Λίγη ώρα μετά την αιχμηρή απάντηση της στο κείμενο της Σμαράγδας Καρύδη αναφορικά με τις καταγγελίες στον χώρο του θεάματος, η Ζέτα Δούκα δήλωσε μέσω ίνσταγκραμ ότι τελικά επικοινώνησε με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος μέσω της συμβούλου του, Κύρας Κάπη, της εξέφρασε την πλήρη στήριξη του απέναντι σε κάθε μορφή κακοποίησης ή βίας. 

Προηγήθηκε ανοιχτή επιστολή της ηθοποιού προς τον πρωθυπουργό και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, με την οποία τους ζητούσε να πάρουν θέση υπέρ θυμάτων κακοποίησης που βρίσκουν το θάρρος να μιλήσουν.

«Με όλο το σεβασμό στα αξιώματα και στα πρόσωπά σας, παρακαλούμε θερμά όπως πάρετε σαφή και καταλυτική θέση απέναντι σε αυτά τα γεγονότα, υποδεικνύοντας ένα κράτος δικαίου όπου όλοι οι πολίτες έχουμε δικαίωμα στην αλήθεια, την ισότητα και την προστασία των θεμελιωδών μας δικαιωμάτων», ανέφερε η ηθοποιός στην ανοιχτή της επιστολή.

Στη συνέχεια η ηθοποιός ενημέρωσε μέσω ίνσταγκραμ ότι της τηλεφώνησε η κ. Κάπη.

Αναλυτικά η ανάρτηση της Ζέτας Δούκα:

«Ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την ανοιχτή επιστολή που ανάρτησα προς τον ίδιο και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας νωρίτερα μέσα στην ημέρα, ήρθε σε άμεση τηλεφωνική επικοινωνία μαζί μου μέσω της συμβούλου του κ. Κύρας Κάπη. Μου μεταφέρθηκε η πλήρης υποστήριξη του πρωθυπουργού στον αγώνα απέναντι σε κάθε μορφή βίας, καθώς και το γεγονός πως έχει ήδη δοθεί εντολή στο υπουργείο Πολιτισμού και συγκεκριμένα στον κ. Γιατρομανωλάκη, να προβεί στη θέσπιση κώδικα δεοντολογίας που θα κατοχυρώνει τα δικαιώματα των εργαζομένων στον χώρο του Πολιτισμού.

Από την πλευρά μου επεσήμανα ότι, εκτός των παραπάνω, πρέπει επειγόντως να υπάρξει άμεση ευαισθητοποίηση και δυναμική παρέμβαση σύσσωμης της Πολιτείας και των εισαγγελικών αρχών, προκειμένου να τύχουν πλήρους διερεύνησης τα καταγγελλόμενα αδικήματα σεξουαλικής κακοποίησης σε βάρους ανηλίκων ή νεαρών ατόμων, ακόμη κι αν αυτά έχουν τυπικώς παραγραφεί εξαιτίας του υπάρχοντος νομοθετικού μας πλαισίου, το οποίο χρήζει εκσυγχρονισμού σε αυτό το πεδίο.

Είναι σημαντικό να αισθανθούν τα θύματα τέτοιων ειδεχθών πράξεων, τα οποία ακόμη φοβούνται να βγουν να μιλήσουν, ότι η Πολιτεία και η Δικαιοσύνη είναι στο πλευρό τους και θα τους στηρίξει.

Η κ. Κάπη με διαβεβαίωσε ότι θα μεταφέρει το σύνολο της συνομιλίας μας στον πρωθυπουργό».

Η ανάρτηση της Ζέτα Δούκα στα ίνσταγκραμ στόρις της:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS