ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

«Οι αντίζηλες»: Μία σπάνια φωτογραφία της Μαρίας Κάλλας με την Τίνα Λιβανού στους Δελφούς

Από την εποχή που η πρώτη είχε ήδη παράνομη σχέση με τον σύζυγο της δεύτερης, Αριστοτέλη Ωνάση.

«Οι αντίζηλες»: Μία σπάνια φωτογραφία της Μαρίας Κάλλας με την Τίνα Λιβανού στους Δελφούς

Η Μαρία Κάλλας ερωτεύτηκε τον Έλληνα κροίσο Αριστοτέλη Ωνάση κατά τη διάρκεια μίας κρουαζιέρας στην οποία πήγε μαζί με τον σύζυγό της Μπατίστα Μενεγκίνι, τον άνθρωπο που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση της καριέρας της. Φυσικά, πάνω στην υπερπολυτελή θαλαμηγό Χριστίνα ήταν και η τότε σύζυγος του Ωνάση, Τίνα Λιβανού. Αυτό δεν στάθηκε εμπόδιο στο να γεννηθεί ανάμεσα στη σπουδαία υψίφωνο και τον ισχυρό επιχειρηματία ένας τρελός έρωτας που κράτησε πολλά χρόνια και σημάδεψε ολοκληρωτικά την ψυχή της Κάλλας. Μετά από αυτόν ποτέ ξανά δεν θα ήταν η ίδια. Όταν εκείνος διέκοψε απότομα τον δεσμό τους για να παντρευτεί τη Τζάκι Κένεντι η Κάλλας έπεσε σε κατάθλιψη με τη ψυχική της υγεία να κλονίζεται όλο και περισσότερο. «Έφυγε» από τη ζωή νέα, σε ηλικία 53 ετών, από ανακοπή καρδιάς στις 6 Σεπτεμβίου του 1977 στο Παρίσι όπου ζούσε απόλυτα απομονωμένη.

Πριν από 18 χρόνια, ωστόσο, ο έρωτας της για τον ισχυρό άντρα του παγκόσμιου τζετ σετ είχε μόλις αρχίσει να ανθίζει. Στην περίφημη κρουαζιέρα με τη θαλαμηγό «Χριστίνα» η Ελληνίδα υψίφωνος γοητεύτηκε βαθιά από τον Ωνάση και ειχε μάτια μόνο για εκείνον. Την ίδια στιγμή, ο Αριστοτέλης είδε στο πρόσωπο της μία θερμή γυναίκα που ήθελε να πλάσει εξ' ολοκλήρου από την αρχή. Πράγματι, μόλις η σχέση τους ξεκίνησε η Κάλλας έχασε πάρα πολλά κιλά, ενώ άλλαξε εντελώς τον τρόπο με τον οποίο ντυνόταν.

Η Μαρία Κάλλας ερωτεύτηκε τον Έλληνα κροίσο Αριστοτέλη Ωνάση κατά τη διάρκεια μίας κρουαζιέρας στην οποία πήγε μαζί με τον σύζυγό της Μπατίστα Μενεγκίνι

Σε μία στάση εκείνης της κρουαζιέρας που σήμερα θεωρείται θρυλική η Τίνα Λιβανού θα συνοδεύσει τη Μαρία Κάλλας στον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών, σαν καλή και ψύχραιμη οικοδέσποινα, παρά το γεγονός ότι είχε καταλάβει πολύ καλά το ειδύλλιο που μόλις είχε ξεκινήσει μπροστά στα μάτια της. Σε ένα σπάνιο, ασπρόμαυρο στιγμιότυπο από εκείνη την επίσκεψη στους Δελφούς η Κάλλας ποζάρει χαμογελαστή δίπλα στην υπέρκομψη Τίνα με τους φωτορεπόρτερ της εποχής να τρέχουν να τις απαθανατήσουν. Μία φωτογραφία από το συγκεκριμένο ταξίδι ανέβηκε στο ίνσταγκραμ της δημοσιογράφου Έλενας Μακρή Λυμπέρη, θυμίζοντας μας ξανά αυτή την «πιπεράτη» και παράλληλα πικρή ιστορία.

«Οι "αντίζηλες": Kατά τη διάρκεια της περίφημης κρουαζιέρας με την «Χριστίνα» το 1959, στην οποία εκδηλώθηκε ο έρωτας Ωνάση-Κάλλας, η Τίνα Λιβανού επέδειξε παροιμιώδη ψυχραιμία. Παρ’ότι υποψιασμένη για αυτό που συνέβαινε αντιμετώπισε την Μαρία Κάλλας ως φιλοξενη οικοδέσποινα.
Στους Δελφούς οι δυο γυναίκες απαθανατίστηκαν από το φακό των ρεπόρτερ χαμογελαστές χωρίς τίποτα να προδίδει το δράμα στα παρασκήνια. Μετά το τέλος της κρουαζιέρας και την αποκάλυψη του δεσμού η Τίνα απηυδισμένη από τις απιστίες του Ωνάση, πήρε διαζύγιο από τον Έλληνα εφοπλιστή, αφού πρώτα τον πλήρωσε αρκετές φορές με το ίδιο νόμισμα, και αμέσως μετά παντρεύτηκε το μαρκήσιο του Μπλάντφορντ», διαβάζουμε στη λεζάντα που συνοδεύει την εικόνα.

Δείτε τη φωτογραφία:

Kεντρική φωτογραφία: YouTube

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

24 Απρ 2024

Βίκυ Καγιά: "Καλό ταξίδι μπαμπά μου. Σ’αγαπώ"

Πέθανε ο πατέρας της Βίκυς Καγιά: Το συγκινητικό αντίο.

Περισσότερα από

News

24 Απρ 2024

Αθηναΐς Νέγκα: "Μεγάλωσα σε ένα σπίτι που ήταν μέσα στο πένθος λόγω της απώλειας του πατέρα μου"

Η Αθηναΐς Νέγκα μίλησε στο Mega και εξήγησε πως είναι να βιώνεις την απώλεια του ενός γονιού σου σε μικρή ηλικία.

24 Απρ 2024

Ο πρίγκιπας Λούις έγινε 6 ετών -η τρυφερή φωτογραφία

Το τρομερό παιδί της βασιλικής οικογένειας που κάνει όλους να χαμογελούν είχε μόλις τα γενέθλια του και η Κέιτ ανάρτησε τη φωτογραφία που όλοι περίμεναν.

24 Απρ 2024

Χρήστος Χωμενίδης: "Αντί να αποκτήσουμε ανοσία στο κιτς, το συνηθίσαμε"

"Θα ήλπιζε απλώς κανείς, αφελώς αισιόδοξος, ότι η εμπειρία της Χούντας θα είχε λειτουργήσει για τους Έλληνες ως εμβόλιο. Αλίμονο. Αντί να αποκτήσουμε ανοσία στο κιτς, το συνηθίσαμε."

24 Απρ 2024

Θεοφανία Παπαθωμά: "Δεν είναι αφρικανική σκόνη! Μας σκοτώνουν! "

Kάποιοι αμφισβητούν το φαινόμενο αφρικανικής σκόνης, ανάμεσά τους και η Θεοφανία Παπαθωμά.

24 Απρ 2024

Ρουάντα: Το βρετανικό κοινοβούλιο ενέκρινε την απέλαση μεταναστών στη Ρουάντα

Ο Ρίσι Σούνακ ήταν ξεκάθαρος:"Τα αεροπλάνα θα απογειωθούν ότι και να γίνει"

24 Απρ 2024

Σία Κοσιώνη: Οικογενειακή εξόρμηση στο μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Ο Κώστας Μπακογιάννης επέστρεψε στην Ελλάδα, πίσω στην οικογένειά του, έπειτα από πολύμηνη απουσία στην Αμερική.

24 Απρ 2024

H Ολγα Κεφαλογιάννη στην εκδήλωση "Women Who Dare": "Η έμφυλη βία, ακόμα και στην πιο ακραία της μορφή συνεχίζεται"

Σε 400.000 ανέρχονται οι γυναίκες στην Ελλάδα που έχουν υποστεί βία, εκτιμάται σε έρευνα της MRB.

24 Απρ 2024

Σελίν Ντιόν: "Πρέπει να σταματήσω να αμφισβητώ τον εαυτό μoυ"

Για τη νέα της πραγματικότητα και τα όνειρα της μίλησε η μεγάλη ντίβα του πενταγράμμου, Σελίν Ντιόν.

23 Απρ 2024

Διαζύγιο Νικόλαου - Τατιάνα Μπλάτνικ: Αυτή είναι η αιτία χωρισμού τους

Το μυστηριώδες τρίτο πρόσωπο που προκάλεσε αναταράξεις στον γάμο τους.