Η Μαρία Κάλλας ερωτεύτηκε τον Έλληνα κροίσο Αριστοτέλη Ωνάση κατά τη διάρκεια μίας κρουαζιέρας στην οποία πήγε μαζί με τον σύζυγό της Μπατίστα Μενεγκίνι, τον άνθρωπο που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση της καριέρας της. Φυσικά, πάνω στην υπερπολυτελή θαλαμηγό Χριστίνα ήταν και η τότε σύζυγος του Ωνάση, Τίνα Λιβανού. Αυτό δεν στάθηκε εμπόδιο στο να γεννηθεί ανάμεσα στη σπουδαία υψίφωνο και τον ισχυρό επιχειρηματία ένας τρελός έρωτας που κράτησε πολλά χρόνια και σημάδεψε ολοκληρωτικά την ψυχή της Κάλλας. Μετά από αυτόν ποτέ ξανά δεν θα ήταν η ίδια. Όταν εκείνος διέκοψε απότομα τον δεσμό τους για να παντρευτεί τη Τζάκι Κένεντι η Κάλλας έπεσε σε κατάθλιψη με τη ψυχική της υγεία να κλονίζεται όλο και περισσότερο. «Έφυγε» από τη ζωή νέα, σε ηλικία 53 ετών, από ανακοπή καρδιάς στις 6 Σεπτεμβίου του 1977 στο Παρίσι όπου ζούσε απόλυτα απομονωμένη. 

Πριν από 18 χρόνια, ωστόσο, ο έρωτας της για τον ισχυρό άντρα του παγκόσμιου τζετ σετ είχε μόλις αρχίσει να ανθίζει. Στην περίφημη κρουαζιέρα με τη θαλαμηγό «Χριστίνα» η Ελληνίδα υψίφωνος γοητεύτηκε βαθιά από τον Ωνάση και ειχε μάτια μόνο για εκείνον. Την ίδια στιγμή, ο Αριστοτέλης είδε στο πρόσωπο της μία θερμή γυναίκα που ήθελε να πλάσει εξ' ολοκλήρου από την αρχή. Πράγματι, μόλις η σχέση τους ξεκίνησε η Κάλλας έχασε πάρα πολλά κιλά, ενώ άλλαξε εντελώς τον τρόπο με τον οποίο ντυνόταν. 

Η Μαρία Κάλλας ερωτεύτηκε τον Έλληνα κροίσο Αριστοτέλη Ωνάση κατά τη διάρκεια μίας κρουαζιέρας στην οποία πήγε μαζί με τον σύζυγό της Μπατίστα Μενεγκίνι

Σε μία στάση εκείνης της κρουαζιέρας που σήμερα θεωρείται θρυλική η Τίνα Λιβανού θα συνοδεύσει τη Μαρία Κάλλας στον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών, σαν καλή και ψύχραιμη οικοδέσποινα, παρά το γεγονός ότι είχε καταλάβει πολύ καλά το ειδύλλιο που μόλις είχε ξεκινήσει μπροστά στα μάτια της. Σε ένα σπάνιο, ασπρόμαυρο στιγμιότυπο από εκείνη την επίσκεψη στους Δελφούς η Κάλλας ποζάρει χαμογελαστή δίπλα στην υπέρκομψη Τίνα με τους φωτορεπόρτερ της εποχής να τρέχουν να τις απαθανατήσουν. Μία φωτογραφία από το συγκεκριμένο ταξίδι ανέβηκε στο ίνσταγκραμ της δημοσιογράφου Έλενας Μακρή Λυμπέρη, θυμίζοντας μας ξανά αυτή την «πιπεράτη» και παράλληλα πικρή ιστορία.

«Οι "αντίζηλες": Kατά τη διάρκεια της περίφημης κρουαζιέρας με την «Χριστίνα» το 1959, στην οποία εκδηλώθηκε ο έρωτας Ωνάση-Κάλλας, η Τίνα Λιβανού επέδειξε παροιμιώδη ψυχραιμία. Παρ’ότι υποψιασμένη για αυτό που συνέβαινε αντιμετώπισε την Μαρία Κάλλας ως φιλοξενη οικοδέσποινα.
Στους Δελφούς οι δυο γυναίκες απαθανατίστηκαν από το φακό των ρεπόρτερ χαμογελαστές χωρίς τίποτα να προδίδει το δράμα στα παρασκήνια. Μετά το τέλος της κρουαζιέρας και την αποκάλυψη του δεσμού η Τίνα απηυδισμένη από τις απιστίες του Ωνάση, πήρε διαζύγιο από τον Έλληνα εφοπλιστή, αφού πρώτα τον πλήρωσε αρκετές φορές με το ίδιο νόμισμα, και αμέσως μετά παντρεύτηκε το μαρκήσιο του Μπλάντφορντ», διαβάζουμε στη λεζάντα που συνοδεύει την εικόνα.

Δείτε τη φωτογραφία:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Kεντρική φωτογραφία: YouTube

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

 

TAGS