ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

«Ο Μικ με απατούσε και τον απατούσα κι εγώ. Αλλά τον αγαπάω ακόμα»

Η Τζέρι Χολ και ο Μικ Τζάγκερ έζησαν έναν τρελό, παθιασμένο έρωτα. Εκείνος κατέληγε στο κρεβάτι με άλλες γυναίκες και εκείνη κλαίουσα στον ώμο του Κίθ Ρίτσαρντς.

«Ο Μικ με απατούσε και τον απατούσα κι εγώ. Αλλά τον αγαπάω ακόμα»

Την άνοιξη του 1998 μία εκρηκτική καλλονή με καταγωγή από τη Βραζιλία, η Luciana Gimenez Morad, συνάντησε για πρώτη φορά τον Μικ Τζάγκερ σε ένα πάρτι στο Ρίο Ντε Τζανέιρο. Εκείνη ήταν ένα πανέμορφο, ανερχόμενο μοντέλο, εκείνος ο πιο διάσημος frontman στην ιστορία της μουσικής. Και σίγουρα ένας άντρας που δεν άφηνε εύκολα τις όμορφες γυναίκες να ξεφύγουν από το ραντάρ του. Πήγες υποστηρίζουν ότι ο Τζάγκερ εντυπωσιάστηκε αμέσως από τη Morad, την οποία πολιόρκησε και γρήγορα ανάμεσα τους αναπτύχθηκε ένας παράνομος δεσμός, καθώς ο Μικ ήταν ακόμα παντρεμένος με τη δεύτερη σύζυγό του, Τζέρι Χολ. Φαίνεται, ωστόσο, ότι η σαγήνη αυτής της πραγματικά πανύψηλης Βραζιλιάνας ήταν αρκετή για να παρασύρει τον Τζάγκερ για ακόμα μία φορά, παρά τους όρκους που είχε δώσει στην κατά συρροή απατημένη Χολ ότι θα αλλάξει μυαλά και ζωή.

Δυστυχώς γι' αυτόν, όμως, ούτε αυτή τη φορά κατάφερε να κρατήσει την παράνομη ιστορία του με τη Μorad μυστική για πολύ. Όταν η τελευταία έμεινε έγκυος στον γιο τους, ο τραγουδιστής των Rolling Stones προσπάθησε να αρνηθεί με χίλιους τρόπους την πατρότητα, ορκιζόμενος ότι αυτό το παιδί δεν ήταν δικό του. Άδικος κόπος. Αυτό ήταν κυριολεκτικά το μεγαλύτερο και τελευταίο χτύπημα στον ήδη ταλαιπωρημένο γάμο του με την Τζέρι, έναν γάμο με αμέτρητα σκαμπανευάσματα, αλλά, απ' ότι αποδείχθηκε στην πορεία, και με άπειρη αγάπη.

Το διάσημο σούπερ μόντελ των 70's γνώρισε τον Μικ Τζαγκερ το 1977 και τον ερωτεύτηκε κεραυνοβόλα. Παρά το γεγονός ότι η Χολ ήταν τότε σε σχέση με τον γοητευτικότατο τραγουδιστή των Roxy Music, Μπράιν Φέρι (ποιος δεν θυμάται την θρυλική πόζα της στο εξώφυλλο του δίσκο τους «Siren», σαν αληθινή γοργόνα;), έβαλε αμέσως τέλος στον δεσμό τους και αφέθηκε στον έρωτα του Μικ, του πιο ποθητού και ισχυρού άντρα της ροκ εν ρολ μουσικής σκηνής.

Η σχέση τους δεν ήταν ποτέ εύκολη. Συνήθως εκείνος κατέληγε στο κρεβάτι με άλλες γυναίκες και εκείνη κατέληγε να κλαίει με λυγμούς στον ώμο του κιθαρίστα των Rolling Stones, Κιθ Ρίτσαρντς, με τον οποίο ανέπτυξε μέσα στα χρόνια μία στενή φιλία. Μάλιστα, ο Ρίτσαρντς στην πολύ καλογραμμένη αυτοβιογραφία του έχει αποκαλύψει ότι του συνέβαινε αρκετά συχνά να παρηγορεί τις απατημένες συντρόφους του Τζάγκερ, οι οποίες κατέφευγαν στο σπίτι του για να πουν τον πόνο τους.

Από την άλλη, η ίδια η Τζέρι φαίνεται ότι με το πέρασμα του χρόνου απέκτησε έναν δικό της τρόπο να αντιμετωπίσει αυτή την αδιέξοδη κατάσταση. Όπως έχει παραδεχθεί σε συνέντευξη της το 1980 πήρε την απόφαση να πληρώσει τον Μικ με το ίδιο νόμισμα, αρχίζοντας να συνάπτει και εκείνη σχέσεις με άλλες άντρες. Ανάμεσα σε αυτούς ο γνωστός Βρετανός επιχειρηματίας και εκτροφέας αλόγων κούρσας Ρόμπερτ Σάνγκστερ.

Συνήθως εκείνος κατέληγε στο κρεβάτι με άλλες γυναίκες και εκείνη κατέληγε να κλαίει με λυγμούς στον ώμο του κιθαρίστα των Rolling Stones, Κιθ Ρίτσαρντς, με τον οποίο ανέπτυξε μέσα στα χρόνια μία στενή φιλία.

«Κάποια στιγμή δεν άντεξα άλλο και έκανα σχέση με τον Ρόμπερτ», θα πει η Χολ. «Ήταν υπέροχα. Τότε ο Μικ μετάνιωσε και με ζητούσε πίσω γονατιστός. Πάντα θεωρούσα ότι ο Μικ θα άλλαζε κάποια στιγμή, αλλά δεν άλλαξε ποτέ. Τα όσα μου έκανε με άλλες γυναίκες ήταν πολύ άσχημα, αλλά αυτό ήταν το μοναδικό κομμάτι στον χαρακτήρα του που με ενοχλούσε».

Τελικά το ζευγάρι πήρε την απόφαση να επισημοποίησει την πολυτάραχη σχέση του το 1990, σε μία ιδιωτική τελετή στο Μπαλί, στην οποία έδωσαν το παρών και τα τέσσερα παιδιά που είχαν ήδη αποκτήσει. Μόνο που όταν η Χολ ζήτησε διαζύγιο 9 χρόνια αργότερα, έχοντας ήδη ανακαλύψει την απιστία του συζύγου της με τη Luciana Morad, ανακάλυψε κάτι ακόμα, πιο σοκαριστικό. Ότι ο γάμος της στην Ινδονησία δεν ήταν ποτέ έγκυρος και ότι νομικά δεν είχε παντρευτεί ποτέ τον Τζάγκερ. Χωρίς αμφιβολία ένα άβολο πράγμα για να ανακαλύψει κανείς μετά από σχεδόν μία δεκαετία έγγαμου βίου, ωστόσο, σε γλιτώνει από τα δικαστικά έξοδα.

Σε μεταγενέστερη συνέντευξη της στο BBC η Χολ θα δηλώσει ότι παρά τα όσα δύσκολα πέρασε στο πλευρό του Τζάγκερ εξακολουθεί να πιστεύει ότι «αυτός ο άντρας την αγάπησε αληθινά». «Αγαπιόμαστε πολύ ακόμα και σήμερα. Έχουμε μία θαυμάσια σχέση. Έχουμε καταφέρει να αφήσουμε όλο το παρελθόν πίσω μας, δεν τσακωνόμαστε ποτέ και συμφωνούμε πάντα σε ό,τι έχει να κάνει με τα παιδιά μας», πρόσθεσε.

Λίγο καιρό μετά τον οριστικό της χωρισμό από τον Τζάγκερ, η Χολ έλαβε ένα αρκετά ασυνήθιστο γράμμα. Από την τελευταία ερωμένη του και μητέρα του μικρότερου παιδιού του, τη Βραζιλιάνα Morad. Σε αυτό η 50χρονη - σήμερα - γυναίκα την παρακαλούσε μέσα από την καρδιά της να τη συγχωρέσει για τον πόνο που της προκάλεσε, απολογούμενη για το γεγονός ότι έκανε παράνομη σχέση με τον άντρα της. «Πλέον, ούσα κι εγώ σύζυγος και μητέρα, καταλαβαίνω καλά πόσο άσχημο ήταν αυτό που έκανα, Πάντα συναισθάνομαι τους άλλους ανθρώπους και μετανιώνω για τα λάθη μου», θα παραδεχθεί σε συνέντευξη της.

«Αγαπιόμαστε πολύ ακόμα και σήμερα. Έχουμε μία θαυμάσια σχέση. Έχουμε καταφέρει να αφήσουμε όλο το παρελθόν πίσω μας, δεν τσακωνόμαστε ποτέ και συμφωνούμε πάντα σε ό,τι έχει να κάνει με τα παιδιά μας».

«Αισθάνομαι πολύ άσχημα για την Τζέρι. Δεν ήθελα ποτέ να την πληγώσω και ξέρω πόσο θα πονούσα αν είχε συμβεί κάτι τέτοιο σε μένα. Της έγραψα κάποτε ένα γράμμα που έλεγε "Σε παρακαλώ, συγχώρεσε με". Δεν μου απάντησε ποτέ. Δεν περίμενα να το κάνει. Ήθελα απλά να ξέρει ότι λυπάμαι».

Αρκετά χρόνια μετά η Luciana πήγε σε ένα θέατρο του Λονδίνου όπου η Τζέρι Χολ πρωταγωνιστούσε στον ρόλο της Mrs Robinson στο γνωστό έργο «Ο Πρωτάρης». Σήμερα δηλώνει ότι δεν τόλμησε να πάει να την δει στα παρασκήνια γιατί φοβήθηκε μήπως τη διώξει. «Δεν της μίλησα ποτέ στη ζωή μου. Αλλά ξέρω ότι είναι υπέροχη γιατί τα παιδιά του Μικ είναι τόσο καλά και ευγενικά ώστε είμαι σίγουρη ότι έχουν μία θαυμάσια μητέρα».

Όσο για τον ίδιο τον Τζάγκερ, θα θυμόμαστε πάντα την αμφιλεγόμενη ατάκα που είπε κάποτε για τη Χολ: «Λάτρευα τη Τζέρι, αλλά ήταν αδύνατο να ζήσει κανείς μαζί της. Ειδικά όταν δεν κάπνιζε».

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Κεντρική φωτογραφία:

Read Next

20 Απρ 2024

Πομπηία: Οι αρχαιολόγοι έφεραν στο φως μετά από 2000 χρόνια την Ωραία Ελένη

Τοιχογραφία με παράσταση από τον Τρωικό πόλεμο αποκάλυψαν οι αρχαιολόγοι.

20 Απρ 2024

"Ακούω για νέες μανούλες που παίρνουν άδεια από την δουλειά τους και κάθονται στο σπίτι. Το θεωρώ λάθος"

Η δήλωση της Αντιγόνης Κουλουκάκου έχει προκαλέσει πολλές συζητήσεις

Περισσότερα από

News

20 Απρ 2024

Η Έμα Τόμσον και η Ρουθ Γουίλσον ενώνουν τις δυνάμεις τους στη σειρά "Down Cemetery Road"

Νέα σειρά θρίλερ με τις δύο διάσημες ηθοποιούς από την Apple TV+.

20 Απρ 2024

30 χρόνια Pulp Fiction: Reunion του καστ της ταινίας του Ταραντίνο που έσπασε τα ταμεία κι έμεινε στην ιστορία

Το Pulp Fiction θεωρείται σταθμός στο μεταμοντέρνο σινεμά. Σκηνές του -όπως η σκηνή χορού του Τραβόλτα με την Ούμα Θέρμαν- έγιναν κλασικές και επηρέασαν την ποπ κουλτούρα.

19 Απρ 2024

Ατρόμητη η Μαρία Αριστοτέλους: Νίκησε τον καρκίνο μέσα σε έξι μήνες η Κύπρια αθλήτρια - "Δεν ήταν θεριό, ούτε τέρας"

Η 32χρονη αθλήτρια του άλματος επί κοντώ νίκησε την ασθένεια μέσα σε έξι μήνες, γιορτάζοντάς το με μια ανάρτηση στο Instagram, όπου σκίζει τον υπέρηχο...

19 Απρ 2024

Η Μόνικα Μπελούτσι καθηλώνει με την ομορφιά της στα 59 της χρόνια: "Θέλω να γεράσω ήρεμα"

Η νέα φωτογράφιση μας και κυρίως όσα λέει μας θυμίζει γιατί το όνομα της είναι ταυτισμένο με την ιδανική γυναίκα.

19 Απρ 2024

20 χρόνια πριν: Η Τατιάνα Στεφανίδου σε σπάνιο κλικ με τον Νίκο Ευαγγελάτο και την κόρη τους, Λυδία

Σπάνιες οικογενειακές στιγμές από το διάσημο ζευγάρι της τηλεόρασης στη Χαλκίδα.

19 Απρ 2024

Με μαγιό χωρίς ίχνος ρετούς η Κωνσταντίνα Μιχαήλ στην παραλία

Η ηθοποιός εντυπωσιάζει με τις αναλογίες της

19 Απρ 2024

Έλλη Στάη: "Έχουμε μπει σε έναν αιώνα που οι γυναίκες αρχίζουν να δείχνουν τα δόντια τους"

Δημοσιογράφος, anchorwoman, μητέρα, σήμερα γιαγιά. Η Έλλη Στάη επιστρέφει στο "σπίτι" της, στο Womantoc και μιλά για την πολιτική σκηνή, τα μίντια, τη μητέρα της και το χάρισμα που τη γοητεύει διαχρονικά στους ανθρώπους.