ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Ο Κωνσταντίνος Καζάκος έκανε πρεμιέρα στην «Όμορφη Πόλη» με τη γυναίκα και την κόρη του στο κοινό

Δε γινόταν να λείψουν η πανέμορφη σύζυγός του, Ιωάννα Μαρτζούκου αλλά και η κούκλα κόρη του από τον γάμο του με την Τάνια Τρύπη, Τζένη Καζάκου.

Ο Κωνσταντίνος Καζάκος έκανε πρεμιέρα στην «Όμορφη Πόλη» με τη γυναίκα και την κόρη του στο κοινό

Η «Όμορφη πόλη» αναβιώνει στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών από τις 17 έως τις 30 Ιανουαρίου 2020. Ήταν καλοκαίρι του 1962 όταν ανέβηκε η θρυλική παράσταση για πρώτη φορά και έκτοτε έχει παιχτεί ξανά και ξανά, από μεγάλους ηθοποιούς, σε διαφορετικές σκηνοθεσίες.

Με άξονα-μύθο τις γνωστές μελωδίες του μεγάλου μας μουσουργού αλλά και τα τραγούδια της θρυλικής παράστασης του 1962, η «Όμορφη Πόλη» του 2020 είναι μια σύγχρονη θεατρική παράσταση ή αλλιώς ένα μοντέρνο εικαστικό οπτικοακουστικό θέαμα, όπου τα μέρη της (τραγούδια - ορχηστρική μουσική - πεζός λόγος και ποίηση) ερμηνεύονται σκηνικά μέσω μιας σύγχρονης, εκφραστικής κίνησης/χορογραφίας, αλλά και μιας video art, minimal σκηνικής αισθητικής (ως απόπειρα αποτύπωσης εν μέρει του σύγχρονου ανθρώπινου υποσυνείδητου).

Ο σκηνοθέτης Γιώργος Βάλαρης, δημιουργεί και παρουσιάζει μια μοναδική μουσικοθεατρική υπερπαραγωγή, ωδή στο μεγάλο μας μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη. Το τότε και το τώρα συναντιούνται το χειμώνα του 2020, μισό και πλέον αιώνα μετά από το πρώτο ανέβασμα της ιστορικής πλέον παράστασης, το καλοκαίρι του 1962. Μέσα από ποιητικά κείμενα, που υπογράφει ο συνθέτης Μίκης Θεοδωράκης τα οποία πραγματεύονται κυρίαρχα θέματα της ανθρώπινης ύπαρξης και της Ελληνικής κοινωνίας, όπως ο έρωτας, η ξενιτιά, η ρωμιοσύνη και ο θάνατος και με τα γνήσια λαϊκά και διαχρονικά τραγούδια του μεγάλου μας συνθέτη που γαλούχησαν γενιές και γενιές όπως: «Όμορφη Πόλη», «Φεγγάρι μάγια μου 'κανες», «Της δικαιοσύνης ήλιε νοητέ», «Ένα το χελιδόνι», «Στρώσε το στρώμα», «Μαργαρίτα, Μαργαρώ», «Βάρκα στο γιαλό», «Βράχο βράχο», «Βρέχει στη φτωχογειτονιά», «Είμαστε δυο», «Το τρένο φεύγει στις οκτώ», «Ξημερώνει», «Ζορμπάς» κ.ά. δημιουργείται μια σύγχρονη «Όμορφη Πόλη», ένα μουσικό χοροθεατρικό υπερθέαμα αφιέρωμα στον σημαντικότερο Έλληνα μουσικοσυνθέτη και δημιουργό, στον δικό μας, Μίκη Θεοδωράκη.

Ανάμεσα στους καταξιωμένους και ταλαντούχους ηθοποιούς και καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην θρυλική παράσταση βρίσκεται και ο Κωνσταντίνος Καζάκος. Ο αγαπημένος ηθοποιός πρωταγωνιστεί στο πλευρό του πατέρα του Κώστα Καζάκου. Από την πρεμιέρα της παράστασης στο Μέγαρο Μουσικής δε γινόταν να λείψουν η πανέμορφη σύζυγός του, Ιωάννα Μαρτζούκου αλλά και η κούκλα κόρη του από τον γάμο του με την Τάνια Τρύπη, Τζένη Καζάκου.

Ο Κωνσταντίνος Καζάκος έκανε πρεμιέρα στην «Όμορφη Πόλη» με τη γυναίκα και την κόρη του στο κοινό
Ιωάννα Μαρτζούκου και Κωνσταντίνος Καζάκος.

Μα την κόρη του Τζένη Καζάκου.

Ιωάννα Μαρτζούκου, Τζένη Καζάκου, Κωνσταντίνος Καζάκος και Γιώργος Κιμούλης.
Η Υπουργός Πολιτισμός, Λίνα Μενδώνη, ο Κώστας Καζάκος, ο Γ.Γ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, η τραγουδίστρια Γιώτα Νέγκα και ο Κωνσταντίνος Καζάκος.

Δείτε μια παλιότερη συνέντευξη του Κωνσταντίνου Καζάκου, στην οποία μιλάει για τη ζωή του:

Φωτό: NDP photo

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

25 Απρ 2024

Η 90χρονη Ζωζώ Σαπουντζάκη με την 81 ετών Μαρία Ιωαννίδου ντυμένες στα λευκά

Οι δύο φίλες βρέθηκαν στα αποκαλυπτήρια της προτομής του πατριάρχη του ελληνικού κινηματογράφου Φιλοποίμενα Φίνου.

25 Απρ 2024

Τζένη Μπαλατσινού: "Νιώθω ευλογημένη που έγινα τέταρτη φορά μαμά σε μεγάλη ηλικία"

"Προσπαθώ να χορτάσω όλο αυτό το θαύμα που λέγεται ζωή, μωρό, μυρωδιά μωρού, γέλια, αταξίες, τα πάντα" είπε η Τζένη Μπαλατσινού.

Περισσότερα από

News

25 Απρ 2024

Το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας έγινε μέρος του ταξιδιού της Ολυμπιακής Φλόγας και της διαδρομής της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας

Ο Χρυσός Ολυμπιονίκης και πρεσβευτής του Ολυμπιακού Μουσείου Αθήνας, Νικόλας Κακλαμανάκης, μετέφερε την Ολυμπιακή Δάδα στο χώρο της Τελετής και άναψε τον βωμό.

25 Απρ 2024

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Το σπάνιο στιγμιότυπο με τον δεύτερο σύζυγό της, Γιώργο Ηλιάδη στο Λονδίνο

Ο φακός του Μαρίνου Κουσουμίδη απαθανάτισε τον έρωτα της εθνικής σταρ, ο οποίος έληξε άδοξα, αλλά κανείς τους δεν ξέχασε ποτέ.

25 Απρ 2024
25 Απρ 2024

Μπρους Γουίλις και της Ντέμι Μουρ: Κόρες και εγγονή ποζάρουν με ροζ μαγιό

Οι κόρες των διάσημων σταρ, μοιράστηκαν στιγμιότυπα από τις οικογενειακές τους διακοπές.

25 Απρ 2024

Πέθανε ο πατέρας του Γιάννη Καλλιάνου - Η περιπέτεια για ένα κρεβάτι ΜΕΘ και οι καταγγελίες του βουλευτή

Ο Γιάννης Καλλιάνος είχε περιγράψει τη σοβαρότητα της κατάστασης του πατέρα του, εκφράζοντας μάλιστα και τα παράπονά του για τον τρόπο που αντιμετώπισαν την οικογένεια στο νοσοκομείο.

25 Απρ 2024

Όταν οι εκπαιδευτικοί μας σώζουν κυριολεκτικά τη ζωή των μαθητών τους

Βράβευση εκπαιδευτικών που έσωσαν τη ζωή παιδιών εν ώρα υπηρεσίας από τον Υπουργό Παιδείας.

25 Απρ 2024

Θεσσαλονίκη: Λαμπάδες όλο τρέλα- από σούσι ως τενεκέ ελαιόλαδου

Λαμπάδες πιτόγυρο; Γίνεται. Ελαιόλαδο; Γίνεται. Σούσι; Και βέβαια. Φαίνεται πως στην Ελλάδα το φαγητό είναι το Ν.1 σε ζήτηση.