ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Ο Λένι Κράβιτς δείχνει στην κόρη του Ζόε Κράβιτς το σπίτι που γεννήθηκε η μητέρα του, στις Μπαχάμες

Με αφορμή ένα διαφημιστικό σποτ μπαμπάς και κόρη ταξιδεύουν στον τόπο που γεννήθηκε ο μεγάλος σταρ της μουσικής βιομηχανίας.

Ο Λένι Κράβιτς δείχνει στην κόρη του Ζόε Κράβιτς το σπίτι που γεννήθηκε η μητέρα του, στις Μπαχάμες

Ο Λένι Κράβιτζ γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ στις 26 Μαΐου, 1964. Οι γονείς του ήταν η Ρόξι Ρόκερ, ηθοποιός γνωστή για το χαρακτήρα της Helen Willis τη δεκαετία του '70 στην τηλεοπτική κωμωδία The Jeffersons, και ο Σάι Κράβιτζ, παραγωγός του ειδησεογραφικού NBC και παραγωγός κινηματογράφου. Ο πατέρας του Κράβιτζ είχε ρωσο-εβραϊκή καταγωγή και η μητέρα του καταγόταν από τις Μπαχάμες.

Ο Κράβιτζ πήρε το όνομά του από το θείο του, PFC. Λέναρντ Kράβιτζ, ο οποίος σκοτώθηκε εν δράσει στις 6 Μαρτίου 1951 κοντά στο Yangpyeong της Κορέας σε ηλικία 20 ετών, στον οποίο απονεμήθηκε μετά θάνατον ο Σταυρός Διακεκριμένων Υπηρεσιών (Distinguished Service Cross), η δεύτερη μεγαλύτερη στρατιωτική διάκριση του Αμερικανικού Στρατού Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο Λένι Κράβιτς δείχνει στην κόρη του Ζόε Κράβιτς το σπίτι που γεννήθηκε η μητέρα του, στις Μπαχάμες
Η Ζόε και ο Λένι Κράβις στις Μπαχάμες.

Ο Κράβιτζ μεγάλωσε στο Μανχάταν με τους γονείς του και με τη γιαγιά του στο Μπρούκλιν. Σε ηλικία πέντε ετών, αποφάσισε ότι ήθελε να γίνει μουσικός. Ξεκίνησε παίζοντας ντραμς, ενώ αργότερα συνέχισε με κιθάρα. Ο Kράβιτζ μεγάλωσε ακούγοντας R&B, Τζαζ, κλασική μουσική, όπερα, γκόσπελ και μπλουζ. «Οι γονείς μου ήταν πολύ υποστηρικτικοί στο γεγονός ότι αγαπούσα τη μουσική από νωρίς», έχει δηλώσει ο ίδιος. Γύρω στην ηλικία των 7, είδε τους Jackson 5 στο Madison Square Garden, που σύντομα έγιναν το αγαπημένο του συγκρότημα.

Ο πατέρας του ήταν φίλος με τους Ντιούκ Έλινγκτον, Σάρα Βον, Κάουντ Μπέζι, Έλλα Φιτζέραλντ, Μπόμπι Σορτ, Μάιλς Ντέιβις και άλλους διακεκριμένους μουσικούς της τζαζ. Ο Έλινγκτον μάλιστα του είχε τραγουδήσει το "Happy Birthday" στα πέμπτα του γενέθλια. Ο Κράβιτζ συχνά πήγαινε στο θέατρο της Νέας Υόρκης, όπου εργαζόταν η μητέρα του, η οποία και τον ενθάρρυνε να ακολουθήσει το όνειρό του και να ασχοληθεί με τη μουσική.

Το 1974, η οικογένεια του Κράβιτζ μετεγκαταστάθηκε στο Λος Άντζελες. Ο Λένι μπήκε στην ανδρική χορωδία της Καλιφόρνια για 3 χρόνια, όπου ασχολήθηκε με την κλασική μουσική και τραγούδησε στη Μητροπολιτική Όπερα. Στο Λος Άντζελες, ο Kράβιτζ ήρθε σε επαφή με τη ροκ ακούγοντας τους: Led Zeppelin, Kiss, Aerosmith, Τζίμι Χέντριξ, Ντέιβιντ Μπόουι, The New York Dolls, Pink Floyd, Cream και The Who.

Ο Κράβιτζ φοίτησε στο Λύκειο του Μπέβερλι Χιλς με συμμαθητές τη Maria McKee και τον κιθαρίστα Saul Hudson (γνωστό και ως Slash).

Ο Κράβιτζ πήγαινε στο σχολείο τόσο ώστε να περνάει τις τάξεις, αλλά οι δαπάνες του ήταν όλο και περισσότερες. Οι γονείς του ανησυχούσαν, που ήθελαν να έχει κάτι ώστε να απασχολείται. Στην ηλικία των 15, αποφασισμένος να έχει μια μουσική καριέρα, ο Κράβιτζ έφυγε κρυφά έξω από το σπίτι του. Έμενε με τους φίλους, κοιμόταν σε αυτοκίνητα φίλων, και σε ένα σημείο κατοικούσε στο αυτοκίνητο του , το οποίο το νοίκιασε για $50 την εβδομάδα. Εμπνευσμένος από τον Ντέιβιντ Μπόυι και τους Nιου Γιορκ Νυόλς, ο Kράβιτζ πήρε το ψεύτικο όνομα Romeo Blue, ένα νέο πρόσωπο με τα πλήρη ίσια μαλλιά, γραμμή ματιών και Mάσκαρα, και μπλε φακούς επαφής, και άρχισε την καριέρα του.

Η μουσική για αυτόν εκείνη τη στιγμή είχε επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό από τα συνθετικά Λάντεν Funk-pop του Πρινς. Το 1982, αποφοίτησε ο Κράβιτζ από το Γυμνάσιο του Μπέβερλι Χίλς, και έπεισε τον πατέρα του να του δώσει χρήματα για την εγγραφή αντί να ξοδέψουνε χρήματα για το κολέγιο. Με το πρώτο του demo, ο Κράβιτζ έλαβε προσφορές από διάφορες δισκογραφικών εταιρειών, συμπεριλαμβανομένης της IRS Records που πίστεψαν ό,τι είχε εξαιρετικό ταλέντο, όμως του είχαν πει ό,τι χρειαζόταν να αλλάξουνε το ύφος της μουσικής του είτε να γίνει «αρκετά μαύρο» να ταιριάζουν με την τρέχουσα R&B στυλ ή να είναι «πιο λευκά» για να εργαστεί ως ροκ καλλιτέχνης. «Αρνήθηκα» είπε ο Kράβιτζ στο Los Angeles Times το 1989. διαίτερα τον ήθελαν να ασχοληθεί με την μουσική R&Β, ο λόγος όμως ήταν γιατί δεν ήθελαν να βγάλουν έναν μαύρο και να τον βάλουν να ασχοληθεί με την ροκ μουσική. Επίσης πίστεψαν ό,τι αυτό το διαφορετικό στυλ που είχε ο Κράβιτζ σε συνδυασμό ροκ, ποπ, φανκ, μπλουζ, σολ και R&Β (που στη συνέχεια θα τον έκανε να ξεχωρίζει ως φίρμα της μουσικής βιομηχανίας) ήταν πάρα πολύ δύσκολο να πωλείται στην αγορά της εκείνης της εποχής. Έτσι το πρώτο του ντέμο που είχε προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει μόνο στα ραδιόφωνα.

Το 1985, το διαζύγιο τον γονέων του είχε σημαντικό αντίκτυπο για τον Κράβιτζ. Η σχέση του με τον πατέρα του έγινε εξαιρετικά τεταμένη. Ο Κράβιτζ επικεντρώθηκε στη μουσική για να να τον βοηθήσει να ξεπεράσει αυτό το γεγονός. Την χρονιά εκείνη, ο Kράβιτζ συνάντησε την ηθοποιό Λίζα Μπονέ στα παρασκήνια σε μια συναυλία των New Edition. Η Μπονέ εργάστηκε στο Cosby Show, το νούμερο ένα ονομαστικό show στην τηλεόραση. Ήταν στενοί φίλοι για δύο χρόνια πριν ερωτευτούν. Ο Κράβιτζ επέστρεψε στη Νέα Υόρκη μαζί με την Μπονέ όπου γυρίστηκε το Cosby Show το 1987. Ο Κράβιτζ και η Μπονέ παντρεύτηκαν κρυφά στις 16 Νοεμβρίου του 1987, την ημέρα των 20ων γενεθλίων της Μπονέ, σε μια τελετή στο Λας Βέγκας. Ο Kράβιτζ, ακόμη γνωστός ως Romeo Blue αυτή τη στιγμή, ξαφνικά βρήκε τον εαυτό του στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων. Είχαν μία κόρη, τη Ζόε Ισαμπέλλα Κράβιτζ, που γεννήθηκε την 1 Δεκεμβρίου του 1988.

Δείτε το βίντεο με το ταξίδι των Λένι και Ζόε στις Μπαχάμες:

*Με πληροφορίες από το el.wikipedia.org

Aκολουθήστε το WomanTOC στο Instagram

Read Next

20 Απρ 2024

Πομπηία: Οι αρχαιολόγοι έφεραν στο φως μετά από 2000 χρόνια την Ωραία Ελένη

Τοιχογραφία με παράσταση από τον Τρωικό πόλεμο αποκάλυψαν οι αρχαιολόγοι.

20 Απρ 2024

"Ακούω για νέες μανούλες που παίρνουν άδεια από την δουλειά τους και κάθονται στο σπίτι. Το θεωρώ λάθος"

Η δήλωση της Αντιγόνης Κουλουκάκου έχει προκαλέσει πολλές συζητήσεις

Περισσότερα από

News

20 Απρ 2024

Η Έμα Τόμσον και η Ρουθ Γουίλσον ενώνουν τις δυνάμεις τους στη σειρά "Down Cemetery Road"

Νέα σειρά θρίλερ με τις δύο διάσημες ηθοποιούς από την Apple TV+.

20 Απρ 2024

30 χρόνια Pulp Fiction: Reunion του καστ της ταινίας του Ταραντίνο που έσπασε τα ταμεία κι έμεινε στην ιστορία

Το Pulp Fiction θεωρείται σταθμός στο μεταμοντέρνο σινεμά. Σκηνές του -όπως η σκηνή χορού του Τραβόλτα με την Ούμα Θέρμαν- έγιναν κλασικές και επηρέασαν την ποπ κουλτούρα.

19 Απρ 2024

Ατρόμητη η Μαρία Αριστοτέλους: Νίκησε τον καρκίνο μέσα σε έξι μήνες η Κύπρια αθλήτρια - "Δεν ήταν θεριό, ούτε τέρας"

Η 32χρονη αθλήτρια του άλματος επί κοντώ νίκησε την ασθένεια μέσα σε έξι μήνες, γιορτάζοντάς το με μια ανάρτηση στο Instagram, όπου σκίζει τον υπέρηχο...

19 Απρ 2024

Η Μόνικα Μπελούτσι καθηλώνει με την ομορφιά της στα 59 της χρόνια: "Θέλω να γεράσω ήρεμα"

Η νέα φωτογράφιση μας και κυρίως όσα λέει μας θυμίζει γιατί το όνομα της είναι ταυτισμένο με την ιδανική γυναίκα.

19 Απρ 2024

20 χρόνια πριν: Η Τατιάνα Στεφανίδου σε σπάνιο κλικ με τον Νίκο Ευαγγελάτο και την κόρη τους, Λυδία

Σπάνιες οικογενειακές στιγμές από το διάσημο ζευγάρι της τηλεόρασης στη Χαλκίδα.

19 Απρ 2024

Με μαγιό χωρίς ίχνος ρετούς η Κωνσταντίνα Μιχαήλ στην παραλία

Η ηθοποιός εντυπωσιάζει με τις αναλογίες της

19 Απρ 2024

Έλλη Στάη: "Έχουμε μπει σε έναν αιώνα που οι γυναίκες αρχίζουν να δείχνουν τα δόντια τους"

Δημοσιογράφος, anchorwoman, μητέρα, σήμερα γιαγιά. Η Έλλη Στάη επιστρέφει στο "σπίτι" της, στο Womantoc και μιλά για την πολιτική σκηνή, τα μίντια, τη μητέρα της και το χάρισμα που τη γοητεύει διαχρονικά στους ανθρώπους.