Βροχή από καταγγελίες σεξουαλικής κακοποίησης και παρενόχλησης και στο εξωτερικό και συγκεκριμένα με φερόμενο ως δράστη τον Μέριλιν Μάνσον. Όλα ξεκίνησαν όταν, στο παρελθόν, η ηθοποιός και ακτιβίστρια Έβαν Ρέιτσελ Γουντ (γνωστή, μεταξύ άλλων, από την τηλεοπτική σειρά «Westworld»), είχε υποστηρίξει ότι είχε κακοποιηθεί από πρώην σύντροφο, τον οποίο δεν κατονόμαζε. Όμως σε νέα ανάρτησή της στο Instagram, αποκάλυψε ότι ο δράστης είναι ο μουσικός και ερμηνευτής Μέριλιν Μάνσον.

«Το όνομά του είναι Μπράιαν Γουόρνερ, γνωστός κυρίως σαν Μέριλιν Μάνσον. Άρχισε να με προσεγγίζει όταν ήμουν έφηβη και με κακοποίησε φρικτά για χρόνια. Μου έκανε πλύση εγκεφάλου και με μετέτρεψε σε υποτελή του. Κουράστηκα να ζω με το φόβο της εκδίκησης, της λασπολογίας ή του εκβιασμού. Είμαι εδώ να εκθέσω αυτόν τον επικίνδυνο άντρα και να απευθύνω έκκληση στις βιομηχανίες που του έχουν δώσει δύναμη, προτού καταστρέψει περισσότερες ζωές. Τάσσομαι υπέρ των πολλών θυμάτων που θα σπάσουν τη σιωπή τους».

«Άρχισε να με προσεγγίζει όταν ήμουν έφηβη και με κακοποίησε φρικτά για χρόνια. Μου έκανε πλύση εγκεφάλου και με μετέτρεψε σε υποτελή του. Κουράστηκα να ζω με το φόβο της εκδίκησης, της λασπολογίας ή του εκβιασμού»

Αφού η δισκογραφική εταιρεία του και η τηλεοπτική σειρά στην οποία συμμετείχε διέκοψαν τη συνεργασία μαζί του, ο Μάνσον έκανε μια ανάρτηση όπου αρνείται τις κατηγορίες:

«Προφανώς, η τέχνη και η ζωή μου ανέκαθεν αποτελούσαν πεδία αντιπαράθεσης, αλλά οι πρόσφατοι ισχυρισμοί για μένα είναι φριχτές διαστρεβλώσεις της πραγματικότητας. Οι προσωπικές μου σχέσεις ήταν πάντα απόλυτα συναινετικές, με συντρόφους με τους οποίους μοιραζόμουν τα ίδια πιστεύω. Ανεξαρτήτως του πώς -και γιατί- κάποιοι επιλέγουν τώρα να παρερμηνεύσουν το παρελθόν, αυτή είναι η αλήθεια».

«Οι πρόσφατοι ισχυρισμοί για μένα είναι φριχτές διαστρεβλώσεις της πραγματικότητας. Οι προσωπικές μου σχέσεις ήταν πάντα απόλυτα συναινετικές, με συντρόφους με τους οποίους μοιραζόμουν τα ίδια πιστεύω»

Η Γουντ, πάντως, έχει πει ότι γνωρίστηκε με τον σταρ όταν αυτή ήταν 18 ετών και εκείνος 36. Σε μια κατάθεση που είχε κάνει το 2018, προκειμένου να ψηφιστεί μια νέα νομοθεσία που κατοχύρωνε δικαιώματα σε θύματα σεξουαλικών επιθέσεων, η ηθοποιός είχε πει: «Η εμπειρία μου από την ενδοοικογενειακή βία ήταν αυτή: τοξική ψυχική, σωματική και σεξουαλική κακοποίηση που άρχισε αργά αλλά με την πάροδο του χρόνου κλιμακώθηκε, περιλαμβάνοντας απειλές κατά της ζωής μου, χειρισμό και πλύση εγκεφάλου. Ξυπνούσα πλάι σε έναν άντρα που ισχυριζόταν με αγαπούσε ενώ με βίαζε…».

Το 2009 ο Μάνσον, σε μια συνέντευξή του φέρεται να είχε πει για τη Γουντ: «Φαντασιώνομαι καθημερινά ότι λιώνω το κρανίο της με βαριοπούλα». Όταν, πρόσφατα, ένας δημοσιογράφος έφερε εκείνο το σχόλιο στην επιφάνεια, εκπρόσωπος του μουσικού ισχυρίστηκε ότι ήταν «προφανώς η συνέντευξη ενός ροκ σταρ με θεατρικότητα που προμόταρε νέο άλμπουμ και όχι πραγματικό γεγονός». Μάλιστα η Γουντ και ο Μάνσον είχαν φτάσει σε σημείο να αρραβωνιαστούν το 2010, προτού τελικά χωρίσουν.

Το 2009 ο Μάνσον, σε μια συνέντευξή του φέρεται να είχε πει για τη Γουντ: «Φαντασιώνομαι καθημερινά ότι λιώνω το κρανίο της με βαριοπούλα».

Σύμφωνα με το Hollywood Reporter, τον Μάιο του 2018, λίγους μήνες αφού ξέσπασε το κίνημα #MeToo, άνοιξε ένας φάκελος καταγγελιών κατά του Μάνσον για σεξουαλικά εγκλήματα που φέρεται να είχε διαπράξει το 2011.

Τουλάχιστον τέσσερις ακόμα γυναίκες ακολούθησαν μετά την επώνυμη καταγγελία της Ρέιτσελ Γουντ. Μερικές μόνο από τις μαρτυρίες τους; «Μέχρι σήμερα υποφέρω από διαταραχή μετατραυματικού στρες και αγωνίζομαι ενάντια στην κατάθλιψη. […] Η κακοποίηση που προκάλεσε έχει γίνει σαφής. […] Ο Μπράιαν Γουόρνερ [σ.σ.: Μέριλιν Μάνσον] πρέπει να λογοδοτήσει» έγραψε η φωτογράφος Άσλεϊ Γουότερς. Ενώ το μοντέλο Σάρα ΜακΝίλι ισχυρίστηκε, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Υποφέρω από προβλήματα ψυχικής υγείας και μετατραυματικό στρες που έχουν επηρεάσει τις προσωπικές και επαγγελματικές σχέσεις μου, την αυτοεκτίμηση και τους προσωπικούς στόχους μου. Πιστεύω ότι καταστρέφει ζωές και τη σκαπουλάρει. Υποστηρίζω όλα όσα έχουν έρθει και θα έρθουν στο φως».

Δείτε την ανάρτηση της Έβαν Ρέιτσελ Γουντ:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

\

Δείτε την ανάρτηση του Μέριλιν Μάνσον:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram


Κεντρική φωτό: EPA/TIMM SCHAMBERGER
 

TAGS