Η Τζένιφερ Άνιστον παραλίγο να μην πάρει ποτέ έναν από τους εμβληματικούς ρόλους, που την έκαναν να αγαπηθεί από εκατομμύρια θεατές σε ολόκληρο τον κόσμο: της «Ρέιτσελ» στα «Φιλαράκια». Όχι γιατί της έλειπαν οι ερμηνευτικές ικανότητες, αλλά επειδή δεν τη θεώρησαν αρκετά λεπτή για τα χολιγουντιανά πρότυπα.

Η αποκάλυψη έγινε στο βιβλίο «Generation Friends: An Inside Look at the Show That Defined a Television Era», που έγραψε ο συγγραφέας Saul Austerlitz για την τηλεοπτική σειρά που καθόρισε ολόκληρες γενιές. Σύμφωνα με τον Austerlitz, μάλιστα, δεν ήταν η πρώτη φορά που η Άνιστον κινδύνευσε να απορριφθεί για το νούμερο που έδειχνε η ζυγαριά της: για διάφορους ρόλους που διεκδικούσε άκουγε ξανά και ξανά ότι είναι «πολύ παχουλή». 

«Το Λος Άντζελες ήταν ένα σκληρό μέρος για να είσαι ηθοποιός και γυναίκα – και ο ατζέντης της Τζένιφερ Άνιστον δεν ήταν ιδιαίτερα πρόθυμος να είναι ειλικρινής μαζί της» γράφει ο συγγραφέας, προσθέτοντας: «Δεν θα μπορούσε κάποιος να αποκαλέσει την Άνιστον παχουλή, όλοι έβλεπαν ότι ήταν όμορφη, αλλά όπως της είπαν οι συντελεστές της τηλεοπτικής σειράς με την οποία έμελλε να συνδεθεί για πάντα, «η κάμερα της πρόσθετε πέντε κιλά». Έτσι, της ζήτησαν να χάσει περίπου 12 κιλά για τον ρόλο της «Ρέιτσελ».

Η ίδια η Άνιστον είχε μιλήσει κάποτε, το 1996 σε συνέντευξή της στο Rolling Stone, για την εμμονή του Χόλιγουντ με τα κιλά. «Ο ατζέντης μου μού το είπε ξεκάθαρα. Ήταν το καλύτερο πράγμα που έκανε ποτέ… Το σιχαμερό με το Χόλιγουντ ήταν ότι έχανα πολλές δουλειές λόγω του βάρους μου».

Αυτό την ώθησε να αλλάξει τη διατροφή της. Άλλωστε, όπως αποκάλυψε, «τρεφόμουν χάλια, με μιλκσέικ και τηγανιτές πατάτες. Οπότε ήταν καλό που άρχισα να δίνω προσοχή».

Δείτε στο παρακάτω βίντεο τα μυστικά άσκησης της Τζένιφερ Άνιστον:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram
 

TAGS