ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

«Ο Μέριλιν Μάνσον με κακοποίησε φρικτά για χρόνια. Μου έκανε πλύση εγκεφάλου, με υπέταξε»

«Κουράστηκα να ζω με το φόβο της εκδίκησης, του εκβιασμού» είπε η ηθοποιός Έβαν Ρέιτσελ Γουντ, που μαζί με τέσσερις ακόμα γυναίκες καταγγέλλει δημοσίως τον μουσικό.

«Ο Μέριλιν Μάνσον με κακοποίησε φρικτά για χρόνια. Μου έκανε πλύση εγκεφάλου, με υπέταξε»

Βροχή από καταγγελίες σεξουαλικής κακοποίησης και παρενόχλησης και στο εξωτερικό και συγκεκριμένα με φερόμενο ως δράστη τον Μέριλιν Μάνσον. Όλα ξεκίνησαν όταν, στο παρελθόν, η ηθοποιός και ακτιβίστρια Έβαν Ρέιτσελ Γουντ (γνωστή, μεταξύ άλλων, από την τηλεοπτική σειρά «Westworld»), είχε υποστηρίξει ότι είχε κακοποιηθεί από πρώην σύντροφο, τον οποίο δεν κατονόμαζε. Όμως σε νέα ανάρτησή της στο Instagram, αποκάλυψε ότι ο δράστης είναι ο μουσικός και ερμηνευτής Μέριλιν Μάνσον.

«Το όνομά του είναι Μπράιαν Γουόρνερ, γνωστός κυρίως σαν Μέριλιν Μάνσον. Άρχισε να με προσεγγίζει όταν ήμουν έφηβη και με κακοποίησε φρικτά για χρόνια. Μου έκανε πλύση εγκεφάλου και με μετέτρεψε σε υποτελή του. Κουράστηκα να ζω με το φόβο της εκδίκησης, της λασπολογίας ή του εκβιασμού. Είμαι εδώ να εκθέσω αυτόν τον επικίνδυνο άντρα και να απευθύνω έκκληση στις βιομηχανίες που του έχουν δώσει δύναμη, προτού καταστρέψει περισσότερες ζωές. Τάσσομαι υπέρ των πολλών θυμάτων που θα σπάσουν τη σιωπή τους».

«Άρχισε να με προσεγγίζει όταν ήμουν έφηβη και με κακοποίησε φρικτά για χρόνια. Μου έκανε πλύση εγκεφάλου και με μετέτρεψε σε υποτελή του. Κουράστηκα να ζω με το φόβο της εκδίκησης, της λασπολογίας ή του εκβιασμού»

Αφού η δισκογραφική εταιρεία του και η τηλεοπτική σειρά στην οποία συμμετείχε διέκοψαν τη συνεργασία μαζί του, ο Μάνσον έκανε μια ανάρτηση όπου αρνείται τις κατηγορίες:

«Προφανώς, η τέχνη και η ζωή μου ανέκαθεν αποτελούσαν πεδία αντιπαράθεσης, αλλά οι πρόσφατοι ισχυρισμοί για μένα είναι φριχτές διαστρεβλώσεις της πραγματικότητας. Οι προσωπικές μου σχέσεις ήταν πάντα απόλυτα συναινετικές, με συντρόφους με τους οποίους μοιραζόμουν τα ίδια πιστεύω. Ανεξαρτήτως του πώς -και γιατί- κάποιοι επιλέγουν τώρα να παρερμηνεύσουν το παρελθόν, αυτή είναι η αλήθεια».

«Οι πρόσφατοι ισχυρισμοί για μένα είναι φριχτές διαστρεβλώσεις της πραγματικότητας. Οι προσωπικές μου σχέσεις ήταν πάντα απόλυτα συναινετικές, με συντρόφους με τους οποίους μοιραζόμουν τα ίδια πιστεύω»

Η Γουντ, πάντως, έχει πει ότι γνωρίστηκε με τον σταρ όταν αυτή ήταν 18 ετών και εκείνος 36. Σε μια κατάθεση που είχε κάνει το 2018, προκειμένου να ψηφιστεί μια νέα νομοθεσία που κατοχύρωνε δικαιώματα σε θύματα σεξουαλικών επιθέσεων, η ηθοποιός είχε πει: «Η εμπειρία μου από την ενδοοικογενειακή βία ήταν αυτή: τοξική ψυχική, σωματική και σεξουαλική κακοποίηση που άρχισε αργά αλλά με την πάροδο του χρόνου κλιμακώθηκε, περιλαμβάνοντας απειλές κατά της ζωής μου, χειρισμό και πλύση εγκεφάλου. Ξυπνούσα πλάι σε έναν άντρα που ισχυριζόταν με αγαπούσε ενώ με βίαζε…».

Το 2009 ο Μάνσον, σε μια συνέντευξή του φέρεται να είχε πει για τη Γουντ: «Φαντασιώνομαι καθημερινά ότι λιώνω το κρανίο της με βαριοπούλα». Όταν, πρόσφατα, ένας δημοσιογράφος έφερε εκείνο το σχόλιο στην επιφάνεια, εκπρόσωπος του μουσικού ισχυρίστηκε ότι ήταν «προφανώς η συνέντευξη ενός ροκ σταρ με θεατρικότητα που προμόταρε νέο άλμπουμ και όχι πραγματικό γεγονός». Μάλιστα η Γουντ και ο Μάνσον είχαν φτάσει σε σημείο να αρραβωνιαστούν το 2010, προτού τελικά χωρίσουν.

Το 2009 ο Μάνσον, σε μια συνέντευξή του φέρεται να είχε πει για τη Γουντ: «Φαντασιώνομαι καθημερινά ότι λιώνω το κρανίο της με βαριοπούλα».

Σύμφωνα με το Hollywood Reporter, τον Μάιο του 2018, λίγους μήνες αφού ξέσπασε το κίνημα #MeToo, άνοιξε ένας φάκελος καταγγελιών κατά του Μάνσον για σεξουαλικά εγκλήματα που φέρεται να είχε διαπράξει το 2011.

Τουλάχιστον τέσσερις ακόμα γυναίκες ακολούθησαν μετά την επώνυμη καταγγελία της Ρέιτσελ Γουντ. Μερικές μόνο από τις μαρτυρίες τους; «Μέχρι σήμερα υποφέρω από διαταραχή μετατραυματικού στρες και αγωνίζομαι ενάντια στην κατάθλιψη. […] Η κακοποίηση που προκάλεσε έχει γίνει σαφής. […] Ο Μπράιαν Γουόρνερ [σ.σ.: Μέριλιν Μάνσον] πρέπει να λογοδοτήσει» έγραψε η φωτογράφος Άσλεϊ Γουότερς. Ενώ το μοντέλο Σάρα ΜακΝίλι ισχυρίστηκε, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Υποφέρω από προβλήματα ψυχικής υγείας και μετατραυματικό στρες που έχουν επηρεάσει τις προσωπικές και επαγγελματικές σχέσεις μου, την αυτοεκτίμηση και τους προσωπικούς στόχους μου. Πιστεύω ότι καταστρέφει ζωές και τη σκαπουλάρει. Υποστηρίζω όλα όσα έχουν έρθει και θα έρθουν στο φως».

Δείτε την ανάρτηση της Έβαν Ρέιτσελ Γουντ:

Δείτε την ανάρτηση του Μέριλιν Μάνσον:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram


Κεντρική φωτό: EPA/TIMM SCHAMBERGER

Read Next

Περισσότερα από

News

23 Απρ 2024

Ντάνιελ Ντέι-Λούις: οι 8 κορυφαίες ερμηνείες και ο θρυλικός τρόπος προετοιμασίας του που υπερβαίνει κάθε λογική

Ο Ντάνιελ Ντέι-Λούις έχει χαρίσει ερμηνείες που θα μείνουν στην ιστορία του κινηματογράφου.

23 Απρ 2024

Πάνω από 100 γυναίκες την ημέρα καταγγέλλουν ενδοοικογενειακή βία - Αύξηση 900% μετά το φιάσκο των Αγίων Αναργύρων

Ξεπερνά τα… 900% η αύξηση που παρατεηρείται στις καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία, μετά τη δολοφονία της Κυριακής, έξω από το Α.Τ. Αγίων Αναργύρων.

23 Απρ 2024

Ανθή Φακιδάρη: Η Ελληνίδα μοντέλο που έχει περπατήσει στις πασαρέλες των Chanel, Armani, Givenchy κ.α

Η εκπληκτική πορεία της Ανθής Φακιδάρη στον χώρο της μόδας

23 Απρ 2024

Γιώργος Καπουτζίδης: "Είχα πει στη μαμά μου ότι θα την κάνω περήφανη μια μέρα"

Ο Γιώργος Καπουτζίδης μίλησε εφ' όλης της ύλης και μοιράστηκε με τον κόσμο και την ιδιαίτερη αντίδραση του σε έναν χωρισμό!

23 Απρ 2024

Τζούλια Ρόμπερτς: "Η οικογένεια του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ κάλυψε τα έξοδα της γέννησης μου"

Η αποκάλυψη της σταρ για την φιλία των γονιών της με τον αείμνηστο νομπελίστα Ειρήνης.

23 Απρ 2024

Κατερίνη: Οι ανθισμένες κερασιές ενθουσιάσαν το κοινό και ανοίγουν δρόμο για το πρότζεκτ "Ανθισμένες Διαδρομές" της χώρας

Με ξεναγήσεις, ποδηλατάδες, χορούς και τραγούδια ολοκληρώθηκαν οι διήμερες εκδηλώσεις των "Ανθισμένων Κερασιών της Πιερίας".

22 Απρ 2024

Μπάρμπεκιου με φίλους για τη Δέσποινα Βανδή | 'Εκανε free day στη δίαιτά της

Το πιάτο στο οποίο δεν κατάφερε να αντισταθεί.