Η σχέση του Φιντέλ Κάστρο και της Ναταλία Ρεβουέλτα ξεκίνησε σαν μια σαιξπηρική τραγωδία: Δύο νέοι εραστές από διαφορετικούς κόσμους συναντιούνται και σχεδιάζουν μαζί μια πολιτική ανατροπή. Μυστικές συναντήσεις, ερωτικά γράμματα, μια μυστική εγκυμοσύνη, ένα παιδί και πρόταση γάμου που απορρίφθηκε συνθέτουν μια ιστορία μεγάλης αγάπης.

Η Ναταλία γεννήθηκε το 1925 και ήταν το μοναχοπάιδι χωρισμένων γονιών, με τη μητέρα της να παντρεύεται έναν διευθυντή της Ηλεκτρικής Εταιρίας της Αβάνας, που τότε ήταν αμερικανικών συμφερόντων.
Άνηκε στην ελίτ της χώρας, μέλος του Κλαμπ των επιφανών της κοινωνίας, που έπαιζε κάθε βδομάδα μπρίντζ και τένις.

Η Ναταλία γεννήθηκε το 1925 και ήταν το μοναχοπάιδι χωρισμένων γονιών, με τη μητέρα της να παντρεύεται έναν διευθυντή της Ηλεκτρικής Εταιρίας της Αβάνας, που τότε ήταν αμερικανικών συμφερόντων. Σε ηλικία μόλις 22 ετών παντρεύτηκε τον καρδιοχειρούργο Ορλάντο Φερνάντες και μαζί του απέκτησε ένα παιδί τη Νίνα. Άνηκε στην ελίτ της χώρας, μέλος του Κλαμπ των επιφανών της κοινωνίας, που έπαιζε κάθε βδομάδα μπρίντζ και τένις. "Μια από τις πιο εκθαμβωτικές και όμορφες γυναίκες της Κούβας, με ξεχωριστή λαχτάρα για περιπέτεια και επανάσταση" είναι η περιγραφή του συγγραφέα Γκέγιερ στη βιογραφία του Κάστρο.

Μαζί απέκτησαν μια κόρη, την Αλίνα, σήμερα 59 ετών, αλλά δεν παντρεύτηκαν ποτέ. Κι αυτό γιατί τότε ο Φιντέλ Κάστρο ήταν παντρεμένος με την Μίρτα Ντιάζ-Μπάλαρτ.

Μυστικές συναντήσεις, ερωτικά γράμματα, μια μυστική εγκυμοσύνη, ένα παιδί και πρόταση γάμου που απορρίφθηκε συνθέτουν μια ιστορία μεγάλης αγάπης.

Η σχέση τους τελείωσε όπως και ξεκίνησε, άδοξα. Ο Κάστρο έπρεπε να «βάλει την επαναστάτη πάνω από την προσωπική του ζωή» δήλωσε το 2008, η Ρεβουέλτα στην ισπανική εφημερίδα «La Vanguardia».Ο ηγέτης δεν αναγνώρισε την κόρη του και η Ρεβουέλτα της έδωσε το όνομα του εν διαστάση συζύγου του. Ο Φιντέλ αποφάσισε να αναγνωρίσει την κόρη του Αλίνα, όταν εκείνη ήταν πλέον 12 ετών, με την μικρή Αλίνα να αρνείται να πάρει το όνομα Κάστρο. Η Ναταλία Ρεβουέλτα Κλιούς πέθανε το 2015 σε ηλικία 89 ετών στην Κούβα. 

Μαζί απέκτησαν μια κόρη, την Αλίνα, σήμερα 59 ετών, αλλά δεν παντρεύτηκαν ποτέ. Κι αυτό γιατί τότε ο Φιντέλ Κάστρο ήταν παντρεμένος με την Μίρτα Ντιάζ-Μπάλαρτ.
Ο ηγέτης δεν αναγνώρισε την κόρη του και η Ρεβουέλτα της έδωσε το όνομα του εν διαστάση συζύγου του.
TAGS