Ο Μάνος Βακούσης, ο πρωταγωνιστής του «Έτερος Εγώ» του Σωτήρη Τσαφούλια, μίλησε στην εκπομπή «Καλύτερα δε γίνεται» της Ναταλίας Γερμανού για κακοποιητικές συμπεριφορές στο χώρο του θεάτρου που υπέστη ο ίδιος, αλλά και για μια απόπειρα βιασμού ως παιδί, ένα περιστατικό από το οποίο, ευτυχώς, κατάφερε να ξεφύγει και να τιμωρήσει τους δράστες.

«Σήμερα θα έλεγα, με σεβασμό στη μνήμη του Λευτέρη Βογιατζή ότι έζησα την πιο οδυνηρή εμπειρία της ζωής μου μαζί του. Στις πρόβες ήταν ένας δυνάστης, που ήθελε όλοι να ακολουθήσουμε το όραμά του, όπως έπαιζε αυτός, όπως μιλούσε αυτός… και όλοι στο τέλος μιλούσαμε όπως ο Βογιατζής. Θεός σχωρέσ’ τον. Η παράστασή του, σαν αποτέλεσμα, ήταν συγκλονιστική. Ερχόταν ο κόσμος και μαγευόταν. Αυτή την προετοιμασία που γινόταν με τον Λευτέρη θα τη διαγράψουμε, που ήμασταν όλοι κακοποιημένοι και βιασμένοι; Και ενώ ο κόσμος έλεγε: “Μπράβο! Ωραία παράσταση!”, εμείς πίσω ήμασταν με δάκρυα στα μάτια;».

«Σήμερα θα έλεγα, με σεβασμό στη μνήμη του Λευτέρη Βογιατζή ότι έζησα την πιο οδυνηρή εμπειρία της ζωής μου μαζί του. Στις πρόβες ήταν ένας δυνάστης, που ήθελε όλοι να ακολουθήσουμε το όραμά του, όπως έπαιζε αυτός, όπως μιλούσε αυτός...»

Ο Μάνος Βακούσης μίλησε επίσης για τη συνεργασία του με τον Αλέξη Μινωτή: «Η μεγάλη τύχη να συνεργαστώ με αυτό τον άνθρωπο, που ήταν μια σχολή τεράστια. Θυμάμαι χαρακτηριστικά στους “Πέρσες” που ήμουν, του Αισχύλου, και από την πρώτη μέρα είπε: “Εδώ μέσα θα μιλάμε μόνο δύο άνθρωποι. Εγώ και ο Αισχύλος!”. Δεν τολμούσαμε να μιλήσουμε».

Όπως συνέχισε ο ηθοποιός: «Είναι δυνατόν να πούμε ότι όταν έχει υποστεί ένας άνθρωπος βιασμό, είτε ψυχολογικό είτε σωματικό είτε, είτε, να πούμε, δεν είμαι με αυτόν που βιάστηκε; Δεν γίνεται αυτό. Μα δεν είναι φυσικό να έχω δεχτεί πολλές ανήθικες προτάσεις; Αφού είμαστε φυσικώς ατελέστατα πλάσματα. Αφού είμαστε όντα “πεινασμένα”. Δηλαδή ο άνθρωπος είναι το μόνο ον στη φύση που όταν δεν πεινάει, τρώει. Θα πρέπει να μιλάμε, καταρχάς, την ώρα που συμβαίνει το περιστατικό».

«Είμαστε όντα “πεινασμένα”. Δηλαδή ο άνθρωπος είναι το μόνο ον στη φύση που όταν δεν πεινάει, τρώει. Θα πρέπει να μιλάμε, καταρχάς, την ώρα που συμβαίνει το περιστατικό».

Στη συνέχεια θυμήθηκε ένα περιστατικό απόπειρας βιασμού που είχε υποστεί όταν ήταν μόλις 10 ετών: «Όταν ήμουν 9 ετών ήρθα από τη Σαντορίνη στην Αθήνα, δούλευα σε ένα ξυλουργείο. Τον πρώτο χρόνο τέλεια όλα, δούλευα με ένα ξάδερφό του και μια μέρα, μου λέει ο ξάδερφος, πάμε μια βόλτα. Πάμε, λέω χαρούμενος εγώ. Πάμε σε κάτι δάση μακριά, εκεί στο Μπραχάμι, εμφανίζονται δύο άλλοι φίλοι του και ξαφνικά με βουτάνε να με κακοποιήσουν και με το που καταλαβαίνω, γιατί κάνανε πράγματα, βλέπω τον δρόμο, ότι είναι στα 200 μέτρα. Λέω, ένα λεπτό να κατουρήσω και ακόμα τρέχω. Βγαίνω στο δρόμο, μπαίνω μπροστά σε ένα μηχανάκι, σταματάει το μηχανάκι, ανεβαίνω, πάω στο σπίτι μου, βρίσκω τον αδερφό μου, τον Νικόλα, του το λέω, πάει, τους βρίσκει στο ξυλουργείο, τους σαπίζει στο ξύλο, φέρνει την αστυνομία. Έφαγαν 2-3 χρόνια φυλακή. Πρέπει να πάρουμε θέση λοιπόν, οι ένοχοι να τιμωρηθούν μέσω του νόμου».

Δείτε τη συνέντευξη του Μάνου Βακούση:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Φωτό: NDP
 

TAGS