ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Ο μυστηριώδης θάνατος του πατέρα της Νικόλ Κίντμαν, Άντονι, που πέθανε υπό σκοτεινές συνθήκες

Λίγες μέρες νωρίτερα είχε κατηγορηθεί για βιασμούς και δολοφονίες παιδιών, αλλά και για συμμετοχή σε σατανιστική οργάνωση.

Ο μυστηριώδης θάνατος του πατέρα της Νικόλ Κίντμαν, Άντονι, που πέθανε υπό σκοτεινές συνθήκες

To Σεπτέμβριο του 2014 η Αυστραλέζα Φιόνα Μπάρνεττ καταγγέλει τον Άντονι Κίντμαν, διακεκριμένο ψυχολόγο και καθηγήτη ψυχολογίας στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο "University Of Technology & Royal North Shore Hospital" ότι την γρονθοκόπησε και την βίασε άγρια όταν εκείνη ήταν ακόμα παιδί. Η Μπάρνεττ ισχυρίστηκε επίσης ότι ο πατέρας της διάσημης ηθοποιού Νικόλ Κίντμαν ήταν μέλος σατανιστικής οργάνωσης και ότι είχε υπάρξει συνεργός και μάρτυρας σε βασανιστικές δολοφονίες παιδιών στην Αυστραλία.

Η καταγγελία έσκασε σαν κεραυνός στα αυσταλιανά κανάλια και στον κόσμο της παγκόσμιας σόουμπιζ και ο Κίντμαν, αμέσως μόλις έμαθε ότι η Επιτροπή Παιδικής Κακοποίησης ερευνά την υπόθεση, παραιτήθηκε με συνοπτικές διαδικασίες από τις επαγγελματικές του θέσεις, αναχωρώντας εσπευσμένα για τη Σιγκαπούρη με την πρόφαση ότι θέλει να επισκεφθεί την κόρη του Αντόνια που ζούσε μόνιμα εκεί. Ο τρόπος που έφυγε από τη Αυστραλία είχε εγείρει ανησυχία και έντονα ερωτηματικά, αφού ο γνωστός ψυχολόγος άφησε σαν κυνηγημένος την χώρα του, προκειμένου να διαφύγει μακριά. Λίγες ημέρες μετά σκοτώθηκε, πέφτοντας από το μπαλκόνι ενός μεγάλου εστιατορίου στη Σιγκαπούρη με την αστυνομία να προσπαθεί να εξακριβώσει τα ακριβή αίτια του θανάτου και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ο Κίντμαν έπεσε στο κενό.

Όταν η ίδια η Μπάρνεττ πληροφορήθηκε για το συμβάν, βγήκε στα κανάλια και έδωσε τη δική της εκδοχή για το απρόσμενο τέλος του Κίντμαν. "Ο δράστης, γιατί για μένα τέτοιος ήταν ο Άντονι Κίντμαν, πέθανε αφού τον κατήγγειλα. Είμαι και εγώ θύμα του και νιώθω ότι ουσιαστικά σκοτώθηκε, επειδή απέτυχε να κρατήσει το στόμα μου κλειστό. Απέτυχε παταγωδώς. Υπάρχουν και άλλα θύματα, που αντιμετωπίζουν ψυχολογικά προβλήματα και που με την είδηση του θανάτου του, θα χαρούν και θα γλιτώσουν από το να τραβήξουν τη σκανδάλη και να αυτοκτονήσουν, εξαιτίας των όσων έχουν περάσει. Δεν είναι τυχαίο ότι πέθανε την ημέρα "White Ballon Day", η οποία κάθε χρόνο αφιερώνεται στα παιδιά της Αυστραλίας που έχουν υποστεί σεξουαλική κακοποίηση. Δεν είναι καθόλου τυχαίο". Η εισαγγελία ICLCJ της Αυστραλίας προβληματίστηκε από τα λεγόμενα της Μπάρνεττ και έσπευσε να εξετάσει τις βαριές κατηγορίες της. Περισσότεροι από 60 αυτόπτες μάρτυρες κατέθεσαν ότι ο Κίντμαν ήταν μέλος μιας σατανιστικής οργάνωσης, η οποία είχε θυσιάσει 9 μικρά παιδιά, αφού πρώτα τα είχε κακοποιήσει σεξουαλικά. Όπως διέρρευσε στη δημοσιότητα, οι εγκληματικές δραστηριότητες της οργάνωσης γίνονταν όχι μόνο στην Αυστραλία, αλλά επίσης και σε πολιτείες της Αμερικής, σε Ολλανδία και Ηνωμένο Βασίλειο.

Η κατάθεση της Μπάρνεττ για την προσωπική της εμπειρία διέρρευσε στον Τύπο και συγκλόνισε την κοινή γνώμη. "Το 1975, ήμουν 6 χρονών. Την ημέρα των γενεθλίων μου, είχαμε πάρτι στο δάσος Κιάμα. Οι χυμοί είχαν μέσα υπνωτικά χάπια. Αποκοιμήθηκα. Όταν ξύπνησα ήταν σκοτάδι. Ήμουν γυμνή και ξαπλωμένη πάνω σε τραπεζάκι του πικ νικ, ενώ τα πόδια μου και τα χέρια μου ήταν δεμένα. Μια ομάδα αντρών με άγγιζε σε όλο μου το κορμί και είχαν τουφέκια και σκυλιά μαζί τους. Υπήρχαν και άλλα παιδιά εκεί. Οι άνδρες μου είπαν να τα προσέχω και να τα κρύψω, επειδή ήταν δική μου ευθύνη. Κάθε παιδί που δεν προλάβαινα να προστατέψω, το σκότωναν και το πέταγαν στα σκυλιά. Μου ζωγράφισαν κάτι στην πλάτη και το στέρνο. Δεν κατάλαβα τι ήταν. Μετά με άφησαν να φύγω μαζί με τα παιδιά που είχα κρύψει. Αρχίσαμε να τρέχουμε, αλλά μας κυνηγούσαν. Ακουγόντουσαν πυροβολισμοί και ένα – ένα τα παιδιά έπεφταν νεκρά μπροστά μου. Εγώ κατάφερα να γλιτώσω από τις σφαίρες και το έβαλα στα πόδια για να σωθώ".


Η Μπάρνετ είχε αναγνωρίσει ανάμεσα στους δράστες τον παππού της, τον Άντονι Κίντμαν, δύο δικαστές, ένα βουλευτή και έναν αστυνομικό. Επίσης, είχε υποστηρίξει πως στο δίκτυο των παιδόφιλων και σατανιστών συμμετείχαν γνωστοί ψυχίατροι, βιοχημικοί, ηθοποιοί, συγγραφείς, πολιτικοί, πανεπιστημιακοί και γιατροί.

Τα αίτια και οι συνθήκες θανάτου του Άντονι Κίντμαν δεν έχουν εξακριβωθεί, όπως επίσης και οι κατηγορίες σε βάρος του δεν έχουν επιβεβαιωθεί. Η βραβευμένη ηθοποιός Νικόλ Κίντμαν είχε πει πάντως στην κηδεία του πατέρα της: "Είναι μια τραγωδία. Είμαστε όλοι σοκαρισμένοι στην οικογένεια. Θα μου λείψει πάρα πολύ ο πατέρας μου. Θα ήθελα να χωθώ σε μια τρύπα και να μην βγω ποτέ. Νιώθω τυχερή που είμαι κόρη του και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει. Ήταν εξαιρετικός πατέρας και εξαιρετικός άνθρωπος". Εκείνη την περίοδο, η Κίντμαν βρισκόταν στα γυρίσματα του ψυχολογικού θρίλερ "Στο χείλος του Γκρεμού". Παρά το πένθος της, δεν διέκοψε τις επαγγελματικές της υποχρεώσεις και ολοκλήρωσε τα γυρίσματα της ταινίας, η οποία προβλήθηκε το 2015 και απέσπασε πολύ θετικές κριτικές. "Ήταν μια ευκαιρία να εξερευνήσω τη θλίψη και τη σεξουαλικότητα. Ήταν συναρπαστική εμπειρία. Εξάλλου, βρίσκομαι σε μια φάση της καριέρας μου και της ζωής μου, που απλά θέλω να κινούμαι συνεχώς σε μέρη που δεν έχω βρεθεί και σε καταστάσεις που δεν έχω βιώσει", είχε δηλώσει η ηθοποιός σε συνέντευξή της στο Sundance Film Festival, τον Ιανουάριο του 2015.

Δείτε ένα σχετικό βίντεο.

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

25 Απρ 2024

Η 90χρονη Ζωζώ Σαπουντζάκη με την 81 ετών Μαρία Ιωαννίδου ντυμένες στα λευκά

Οι δύο φίλες βρέθηκαν στα αποκαλυπτήρια της προτομής του πατριάρχη του ελληνικού κινηματογράφου Φιλοποίμενα Φίνου.

25 Απρ 2024

Τζένη Μπαλατσινού: "Νιώθω ευλογημένη που έγινα τέταρτη φορά μαμά σε μεγάλη ηλικία"

"Προσπαθώ να χορτάσω όλο αυτό το θαύμα που λέγεται ζωή, μωρό, μυρωδιά μωρού, γέλια, αταξίες, τα πάντα" είπε η Τζένη Μπαλατσινού.

Περισσότερα από

News

25 Απρ 2024

Το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας έγινε μέρος του ταξιδιού της Ολυμπιακής Φλόγας και της διαδρομής της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας

Ο Χρυσός Ολυμπιονίκης και πρεσβευτής του Ολυμπιακού Μουσείου Αθήνας, Νικόλας Κακλαμανάκης, μετέφερε την Ολυμπιακή Δάδα στο χώρο της Τελετής και άναψε τον βωμό.

25 Απρ 2024

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Το σπάνιο στιγμιότυπο με τον δεύτερο σύζυγό της, Γιώργο Ηλιάδη στο Λονδίνο

Ο φακός του Μαρίνου Κουσουμίδη απαθανάτισε τον έρωτα της εθνικής σταρ, ο οποίος έληξε άδοξα, αλλά κανείς τους δεν ξέχασε ποτέ.

25 Απρ 2024
25 Απρ 2024

Μπρους Γουίλις και της Ντέμι Μουρ: Κόρες και εγγονή ποζάρουν με ροζ μαγιό

Οι κόρες των διάσημων σταρ, μοιράστηκαν στιγμιότυπα από τις οικογενειακές τους διακοπές.

25 Απρ 2024

Πέθανε ο πατέρας του Γιάννη Καλλιάνου - Η περιπέτεια για ένα κρεβάτι ΜΕΘ και οι καταγγελίες του βουλευτή

Ο Γιάννης Καλλιάνος είχε περιγράψει τη σοβαρότητα της κατάστασης του πατέρα του, εκφράζοντας μάλιστα και τα παράπονά του για τον τρόπο που αντιμετώπισαν την οικογένεια στο νοσοκομείο.

25 Απρ 2024

Όταν οι εκπαιδευτικοί μας σώζουν κυριολεκτικά τη ζωή των μαθητών τους

Βράβευση εκπαιδευτικών που έσωσαν τη ζωή παιδιών εν ώρα υπηρεσίας από τον Υπουργό Παιδείας.

25 Απρ 2024

Θεσσαλονίκη: Λαμπάδες όλο τρέλα- από σούσι ως τενεκέ ελαιόλαδου

Λαμπάδες πιτόγυρο; Γίνεται. Ελαιόλαδο; Γίνεται. Σούσι; Και βέβαια. Φαίνεται πως στην Ελλάδα το φαγητό είναι το Ν.1 σε ζήτηση.