ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Ο Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ εγκαταλείπουν εντελώς τα σόσιαλ μίντια γιατί «δεν αντέχουν άλλο μίσος»

Αποχωρούν οριστικά από Facebook kai Twitter. «Ήμουν το πιο τρολαρισμένο πρόσωπο στον κόσμο το 2019», δήλωσε η Μαρκλ.

Ο Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ εγκαταλείπουν εντελώς τα σόσιαλ μίντια γιατί «δεν αντέχουν άλλο μίσος»

Πριν από περίπου έναν χρόνο μία αναπάντεχη είδηση έπεσε σαν κεραυνός στον βρετανικό Τύπο. Ο Χάρι, 6ος στη σειρά διαδοχής για τον θρόνο της Μεγάλης Βρετανίας, και η σύζυγός τους Μέγκαν Μαρκλ ανακοίνωσαν ότι παραιτούνται από τα βασιλικά τους καθήκοντα, αλλά και από τα προνόμια που τους εξασφάλισε η ενεργή ενασχόληση τους με τα κοινά. Έναν χρόνο μετά, το ζευγάρι ζει πλέον μόνιμα στο Μοντεσίτο της Καλιφόρνια μαζί με τον γιο του, Άρτσι, σε μία υπερπολυτελή έπαυλη πολλών εκατομμυρίων δολαρίων και περιμένει να περάσει η πανδημία του κορονοϊού ώστε να μπορέσει να δραστηροποιηθεί στους τομείς που έχει δηλώσει πολλές φορές ότι το ενδιαφέρουν.

Ωστόσο παρά την απομάκρυνση τους από το Λονδίνο και τα δόντια των βρετανικών ταμπλοίντ (τα οποία αγαπούν να φέρονται στη Μαρκλ με πρωτοφανή σκληρότητα) τα πράγματα δε φαίνεται να έχουν καταλαγιάσει για εκείνους και η αντιπάθεια μίας μεγάλης μερίδας της κοινής γνώμης παραμένει αναλλοίωτη.

Έτσι, σύμφωνα με ρεπορτάζ των Sunday Times, Xάρι και Μέγκαν πήραν την απόφαση να εγκαταλείψουν οριστικά τους λογαριασμούς τους σε facebook και twitter καθώς «δεν αντέχουν άλλο το μίσος που εισπράττουν εκεί μέσα». Μάλιστα το ζευγάρι δήλωσε ότι δεν σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τα συγκεκριμένα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ούτε καν για τις δραστηριότητες του φιλανθρωπικού του ιδρύματος Archewell Foundation.

Όπως αναφέρει το ίδιο δημοσίευμα, οι δυο τους φέρεται να έχουν απογοητευτεί από το «μίσος» που έχουν συναντήσει στα disillusioned, ενώ η Μέγκαν Μαρκλ έχει μιλήσει πολλές φορές για την «σχεδόν θανάσιμη» εμπειρία του online trolling.

Πριν τον γάμο με τον Χάρι το 2018, η Μέγκαν είχε έντονη παρουσία στα social media, με 1.9 εκατομμύρια followers στο Instagram, 350.000 στο Twitter και 800.000 στη σελίδα της στο Facebook. Επίσης είχε στήσει ένα lifestyle μπλογκ, το The Tig, όπου διαφήμιζε τις συνεργασίες της για ρούχα και καλλυντικά, έδινε συμβουλές για ταξίδια και φαγητό και πόσταρε φωτογραφίες και selfies από τις διακοπές της και το σπίτι της στο Τορόντο.

Το 2016, λίγο μετά την δημοσιοποίηση της σχέσης τους, διέγραψε τα πάντα, φτάνοντας τρία χρόνια μετά, τον Απρίλιο του 2019, να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ όταν ανακοίνωσε επίσημο κοινό λογαριασμό στο Instagram με τον πρίγκιπα Χάρι, συγκεντρώνοντας πάνω από ένα εκατομμύριο followers σε λιγότερο από έξι ώρες.

Από τότε που μετακόμισαν στην Αμερική, έχουν αναφερθεί πολλές φορές στα μειονεκτήματα των social media, ενώ η 39χρονη Μέγκαν είχε δηλώσει τον περασμένο Οκτώβριο πως ήταν «το πιο τρολαρισμένο πρόσωπο σε όλο τον κόσμο το 2019». «Η online κακοποίηση που δέχτηκα ενώ ήμουν έγκυος στο γιο μας, Άρτσι, με έκανε να νιώθω απομονωμένη και αχώνευτη», είχε πει τότε στο podcast Teenager Therapy.

«Το 2019 ήμουν το πιο τρολαρισμένο πρόσωπο σε όλο τον κόσμο, μεταξύ ανδρών και γυναικών. Για οχτώ μήνες δεν εμφανιζόμουν καν, ήμουν σε άδεια μητρότητας με το μωρό. Αλλά αυτά που κατασκεύασαν και έβγαλαν ήταν στα όρια αυτού που μπορεί να αντέξει ένας άνθρωπος. Ήταν τόσο μεγάλο που δεν μπορεί καν να φανταστεί κάποιος πώς είναι», είχε αναφέρει μεταξύ άλλων.

Στις αρχές του 2019, ενώ το ζευγάρι μοιραζόταν ακόμη τους λογαριασμούς του Kensington Palace στα social media με τον πρίγκιπα Ουίλιαμ και την Κέιτ Μίντλετον, αποκαλύφθηκε πως η Μέγκαν είχε δεχθεί στο Twitter περισσότερα από 5.000 μηνύματα μίσους και ρατσισμού, σε δυο μήνες. Σε αυτά δεχόταν ακόμη και απειλές για τη ζωή της, ενώ κάποιοι την κατηγορούσαν επίσης πως προσποιείται ότι είναι έγκυος.

Ένα βίντεο για την πορεία του ζευγαριού από το Megxit και μετά:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Κεντρική φωτογραφία:

Read Next

25 Απρ 2024

Η 90χρονη Ζωζώ Σαπουντζάκη με την 81 ετών Μαρία Ιωαννίδου ντυμένες στα λευκά

Οι δύο φίλες βρέθηκαν στα αποκαλυπτήρια της προτομής του πατριάρχη του ελληνικού κινηματογράφου Φιλοποίμενα Φίνου.

25 Απρ 2024

Τζένη Μπαλατσινού: "Νιώθω ευλογημένη που έγινα τέταρτη φορά μαμά σε μεγάλη ηλικία"

"Προσπαθώ να χορτάσω όλο αυτό το θαύμα που λέγεται ζωή, μωρό, μυρωδιά μωρού, γέλια, αταξίες, τα πάντα" είπε η Τζένη Μπαλατσινού.

Περισσότερα από

News

25 Απρ 2024

Το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας έγινε μέρος του ταξιδιού της Ολυμπιακής Φλόγας και της διαδρομής της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας

Ο Χρυσός Ολυμπιονίκης και πρεσβευτής του Ολυμπιακού Μουσείου Αθήνας, Νικόλας Κακλαμανάκης, μετέφερε την Ολυμπιακή Δάδα στο χώρο της Τελετής και άναψε τον βωμό.

25 Απρ 2024

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Το σπάνιο στιγμιότυπο με τον δεύτερο σύζυγό της, Γιώργο Ηλιάδη στο Λονδίνο

Ο φακός του Μαρίνου Κουσουμίδη απαθανάτισε τον έρωτα της εθνικής σταρ, ο οποίος έληξε άδοξα, αλλά κανείς τους δεν ξέχασε ποτέ.

25 Απρ 2024
25 Απρ 2024

Μπρους Γουίλις και της Ντέμι Μουρ: Κόρες και εγγονή ποζάρουν με ροζ μαγιό

Οι κόρες των διάσημων σταρ, μοιράστηκαν στιγμιότυπα από τις οικογενειακές τους διακοπές.

25 Απρ 2024

Πέθανε ο πατέρας του Γιάννη Καλλιάνου - Η περιπέτεια για ένα κρεβάτι ΜΕΘ και οι καταγγελίες του βουλευτή

Ο Γιάννης Καλλιάνος είχε περιγράψει τη σοβαρότητα της κατάστασης του πατέρα του, εκφράζοντας μάλιστα και τα παράπονά του για τον τρόπο που αντιμετώπισαν την οικογένεια στο νοσοκομείο.

25 Απρ 2024

Όταν οι εκπαιδευτικοί μας σώζουν κυριολεκτικά τη ζωή των μαθητών τους

Βράβευση εκπαιδευτικών που έσωσαν τη ζωή παιδιών εν ώρα υπηρεσίας από τον Υπουργό Παιδείας.

25 Απρ 2024

Θεσσαλονίκη: Λαμπάδες όλο τρέλα- από σούσι ως τενεκέ ελαιόλαδου

Λαμπάδες πιτόγυρο; Γίνεται. Ελαιόλαδο; Γίνεται. Σούσι; Και βέβαια. Φαίνεται πως στην Ελλάδα το φαγητό είναι το Ν.1 σε ζήτηση.