μήνες μετά, το μεγαλύτερο βραβείο ερμηνείας στη βιομηχανία για δεύτερη φορά στην καριέρα της μετά το «Fargo».

Ο λόγος της στην 90ή τελετή των Οσκαρ ήταν όλος μια διεκδίκηση, τόσο σε καλλιτεχνικό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο φύλου. Ξεσηκώνοντας την αίθουσα η ΜακΝτόρμαντ σήκωσε όρθιες όλες τις γυναίκες που δουλεύουν στο σινεμά, χειροκρότησε τα επιτεύγματά του και τις ιστορίες τους και έκλεισε τα λεγόμενά της με τις λέξεις «inclusion rider».

Αμέσως, πλήθος ατόμων αναζήτησαν στο google τη σημασία της φράσης για να ανακαλύψουν πως αποτελεί έναν όρο που μπαίνει στα συμβόλαια και επιβάλλει στις παραγωγές να υπάρχει μεγαλύτερη εκπροσώπηση σε κάθε τομέα της δημιουργίας μιας ταινίας σε σχέση με παράγοντες όπως το φύλο και η φυλή.

Δείτε εδώ ολόκληρο τον ευχαριστήριο λόγο της Φράνσις ΜακΝτόρμαντ, μία από τις καλύτερες στιγμές της 90ής τελετής απονομής των βραβείων Οσκαρ:

 

TAGS