ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Ο Βασίλης Ζούλιας χορεύει ξέφρενα στα 16 του στις θρυλικές 9 Μούσες της Μυκόνου

Όταν η Μύκονος ήταν μπροστά από την εποχή της και όσοι την έζησαν δεν την ξεχνούν.

Ο Βασίλης Ζούλιας χορεύει ξέφρενα στα 16 του στις θρυλικές 9 Μούσες της Μυκόνου

Ο Έλληνας σχεδιαστής ανέβασε στο ίνσταγκραμ φωτογραφία του από το θρυλικό κλαμπ του Κώστα Ζουγανέλη, «9 Μούσες». στη Μύκονο το 1979, με σχόλιο στα αγγλικά, «Last night a dj saved my life.... well actually not last night exactly... This is 1979 and my first night in myconos on the dance floor of legendary club 9 muses», αναφερόμενος στο λατρεμένο hit των Indeep, «Last Night a dj saved my life», ενώ έδωσε το χρονικό στίγμα της εποχής, 1979 στο τρελόνησο, το πρώτο του βράδυ εκεί.

Όσοι έχουμε ζήσει τις δεκαετίες του '80 και του '90 στη Μύκονο γνωρίζουμε ότι τότε η ζωή εκεί ξέφευγε από τις περιοριστικές 3 διαστάσεις. Σήμερα, δυστυχώς, τίποτα δε θυμίζει τις ημέρες και τις αξημέρωτες νύχτες του νησιού. Η διασκέδαση παραμένει η μόνιμη αναφορά αλλά όλα είναι αλλιώς.

Ο αγαπημένος Έλληνας σχεδιαστής ήταν 16 ετών όταν επισκέφτηκε για πρώτη φορά το νησί καιαυτομάτως μπήκε στο ρυθμό του. Τον βρήκε το ξημέρωμα να διασκεδάζει στο θρυλικό κλαμπ «9 Μούσες», όπου η λέξη χορός έβρισκε την πραγματική της σημασία.

«Καλοκαίρι 1979, ετών 16. Προορισμός Μύκονος! Το πλοίο φτάνει στο λιμάνι μετά από 7 ή 8 ώρες... και έρχεται μια βάρκα να μας παραλάβει. Είχε αέρα και κύμα, αλλά ποιος νοιαζόταν τότε για λίγη ή πολλή ταλαιπωρία; Ο στόχος ήταν το νησί που έπρεπε οπωσδήποτε να φτάσεις. Ξενοδοχεία ελάχιστα τότε και η αναζήτηση δωματίου μόλις είχε αρχίσει να γίνεται δύσκολη υπόθεση. Οι Μυκονιάτες άνοιγαν τα σπίτια τους στους τουρίστες και έτσι έκαναν και με μας, που μείναμε σε μια γιαγιούλα μαζί με κάποιους Ιταλούς. Αλλοι κοιμόντουσαν στους καναπέδες στο σαλόνι και άλλοι στρωματσάδα στην κουζίνα ή στην αυλή. Το πρωινό ήταν ζεστό κατσικίσιο γάλα και αυγά με τυρί και ελληνικός καφές από τα χέρια της γιαγιούλας που δεν μιλούσε καμιά άλλη γλώσσα πέρα από τη γλώσσα της καρδιάς. Στις παράλιες πηγαίναμε είτε με το καϊκάκι απ’ τον Πλατύ Γυαλό που έφτανε μέχρι και την Ελιά, που τότε είχε και ένα μικρό ταβερνάκι, είτε με το λεωφορείο που έλεγες “θα φτάσω, δεν θα φτάσω”, αφού οι δρόμοι ήταν ακόμη εντελώς άφτιαχτοι. Εννοείται ότι δεν υπήρχαν πουθενά ομπρέλες, ξαπλώστρες κ.τ.λ., αλλά ποιος φοβόταν τον ήλιο τότε; Σίγουρα όχι εμείς που είχαμε έρθει να καούμε... Στην κυριολεξία όμως» είχε πει σε παλιότερη συνέντευξή του στη Μαρία Λεμονιά.

Είναι γνωστό ότι ο σχεδιαστής αγαπάει πολύ το νησί των ανέμων και το επισκέπτεται τακτικά από τότε. Έχει δημοσιεύσει πολλές φορές παλιές φωτογραφίες του από διακοπές του στη Μύκονο, αλλά και πιο σύγχρονες.

Δείτε την ανάρτηση-ανάμνηση του σχεδιαστή:

Δείτε ένα σχετικά πρόσφατο βίντεο από το σπίτι του Βασίλη Ζούλια:

Φωτό: NDP

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

25 Απρ 2024

Η 90χρονη Ζωζώ Σαπουντζάκη με την 81 ετών Μαρία Ιωαννίδου ντυμένες στα λευκά

Οι δύο φίλες βρέθηκαν στα αποκαλυπτήρια της προτομής του πατριάρχη του ελληνικού κινηματογράφου Φιλοποίμενα Φίνου.

25 Απρ 2024

Τζένη Μπαλατσινού: "Νιώθω ευλογημένη που έγινα τέταρτη φορά μαμά σε μεγάλη ηλικία"

"Προσπαθώ να χορτάσω όλο αυτό το θαύμα που λέγεται ζωή, μωρό, μυρωδιά μωρού, γέλια, αταξίες, τα πάντα" είπε η Τζένη Μπαλατσινού.

Περισσότερα από

News

25 Απρ 2024

Το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας έγινε μέρος του ταξιδιού της Ολυμπιακής Φλόγας και της διαδρομής της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας

Ο Χρυσός Ολυμπιονίκης και πρεσβευτής του Ολυμπιακού Μουσείου Αθήνας, Νικόλας Κακλαμανάκης, μετέφερε την Ολυμπιακή Δάδα στο χώρο της Τελετής και άναψε τον βωμό.

25 Απρ 2024

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Το σπάνιο στιγμιότυπο με τον δεύτερο σύζυγό της, Γιώργο Ηλιάδη στο Λονδίνο

Ο φακός του Μαρίνου Κουσουμίδη απαθανάτισε τον έρωτα της εθνικής σταρ, ο οποίος έληξε άδοξα, αλλά κανείς τους δεν ξέχασε ποτέ.

25 Απρ 2024
25 Απρ 2024

Μπρους Γουίλις και της Ντέμι Μουρ: Κόρες και εγγονή ποζάρουν με ροζ μαγιό

Οι κόρες των διάσημων σταρ, μοιράστηκαν στιγμιότυπα από τις οικογενειακές τους διακοπές.

25 Απρ 2024

Πέθανε ο πατέρας του Γιάννη Καλλιάνου - Η περιπέτεια για ένα κρεβάτι ΜΕΘ και οι καταγγελίες του βουλευτή

Ο Γιάννης Καλλιάνος είχε περιγράψει τη σοβαρότητα της κατάστασης του πατέρα του, εκφράζοντας μάλιστα και τα παράπονά του για τον τρόπο που αντιμετώπισαν την οικογένεια στο νοσοκομείο.

25 Απρ 2024

Όταν οι εκπαιδευτικοί μας σώζουν κυριολεκτικά τη ζωή των μαθητών τους

Βράβευση εκπαιδευτικών που έσωσαν τη ζωή παιδιών εν ώρα υπηρεσίας από τον Υπουργό Παιδείας.

25 Απρ 2024

Θεσσαλονίκη: Λαμπάδες όλο τρέλα- από σούσι ως τενεκέ ελαιόλαδου

Λαμπάδες πιτόγυρο; Γίνεται. Ελαιόλαδο; Γίνεται. Σούσι; Και βέβαια. Φαίνεται πως στην Ελλάδα το φαγητό είναι το Ν.1 σε ζήτηση.